معروفترین غذاهای سنتی تبریز | شهر غذاهای ایران
یکی از مشهورترین غذاهای سنتی تبریز کوفته تبریزی خوشمزه و خوش عطر است که در ایران طرفداران زیادی دارد. اما آیا شهر توریستی تبریز تنها همین یک نوع غذای سنتی را دارد؟ جواب ما با قاطعیت خیر است. شهر گردشگری و زیبای تبریز با انواع کوفتهها و آشها و خورشتها پذیرای مسافران است. ما در این مقاله قصد داریم درباره غذاهای محلی و سنتی این شهر اصیل و قدیمی سخن بگوییم. پس برای آشنایی با غذاهای این شهر همراه ما باشید. برای اطلاع از جاهای دیدنی تبریز میتوانید مقاله مربوطه را از مجله گردشگری چارتر 118 مطالعه فرمایید.
مشهورترین غذاهای سنتی تبریز
خوب است بدانید که یکی از قطبهای گردشگری تبریز زیبا شکم گردی است. شکم گردی در این شهر پس از گذراندن یک روز زیبا و خاطره انگیز در شهر تبریز و پس از بازدید از دیدنیهای این شهر، تکمیل کننده عیش و نوش شما عزیزان است. در این قسمت در میان لیست بلند و بالای منوی غذایی تبریز، معروفترین غذاها را به شما معرفی میکنیم.
معروفترین غذاهای سنتی تبریز عبارتند از:
- کوفته تبریزی
- خورشت هویج
- دلمه برگ مو
- کوکوی لوبیا سبز
- قورما شورباسی
- آش اوماج
- سوتی پلو
- قیقاناخ
- دلمه کلم
- آش ماست
- قارنی یاریخ
کوفته تبریزی، غذای اصیل تبریزی
یک تبریز است یک کوفته تبریزی! خوشمزهترین و مشهورترین غذای تبریزی که اکثر ایرانیان آن را امتحان کرده و به سبب علاقهای که دارند در خانههایش طبخ میکنند، کوفته تبریزی است. این غذای خوش عطر از ترکیبات گوشت چرخ کرده، پیاز، آلو، لپه، برنج و سبزیهای معطر تهیه میشود. البته از رب گوجه فرنگی، گردو، زرشک، ادویه و طعم دهنده نیز نباید غافل شد. توپهای کوچکی از مواد گفته شده که وسط آن آلو، گردو و تخم مرغ گذاشته شده در سسی خوش مزه و خوش بو پخته میشوند و طعمی جادویی دارد. خوردن کوفته اصیل تبریزی را در سفر به شهر تبریز به هیچ عنوان از دست ندهید.
بهترین مراکز خرید تبریز را نیز بشناسید.
خورش هویج تبریز، خورش قدیمی و خوش رنگ
خورش هویج با ظاهر و رنگ و بویی که دارد در خانههای ایران بسیار طرفدار دارد. اما خورش هویج باکیفیت و بی نظیر را تنها میتوانید در شهر تبریز امتحان کنید. این خورش از زردک یا هویج، گوشت گوسفندی یا مرغ با ترکیب موادی چون گوجه فرنگی یا رب آن، لیموترش، پیاز و زعفران تهیه میشود. خورش هویج طعمی ملس دارد و افرادی که ذائقهی غذایی خاصی دارند باید به این مورد توجه کنند. خورش هویج به دلیل ظاهری که دارد پای ثابت خورشهای میهمانیها در شهر تبریز است. با امتحان کردن این غذای جذاب یک بار دیگر طبع غذایی خود را به چالش بکشید.
سوغات تبریز را نیز از دست ندهید.
دلمه برگ مو تبریز، محبوب دلها
کسی را میشناسید که دلمه دوست نداشته باشد؟ دلمه برگ مو یکی از غذاهای سنتی تبریز است. این غذای همه پسند جزء پرزحمتترین غذاهای ایرانی است. اما این غذا آنقدر خوشمزه است که به زحمتش میارزد. دلمه برگ مو از غذاهای اصیل و قدیمی این خطه است که طعم آن با آنچه تاکنون به عنوان دلمه نوش جان میکردید، تفاوت دارد. دلمه برگ مو تبریزی از موادی چون گوشت چرخکرده، برنج، سبزیجات معطر، زرشک و بادام و... درست میشود. دلمه برگ مو را میتوان براساس سلیقهی خود به صورت ترش، شیرین و یا ملس میل کنید.
