10 از معروفترین غذاهای سنتی کرمانشاه
غذاهای سنتی کرمانشاه جزء خوشمزهترین و اصیلترین غذاهای محلی ایرانی هستند. به طور کلی ساکنان شهر تاریخی و گردشگری کرمانشاه افرادی بسیار خوش ذوق و خوش خوراک هستند. شهر کرمانشاه از سری شهرهایی است که غذاهای آن در ایران بسیار طرفدار دارد. از دیرباز تاکنون کرمانشاهیهای عزیز کشورمان به دستپخت خوب و غذاهای ایرانی فوق العاده خود شهرت بسیار داشتند. شما نیز با شناختن غذاهای مشهور شهر کرمانشاه میتوانید براساس ذائقهی غذایی خود یکی از غذاهای بی نظیر این شهر را سفارش دهید و لذت ببرید. اگر قصد سفر به کرمانشاه را دارید این صفحه از مجله گردشگری چارتر 118 را از دست ندهید.
معرفی مشهورترین غذاهای سنتی کرمانشاه
جاهای دیدنی کرمانشاه سبب جذب گردشگران ایرانی و خارجی به سمت این شهر تاریخی شده است. اما وقتی از شهر کرمانشاه سخن میگوییم نباید از غذاهای متنوع این شهر نیز غافل باشیم. در شهر کرمنشاه، بهترین کوفتهها، خورشها، پلو، آبگوشت، آش، غذاهای گوشتی و کبابی و... با دستور پختی بی نظیر طبخ میشود. باشناخت کلی درباره هر یک از خوشمزهترین غذاهای کرمانشاه میتوانید با بخشی از فرهنگ شهر کرمانشاه نیز آشنا گردید. چرا که نوع خوراک در هر شهر نشان دهندهی بخشی از فرهنگ آن شهر است.
برترین غذاهای سنتی کرمانشاه عبارتند:
- دنده کباب
- آبگشوشت باغی
- خورش خلال
- آش عباسعلی
- کوکو پاغازه
- خورش کنگر
- کوفته شیرین
- دست پیچ
- سیب پلو
- شلمین
- پسته پلو
دنده کباب کرمانشاه
درست است که در لیست بلند و بالای غذاهای محلی بیش از دهها غذای سنتی وجود دارد. اما در میان این لیست کامل که شامل هر نوع غذایی میشود؛ دنده کباب جایگاه ویژهای دارد. دنده کباب پای ثابت منو اکثر رستورانهای کرمانشاه است. دنده کباب مناسب افرادی است که غذاهای گوشتی و گوسفندی لذت میبرند.همانطور که از نام این غذا مشخص است؛ دنده کباب از دنده تازه گوشت گوسفند تهیه میشود. برای طبخ این غذای لذیذ نیازمند مواد اولیه دیگری چون پیاز، گوجه فرنگی، فلفل، ادویه، لیموترش و کره است. برای دنده کباب باید خوب گوشت را ساطوری کرد و با موتد دیگر حرارت دهیم. دنده کباب روی زغال پخته میشود و جزء غذاهای نانی است. این غذا با مخلفات طعمی فراموش نشدنی دارد.
با معبد اناهیتا کنگاور نیز اشنا شوید.
آبگوشت باغی کرمانشاه
آبگوشت غذاهای جدایی ناپذیر در میان غذاهای ایرانی است. اما طرز تهیه آبگوشت در هر گوشه از ایران متفاوت است. در شهر کرمانشاه نیز آبگوشتی پرطرفدار طبخ میشود که به آبگوشت باغی شهرت دارد. جالب است بدانید که در آبگوشت باغی حاصل دسترنج باغداران و کشاورزان وجود دارد و به همین دلیل این آبگوشت به باغی معروف شده است. آبگوشت باغی کرمانشاه از گوشت گوسفدی، پیاز، لوبیا سفید، ادویه، نخود، سیب زمینی و میوههای تابستانه چون آلو، زردآلو، گیلاس، سیب و... تهیه میشود. طعم این آبگوشت جدید و بسیار دوستداشتنی است. برای تکمیل طعم اصیل آبگوشت باغی باید از دارچین، برگ بو، نعنا و زنجبیل نیز استفاده شود.
