خانه طباطبایی‌های کاشان را بیشتر بشناسید!

به یقین می‌توان گفت؛ خانه طباطبایی‌های کاشان یکی از قشنگ‌ترین خانه‌‌های تاریخی ایران است. این خانه همچون یک اثر هنری تمام عیار در شهر کاشان می‌درخشد. شاید تصور کنید که جاهای دیدنی کاشان تنها مختص به مزرعه‌های گل و جاهایی چون قمصر است. اما خوب است بدانید که در شهر کاشان بناهای تاریخی و قدیمی زیادی چون بازار، آرامگاه سهراب سپهری، باغ، حمام و خانه‌ها از سری دیدنی‌هایی هستند که سبب توریستی شدن این شهر کویری شده است. خانه تاریخی طباطبایی‌های زیبای کاشان یک خانه هنرمندانه و چشم نواز است. برای شناخت بیشتر این خانه تاریخی و همچنین آشنایی با تاریخ و ویژگی‌های معماری این بنای باشکوه با چارتر 118 همراه باشید.

خانه طباطبایی‌های کاشان

معرفی کوتاهی درباره خانه طباطبایی‌ها

کاشان در جهان به شهر تمدن ایران نیز معروف است. این شهر از نظر زیبایی پس از جاهای دیدنی شیراز و شهر شیراز یکی از زیباترین شهرهای ایران است. علاوه بر گل و گلاب و منطقه باستانی سیلک گفته می‌شود که کاشان 1700 آثار تاریخی دارد. از میان 1700 جاذبه کاشان 313 تا از این آثار به ثبت آثار ملی رسیده است. یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های این شهر خانه طباطبایی‌ها و باغ فین کاشان است.
خانه طباطبایی‌ها در یکی از محلات قدیمی کاشان ساخته شده است و نامگذاری این خانه نیز از نام صاحب این عمارت وام گرفته شده است. این خانه به سبب معماری اصیل ایرانی و استفاده از ستون‌ها، طاق‌ها، گچ بری‌ها و تزئینات ظریف به شهرت رسیده است.

قدمت خانه‌ی تاریخی طباطبایی‌های کاشان

خانه طباطبایی‌های کاشان از مهم‌ترین بناهایی است که در دوران قاجار ساخته شده است. این خانه آنچنان سنجیده و زیبا ساخته شده است که توانسته است لقب عروس خانه‌های تاریخی ایران را از آن خود کند. صاحب خانه‌ی تماشایی طباطبایی‌ها فردی به نام سید جعفر طباطبایی بوده است. این شخص یکی از بزرگان و ثروتمندان دوران خود در شهر کاشان بوده است. در واقع جناب آقای طباطبایی‌ از بزرگ‌ترین تاجران کاشان و حتی ایران بوده است. 
آقای سید جعفر طباطبایی برای ساخت عروس خانه‌های تاریخی ایران یعنی خانه طباطبایی‌ها از بهترین معمار زمان خود استفاده کرده است. خوب است بدانید برای ساخت این بنای ظریف با گچ بری‌ها و طاق‌های منحصربه‌فردی که دارد حدود 10 سال وقت صرف شده است. خانه طباطبایی‌ها در سال 1374 تا 1376 توسط شهرداری و میراث فرهنگی با همکاری مسئولان وقت وزارت و معادن و فلزات موردبازسازی قرار گرفته است. این خانه‌ی خیره کننده امروزه زیر نظر سازمان تفریحی و رفاهی شهرداری کاشان است. خانه طباطبایی‌ها با شماره 1504 به ثبت آثار ملی ایران رسیده است.

با بهترین رستوران های کاشان نیز آشنا شوید.

معماری خانه طباطبایی‌های شهر کاشان

خانه طباطبایی ها
خانه تاریخی طباطبایی‌ها، خانه‌ای است که در سال 1250 قمری یعنی در دوران قاجاریه به سبک و سیاق خانه‌های قاجاری ساخته شده است. مساحت این خانه 4730 متر مربع است و از نظر معماری توجه افراد ماهر در زمینه تاریخی و معماری را جلب کرده است. آنچه سبب جذابیت این سازه شده است دقت به تزئینات اصیل ایرانی است. در ابتدای هشتی خانه 20 وجود دارد که شما را به حیاط زیبای خانه متصل می‌کند. با گذر از این 20 پله یک حیاط بزرگ و دلباز پیش روی شما خواهد بود. در 2 طرف این حوض باغچه‌های گل کاری شده به صورت هشت ضلعی وجود دارد که به این عمارت حال و هوایی دیگر بخشیده است. 
سبک معماری این خانه براساس اعتقاد و حجاب ایرانیان به صورت درونگرا ساخته شده است. این بدان معناست که فضای داخلی خانه از بخش بیرونی به هیچ عنوان قابل رویت نیست. از دیگر ویژگی‌های این عمارت بزرگ و چشم نواز ساخت باغچه در گودی جهت جلوگیری از زلزله است. علاوه بر این خانه طباطبایی‌ها طوری ساخته شده است که در فصل سرد، سرما و در فصل گرم، گرما را به داخل نفوذ نمی‌دهد.  عایق سازی صدا، حرارت و حفظ خانه از زلزله به این عمارت ارزش و اعتبار دیگری بخشیده است. نکته جالب توجه این است که به دلیل آن که صاحب این خانه معمار فرش بوده است؛ دستور می‌دهد که نقوش خانه به سبک نقش‌های فرش‌های ایرانی گچ بری شود.