با بهترین رستورانهای تبریز نیز آشنا شوید.
کوکوی لوبیا سبز تبریز، کوکوی متفاوت و عالی
کوکوی لوبیا سبز نوعی شامی است که مواد تشکیل دهنده آن متفاوت است. کوکوی لوبیا سبز بهترین و سبکترین گزینه برای وعده شام است. این غذا بسیار ساده اما سرشار از مواد مفید و سالم است. کوکوی لوبیا سبز تبریز به افراد گیاهخوار به شدت توصیه میشود. مواد اصلی این کوکو شامل لوبیا سبز تازه و ریز، هویج، پیاز، گردو، سیب زمینی، تخک مرغ، زرشک، ادویه، بکینگ پودر و... میشود. کوکوی خوشمزه تبریزی در کنار یک سوپ ساده برای پذیرایی از میهمان انتخاب خوبی است. این کوکو را معمولا کودکان نیز میپسند و شما نیز میتوانید امتحان کنید.
قورما شورباسی تبریز، آبگوشت تبریزیها
آبگوشت دوست دارید؟ پس قورما شورباسی که از غذاهای سنتی تبریز است را بخورید و لذت ببرید. قورما شوباسی در واقع همان آبگوشت است که به دست تبریزها تغییراتی در آن ایجاد شده است. موادی که به علاوه مواد اصلی آبگوشت یعنی گوشت، نخود، ادویه، گوجه فرنگی، سیب زمینی و... به این غذا اضافه میشود؛ تخم مرغ و تره است. همانطور که اگر آبگوشت خور باشید میدانید؛ سرو این غذا با سبزی، دوغ، نان سنگک، پیاز و سیر یک ترکیب بهشتی است که خستگی روزانه را به کلی از تن مسافران خارج خواهد کرد.
آش اوماج تبریز، آشی مقوی و سالم
آش اوماج تبریزیها جزء قدیمیترین و اصیلترین غذاهای این شهر است. این آش به دلیل مواد سالم و مقوی که دارد بهترین آش برای بیمارانی است که دچار سرماخوردگی یا آنفولانزا شدند. در واقع آش اوماج در فصل پاییز و زمستان مصرف بالاتری دارد. برای تهیه آش اوماج تبریز به مواد اولیهای چون آرد، نمک، آب و زردچوبه برای تهیه خمیر نیاز داریم. پس از خشک شدن خمیر با موادی چون آب مقوی قلم، عدس، پیازداغ و سبزی معطر میتوان آش اوماج را تهیه کرد. این آش به دلیل خمیر یا رشته دست سازی که دارد، نکات ظریف و فوت کوزه گری تبریزیها را نیز میطلبد. این آش خوش بو مو مغزی یکی از بهترین وعدههای غذایی است که در تبریز امتحان خواهید کرد.
سوتی پلو تبریز، پلویی با عطر و طعم شیر
سوتی پلو یک پلوی محلی است که در لیست غذاهای سنتی تبریز جای میگیرد. پلو یا برنج در سبد غذایی ما ایرانیها نقش پررنگی را ایفا میکند. سوتی پلو برنجی است که در شیر طبخ میشود و بسیار خوشمزه و مقوی است. برای تهیه سوتی پلو نباید برنج را خیس و آبکش کرد. بلکه برای تهیه این پلو باید برنج را به صورت دمی با شیر به جای آب به علاوه نمک، کره و زعفران دم کنید. سوتی پلو در اصل باید با کشمش و گردو و یا ماهی شکم پر سرو شود. اما میتوانید براساس سلیقه خود این پلو را با مرغ و گوشت و یا به صورت دمختک با ماست و مخلفات میل کنید.