خورش خلال کرمانشاه
خورش خلال یکی از بهترین غذاهای سنتی کرمانشاه است. خورش خلال با ظاهر جذابی که دارد از غذاهای مجلسی ایرانی و به خصوص کرمانشاهی است. خورش خلال زحمت بسیاری دارد و مواد تشکیل دهنده آن بایکدیگر هماهنگی بی مثالی را به وجود میآورند. چیزی که خورش خلال را خوشمزهتر میکند، سرخ کردن گوشت مغز ران گوساله در کره است که سبب نرم شدن خوش عطر شدن غذا میشود. مواد اصلی خورش خلال شامل خلال بادام درختی، پیاز، لیمو امانی، زرشک سیاه، رب گوجه فرنگی و ادویه است. اضافه کردن مواد خورش به صورت مرحلهای و جا افتادن خورش در خورش خلال اهمیت زیادی دارد.
آش عباسعلی کرمانشاه
یکی دیگر از غذاهای محبوب ایرانیان که در اکثر رستورانهای سنتی در تمامی شهرهای ایران سرو میشود؛ آش عباسعلی کرمانشاهی است. این آش در زبان محلی کرمانشاهی به وسلی نیز شهرت دارد. قدمت آش عباسعلی نیز به 200 سال پیش باز میگردد. این آش توسط فردی به نام عباسعلی در ماه رمضان در مسجدی نذر مردم شده و طرفداران زیادی دارد. این آش طبعی گرم دارد و بسیار مغزی است. گوشت گوسفندی، لوبیا سفید؛ بلغور گندم، نخود، لوبیا چیتی، برنج دودی ایرانی، عدس، سیر داغ و پیاز و البته ادویه مواد لازم برای پختن آش عباسعلی هستند. این آش در ماه رمضان و برای وعده افطاری یک گزینه عالی است.
کوکو پاغاره کرمانشاه
کوکوهای متنوع ایرانی را هر کدام عطر و طعمی مجزا و بسیار خوش دارند. کوکو پاغاره نیز یکی از غذاهای سنتی کرمانشاه که تنها در همین شهر طبخ میشود. کوکو پاغاره در واقع نوعی کوکو سبزی است که با سبزی خاصی به نام پاغاره پخته میشود. این سبزی تنها در فصل بهار در کرمانشاه میروید و علاوه بر طعم خوب، خاصیت دارویی نیز دارد. بنابراین اگر به بیماریهای گوارشی چون روده یا معده دچار هستید؛ این کوکو برای سلامت شما توصیه میشود. سیر، پیاز، تخم مرغ، زردچوبه، نمک و فلفل مواد تشکیل دهنده این کوکو سبزی خوش عطر هستند. کوکو پاغاره را در رستورانهای سنتی کرمانشاه میتوانید امتحان کنید.
خورش کنگر کرمانشاه
کنگر یک گیاه خودرو و بسیار مقوی با ظاهری شبیه به کرفس است. کنگر به صورت خودرو در فصل بهار در بیابانها میروید و برگهای خارداری دارد. ساقه این گیاه نیز در واقع شبیه به کرفس است. کنگر به جزء در خورش در سالاد و سوپ نیز استفاده میشود. اما خورش کنگر یک غذای بی نظیر است که در فصل بهار به منوی اکثر رستورانها و آشپزخانههای کرمانشاه عرضه میشود. خورش کنگر از گیاه کنگر، گوشت خورشتی، پیاز، رب گوجه فرنگی، زعفران، آبغوره، فلفل و ادویه، نعناع و جفری خورد شده تهیه میشود. خورش کنگر از کرفس خوشمزهتر و نرمتر است. این غذا برای معده، کلیه، گوارش و قلب بسیار مفید است.
کوفته شیرین کرمانشاه
کوفته شیرین یکی دیگر از مشهورترین غذاهای سنتی کرمانشاه میباشد. این کوفته ظاهری کاملا شبیه به کوفته معمولی دارد اما از نظر طعم و مزه با کوفته تبریزی که یکی از غذاهای سنتی تبریز است؛ بسیار متفاوت است. اگر اهل کوفته هستید؛ پس خوب است کوفته شیرین کرمانشاهی را نیز در یکی از بهترین غذاخوریهای کرمانشاه امتحان کنید. گوشت، برنج، نعنا، تخم مرغ، پیاز و ادویه مواد اصلی این کوفته هستند. طعم ترش شیرین کوفته کرمانشاهی نیز از سرکه و شکر گرفته میشود. برای تهیه کوفته باید به اندازه مواد اصلی و همچنین ورز دادن کوفتهها به شدت دقت کنید تا کوفته در هنگام طبخ باز نشود.