غذاهای سنتی کاشان را نیز از دست ندهید.

معمار خانه تاریخی طباطبایی‌های کاشان

خانه طباطبایی‌های کاشان به دست یکی از بزرگ‌ترین و تاثیرگذارترین استادهای معماری ایران ساخته شده است. تاجر ثروتمند کاشان برای ساخت خانه رویاهای خود این شاهکار به دست معمار بزرگ ایرانی جناب آقای علی مریمی کاشانی می‌سپارد. علی مریمی کاشانی فردی بسیار با سلیقه و هنرمند بوده است که در کار خود نظیر نداشته است.
معمار چیره دست خانه طباطبایی‌ها علاوه بر این عمارت با ابهت و نامی خانه بروجردی‌های کاشان و خانه امین الدوله را که از دیگر بناهای تاریخی شهر کاشان هستند را ساخته است. البته در ساخت خانه طباطبایی‌ها صنیع الملک کاشانی که فردی بسیار دقیق و هنرمند بود نیز به معمار علی مریمی کاشانی کمک شایانی کرد. صنیع الملک کاشانی در واقع از شاگردان به نام علی مریمی بوده است که کارهایی چون طراحی و نقاشی و بخشی از گچ بری‌های ساختمان طباطبایی‌ها را برعهده داشته است.

 

معرفی بخش‌های مختلف خانه طباطبایی‌ها

خانه طباطبایی های کاشان معرفی
خانه طباطبایی‌ها یک خانه بزرگ است که از چندین و چند بخش تقسیم شده است. این خانه به سبک خانه‌های ایرانی آن زمان دارای سه بخش اصلی است که اندرونی، بیرونی و بخش خدمه بخش‌های اصلی آن را تشکیل می‌دهند. این خانه دارای 40 اتاق، 4 حیاط، 4 سردابه، سه بادگیر و 2 رشته قنات می‌باشد. این خانه از چندین قسمت چندین ایوان و اتاق و... متشکل شده است که درادامه به معرفی مهم‌ترین بخش‌های این بنا خواهیم پرداخت.

با خانه بروجردی های کاشان نیز آشنا شوید.


شاه نشین

شاه نشین همانطور که از نامش مشخص است؛ بهترین و زیباترین قسمت خانه طباطبایی‌هاست. شاه نشین محلی برای پذیرایی از میهمانان ویژه جناب طباطبایی بوده است. این اتاق دارای هفت درب و پنجره‌های رنگی زیباست. تزئینات ظریف سقف، آیینه کاری و گچ بری‌ها، مقرنس بندی و ایوان آیینه با فانوس‌های آویز همگی سبب مجلل‌تر شدن شاه نشین خانه طباطبایی‌ها شده است. 


اتاق‌ها

در قسمت‌های قبلی نیز اشاره شد که خانه طباطبایی‌های کاشان دارای 40 اتاق کوچک و بزرگ است. این اتاق‌ها خود به دو دسته کلی اتاق‌های تابستانه و زمستانه تقسیم می‌شوند. اتاق‌های تابستانه طوری ساخته شدند که از تابش نور آفتاب در امان هستند. اما اتاق‌‌های زمستانه به صورت دو لایه با سقف‌های کوتاه و شومینه‌های بزرگ برای هر چه گرم‌تر شدن اتاق در نظر گرفته شدند.


اندرونی

اندرونی محل اصلی زندگی خانواده طباطبایی است که در دیگر بخش‌ها ساده‌تر است. چیزی که به بخش اندرونی جلا بخشیده است؛ شیشه‌های رنگی است که سبب ایجاد بازی نورها و رنگ‌ها شده است. بخش اندرونی درست در بین دو دو حیاط دیگر قرار دارد و از یک اتاق اصلی و چندین اتاق در اطراف تشکیل شده است. باغچه و ایوان از دیگر تشکیلات این قسمت هستنند.