قیقاناخ تبریز، خاگینهی ایرانی با کمی تغییر
قیقاناخ از سادهترین غذاهای سنتی تبریز است. البته عدهای این غذا را دسر یا عصرانه میدانند. شما نیز با شناخت این غذا میتوانید این غذا را در هر وعده که دوست داشته باشید؛ امتحان کنید. قیقاناخ همان خاگینه است که با تغییراتی خوشمزه و مقویتر شده است. تخم مرغ، آرد، ماست و کره را باهم مخلوط میکنند و در روغن داغ و تازه سرخ میکنند. پس از سرخ شدن خاگینههای داغ و خوشبو را در شهدی از شکر و آب میگذارند تا خاگینهها شهد را به خود جذب کرده و شیرین شود. این غذا برای کودکان و خانمهای باردار بسیار پرانرژی و خوشمزه و پر کالری است.
دلمه کلم تبریز، غذایی خوشمزه و بیادماندنی
کلم و دلمه کلم جزء غذاهایی است که به سبب بویی که دارد هر کسی طرفدار آن نیست. اما برای عدهای نیز بو و عطر کلم پخته بسیار خوشایند است. شما نیز اگر به کلم علاقه مند هستید، دلمه کلم تبریز را از دست ندهید. البته پیشنهاد ما به مسافران این است که در سفر به تبریز برای یک بار هم که شده این غذا را بخورند تا بدانند با نخوردن دلمه کلم تاکنون چقد اشتباهی میکرند. دلمه کلم نیز موادی کاملا مشابه با دلمه برگ مو دارد با این تفاوت که مواد یا مایع دلمه درون برگهای پخته شدهی کلم پیچیده میشود و روی آن زعفران ریخته میشود.
آش ماست تبریز، آشی با طعمی دلنشین
آش در میان ایرانیان بسیار محبوب است. آش در هر نقطه از کشور ایران به یک سبک و سیاقی و با یکسری مواد اولیه خاصی تهیه میشود. به عبارت دیگر هر شهر ایران یک آش محلی همان شهر و دیار دارد. در شهر تبریز نیز آش جایگاه ویژهای دارد و آش و ماست جایگاه ویژهتر! برای تهیه آش ماست از ماست، گوشت چرخکرده، آرد ذرت و پیاز کوفته ریزه درست میکنند. سپس کوفته ریزه را به دیگر ترکیباتی چون حبوبات، سیب زمینی، برنج و هویج اضافه میشود. در انتها و زمان سرو نیز ماست تازه و محلی را به آش اضافه کرد و آش ماست تبریزی آماده سرو است.
قارنی یاریخ تبریز، غذای ضیافتها
و آخرین غذای محلی و سنتی شهر تبریز که قصد معرفی آن را به شما داریم؛ یک غذای مجلسی و خاص است. قارنی یاریخ که به گارنی یاریخ نیز مشهور است یک غذای سخت و پرزحمت است که تنها برای میهمانان ویژه پخته میشود. در این غذا از بادمجان و گوشت که دو مواد خوشمزه و همیشگی در غذاهای ما ایرانیان است استفاده میشود. برای مهیا کردن قارنی یاریخ یا بادمجان شکم پر باید ابتدا بادمجانها کبابی شده و سپس داخل آن را با گوشت چرخکرده تازه، ادویه، سیر و پیاز، گوجه فرنگی یا رب، جعفری و سبزی و معطر پر کرد. میتوان روی بادمجانها پنیر پیتزا نیز بریزید و پس از پخت آن را جلوی میهمان بگذارید.
در این مقاله به معرفی چند تا از بهترین غذاهای سنتی تبریز پرداختیم. شهر تبریز از شهرهای جذاب و توریستی ایران است که سفر به آن برای یک بار خالی از لطف نیست. تبریز شهری بسیار اصیل است که در آن صنایع دستی و غذاهای خوشمزه حرف اول را میزنند.
برای خرید بلیط هواپیما لحظه آخری به قیمت مناسب میتوانید به سایت چارتر 118 مراجعه کنید. با اعتماد به مجموعهی ما امکان خرید بلیط هواپیمای ارزان قیمت برای مشتریان دائمی مجموعه فراهم است.