دست پیچ کرمانشاه
دست پیچ نیز یک غذای جدید و اصیل کرمانشاهی است. این غذا نیز در خانواده کوفتهها جای دارد و به اکثر گردشگرانی که به این شهر سفر میکنند توصیه میشود که دست پیچ کرمانشاهی را حتما امتحان کنند چرا که این غذا در هیچ شهر دیگری از ایران پخت نمیشود. برای آشنایی بیشتر با این غذا باید بدانید که برای تهیه دست پیچ از گوشت چرخ کرده، نخود خیس شده، آرد نخودچی، آلو، زرشک، تخم مرغ، رب گوجه فرنگی و ادویه به مقدار لازم به خصوص آویشن استفاده میشود. دست پیچ میتواند یک میان وعده خوب برای شام و یا عصرانه باشد. البته دست پیچ برای وعده ناهار نیز مورد استقبال قرار میگیرد.
سیب پلو کرمانشاهی
اگر به دنبال تست کردن غذاهای قدیمی و مجلسی شهر کرمانشاه هستید؛ سیب پلو یکی از پیشنهادات ویژه ماست. اکثر افرادی که غذاهای شیرین را دوست ندارند با شنیدن نام سیب پلو از این غذا فاصله میگیرند. اما باید بگوییم که سیب پلو در واقع آنچه تصورش را میکنید؛ نیست. سیب پلو مخفف سیب زمینی پلو است که پایهی آن شبیه به شوید پلو نیز میباشد. سیب پلو برنج شویدی است که در آن سیب زمینی نگینی ریخته میشود. این غذای خوشمزه، مقوی و سیر کننده با گوشت گردن، ماهیچه و یا مرغ زعفرانی و سرخ شده طبخ میشود. شما میتوانید براساس ذائقه خود سیب پلو کرمانشاهی را با گوشت قرمز یا سفید در کنار سالاد شیرازی نوش جان کنید.
شلمین کرمانشاه
شلمین نیز از جزء غذاهایی است که در شهر کرمانشاه نام آن به وفور شنیده میشود. این غذا نیز یکی از غذاهای سنتی کرمانشاه با پیشینهای بسیار است. شلمین یک آش بی نظیر است که گفته میشود به آش ترخینه بی شباهت نیست. شلمین آشی ترش مزه است که از برگ شلغم، بلغور، نخود، گوشت، پیاز، مغز گردو، کشمش، برگه زردآلو و... تهیه میشود. ترشی آش شلمین نیز از آب انگور یا آب انار تازه گرفته میشود. ترکیب میوه، برگ مقوی شلغم، جبوبات، قیصی جات، مغزی جات و حبوبات آش شلمین ترش مزه را به وجود میآورد. این آش به دلیل مواد تشکیل دهندهای که گفته شد؛ مملو از پروتئین، کلیسم، آنتی اکسیدان و مواد مغزی است. آش شلمین برای درمان انواع بیماریها به خصوص آنفلانزا توصیه میشود.
پسته پلو کرمانشاهی
پسته پلو یک برنج نادر و خاص در میان غذاهای سنتی ایرانی است که در شهر کرمانشاه پخته میشود. این غذای خوشمزه به ونوشک پلو نیز شناخته میشود. این نام از این نشات میگیرد که در گویش زیبای کرمانشاهی به پسته کوهی، ونوشک نیز گفته میشود. البته این نوع پسته محلی و بومی در غرب کشور و منطقه کردنشین ایران میروید. از این نوع پسته در ترشی، مربا، خورش و پلو، در دوغ و به صورت میوه و خوردنی استفاده میشود. ونوشک، گوشت چرخ کرده، برنج، پیاز، رب یا گوجه فرنگی، زردچوبه و ادویه از مواد تشکیل دهنده این برنج مخلوط هستند. پسته پلو به سبب آن که از میوه ونوشک در آن استفاده شده است منبع ویتامینهاست. درمان کم خونی و جلوگیری از پوکی استخوان و همچنین درمان سردرد از ویژگیهای دارویی این غذا هستند.
در این مقاله به معرفی 10 تا از غذاهای سنتی کرمانشاه پرداخته شد. چرا که بخش بزرگی از سفر به کرمانشاه گشت و گذار و خوردن غذاهای سنتی و شکم گردی است. شهر کرمانشاه یک مقصد گردشگری بسیار عالی و جذاب است. در این شهر تفریح و سرگرمی، بناهای تاریخی، بازار گردی، رستوران و هر آنچه در یک سفر ایده آل به آن نیاز دارید؛ فراهم است.
جهت رزرو بلیط هواپیما به هر نقطه از داخل و یاخارج از ایران کافیست به سایت رزواسیون چارتر 118 مراجعه کنید. در آژانس ما میتوانید خرید ارزانترین بلیط هواپیما را تجربه کنید. برای اطلاع بیشتر درباره تورها و پرواز چارتر میتوانید با شمارههای موجود در سایت نیز تماس حاصل فرمایید.