سرداب

سرداب‌ها جایی در پایین‌تر از سطح زمین ساخته می‌شدند. دو سرداب بزرگ خانه طباطبایی‌ها نیز بر همین اصول در زیر بخش اندرونی قرار گرفتند. در این بخش بادگیرها، طاق‌های ضربی و همچنین حوضی بزرگ برای لطافت و خنکی هوا ساخته شده است. سرداب خانه طباطبایی‌ها حدود 20 درجه از دیگر بخش‌های خانه خنک‌تر است.


بخش خدمه

در خانه طباطبایی‌ها حیاطی را برای خدمه در نظر گرفتند. حیاط خدمه خود دارای اتاق‌‌ها، زیرمین، دو رشته قنات، آشپزخانه، اصطبل زمستانه و تابستانه و... بوده است. بخش خدمه برای تمامی افرادی بوده است که در خانه طباطبایی‌ها به نوعی خدمت می‌کردند.
 

آدرس خانه طباطبایی‌های کاشان

آدرس خانه طباطبایی کاشان
خانه طباطبایی‌ها در محله سلطان احمد کاشان قرار گرفته است. این محله نیز در خیابان علوی واقع شده است. خانه طباطبایی‌ها نیز نظیر اکثر جاهای دیدنی شهر کاشان در محله‌ی تاریخی کاشان است. در واقع شما با مراجعه به بخش قدیمی یا تاریخی کاشان می‌توانید از تمامی جاذبه‌های شهر کاشان به صورت همزمان دیدن کنید. به طور دقیق‌تر خانه طباطبایی‌ها در استان اصفهان، شهر کاشان، خیابان علوی واقع شده است. شما می‌توانید با تاکسی و خودروی شخصی خود به راحتی از این بنای تاریخی دیدن کنید.
هزینه بازدید از خانه بسیار کم است و بیش از 10 هزار تومان نمی‌باشد. برای تماشای تمامی بخش‌های این خانه حدود 1 و نیم تا 2 ساعت زمان نیاز خواهید داشت. خانه طباطبایی‌ها از ساعت 9 صبح تا ساعت 17 بعد از ظهر برای تماشای عموم باز است. خانه برودجردی‌ها، حمام سلطان امیر احمد، خانه تاریخی عباسیان و خانه تاریخی تاج از جاهای دیدنی نزدیک این بنا هستند.

خانه طباطبایی‌های کاشان یکی از شگفت انگیزترین خانه‌های تاریخی ایران است که برای ساخت آن علاوه بر نکات زیبایی به دیگر نکاتی چون استحکام، تهیه آب و آبرسانی، تقارن هندسی بسیار دقیق، بخش حجاب خانه و هر آنچه یک خانه قدیمی و تاریخی نیاز داشته است، توجه ویژه شده است. این خانه جزء معدود خانه‌هایی است که گچ بری‌های آن به شکل طرح‌ها و نقش‌های گلیم و قالی طراحی شده است. هر بخش خانه طباطبایی‌ها نشان دهنده نبوغ ایرانیان است و بازدید از آن در فصل خوش بهار به شدت توصیه می‌شود.
برای رزرو بلیط هواپیما کاشان کافیست به سایت چارتر 118 مراجعه فرمایید. خوب است بدانید که بلیط‌های پرواز به مقصد کاشان بسیار کم است و در فصل بهار که فصل گلاب گیری است تعداد مسافرین این شهر به اوج خود می‌رسد. بهترین راه برای سفر به کاشان خرید بلیط چارتری است. از مزایای سفر با آژانس ما خرید بلیط ارزان هواپیما به نسبت دیگر آژانس‌های گردشگری و مسافرتی است.


خرید بلیط هواپیما

بدلیل گذشت 15 دقیقه از زمان آخرین بروز رسانی باید جستجوی خود را تکرار نمایید.


جستجوی جدید
×
English العربی

راهنمای نصب اپلیکیشن iOS

1. در مرورگر سافاری در نوار پایین همین صفحه این دکمه را فشار دهید :

2.در منو باز شده ردیف پایین را به سمت چپ بکشید (در iOS13 به سمت بالا بکشید) و این دکمه را فشار دهید :

3. در بالای صفحه این دکمه را فشار دهید :

4. پس از بستن مرورگر، آیکون اپلیکیشن به گوشی شما اضافه شده و آماده استفاده میباشد.

1.في أسفل متصفح Safari ، انقر فوق :

2.في القائمة المنبثقة ، اسحب الصف السفلي إلى اليسار (iOS13 اسحب إلى أعلى) واضغط على هذا الزر:

3. في الجزء العلوي من الشاشة ، اضغط على هذا الزر:

4. بعد إغلاق المتصفح ، أيقونة التطبيق على الهاتف لقد أضفت وجاهزة للاستخدام.

1. In the toolbar on the bottom of the Safari browser, click on :

2. Select the :

3. In the next step, in the top right corner, click on :

4. A shortcut of the app will appear on your home screen, and the app is ready to use.