10 تا از غذاهای سنتی یزد را بشناسید!

در مقاله جاهای دیدنی یزد به طور مفصل به معرفی جاذبه‌های این شهر توریستی و کویری پرداختیم. حالا بگویید درباره غذاهای سنتی یزد چه می‌دانید؟ اگر قصد دارید به شهر زیبا و تاریخی یزد سفر کنید و با ثبت خاطرات خوش و بیادماندنی از این سفر به دیار خود بازگردید بهتر است تا پایان این مقاله همراه ما باشید. چرا که مجله گردشگری چارتر 118 این بار با معرفی غذاهای سنتی شهر تاریخی و کویری یزد در خدمت شما عزیزان است. با شناختن غذاهای محلی این شهر معروف و محبوب ایران می‌دانید که باید در سفر به یزد چه نوع غذاهایی را براساس سلیقه خود سفارش دهید. همراهی شما با چارتر 118 مایه‌ی افتخار ماست.

غذا سنتی یزد

معرفی بهترین غذاهای سنتی یزد

هر گوشه از کشور ایران یک گنجینه‌ی کامل و تمام عیار برای درک و شناخت میهن عزیزمان است. با سفر به شهرهای مختلف ایران می‌توانید با تاریخ، فرهنگ، مردمان، پوشش، آداب و رسوم و حتی خوراک و طبع غذایی آن شهر آشنا گردید. سفر به شما این امکان را می‌دهد که نوع دیگری زندگی کنید و این تجربه تا همیشه برای شما باقی خواهند ماند. تست کردن غذاهای یک سرزمین از جذاب‌ترین بخش‌های سفر است. ما نیز در این قسمت برترین غذاهای محلی شهر یزد را معرفی خواهیم کرد.


معروف‌ترین غذاهای سنتی یزد عبارتند از:

  • قیمه نخود
  • خورش کدو سرکه شیره
  • خورش به آلو
  • فسنجان یزدی
  • آش شولی
  • آش انار
  • قلیه کدو
  • کوفته نخودچی
  • تاس کباب 
  • کله گیپا
     

 

قیمه نخود یزدی

قیمه نخود یزدی
خورش قیمه جزء خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین خورش‌های ایرانی است که حداقل هفته‌ای یک بار در سبد غذایی خانواده‌ها جای می‌گیرد. قیمه خورشی همه پسند و خوش عطر و بوست که سفارش آن در رستوران هیچ ریسکی ندارد. قیمه نخود یزدی هم همان قیمه مشهور خودمان است که با کمی تغییرات و چاشنی‌های بیشتر از غذاهای محلی یزد است. تفاوت بارز قیمه نخود با قیمه معولی این است که برای تهیه قیمه نخود به جای لپه از نخود استفاده می‌کنند. خورش قیمه نخود را می‌توان با گوشت مرغ، گوسفند و گوساله درست کنید و لذت ببرید. دارچین، لیمو عمانی و زعفران مواد جداناپذیر از خورش قیمه نخود می‌باشند.

غذاهای سنتی تبریز را نیز از دست ندهید.

خورش کدو سرکه شیره یزدی

خورشت کدو یزدی
خورش کدو سرکه شیره غذایی است که طعمی متفاوت دارد و هر کسی آن را نمی‌پسند. این خورش از آن طعم‌های ترکیبی ترش و شیرین دارد که به ملس شناخته می‌شود. البته لازم است بگوییم؛ برای تهیه این خورش از شیره استفاده نشده و بجای آن از شکر یا سرکه انگور استفاده می‌شود. علاوه بر این مواد لازم برای خورش کدو سرکه شیره از پیاز، گوشت گوسفندی یا بوقلمون، کدو سبز و ادویه نیز استفاده می‌شود. یکی از نکاتی که در هنگام طبخ این خورش باید دقت شود این است که به هیچ عنوان نباید خورش آبدار برداشته شود و باید حسابی جا بیفتد. اگر به غذاهای ملس و کمی شیرین علاقه مند هستید؛ خورش کدو سرکه شیره را از دست ندهید.

مسجد جامع یزد را نیز بشناسید.

خورش به آلو یزد

خورشت به آلو یزدی
یکی از اصیل‌ترین غذاهای سنتی یزد خورش به آلو است. این غذا نیز طعمی ملس و خوشمزه دارد که هیچگاه طعم آن را فراموش نخواهید کرد. خورش به آلو غذایی است که اکثر پدر و مادرها و به خصوص پدربزرگ و مادربزرگ‌ها می‌پسندند. این غذا برای مراسمات و میهمانی‌ها یک گزینه عالی است. خورش به آلو به دلیل مواد مقوی و گرمی که دارد یکی از بهترین و مقوی‌ترین گزینه‌های غذایی برای فصل سرد سال نظیر پاییز و زمستان است. این نکته قابل به ذکر است که تنظیم میزان شکر در خورش به آلو و یا حتی حذف آن کاملا اختیاری است.

خورش فسنجان یزدی

فسنجان یزدی
اگر به دنبال تست کردن غذاهای خوشمزه و محلی فسنجان هستید؛ خورش فسنجان یزدی را امتحان کنید. این خورش را می‌توان به دلیل مواد لازم و مقوی نظیر گوشت، گردو، بادام، چغندر، به یا سیب یا آلو، برگه زردآلو، رب انار، پیازداغ، هل ساییده شده و... افلاطون نامید. این خورش جزء سخت‌ترین و پردردسرترین غذاهای سنتی یزد است که طبخ صحیح و اصولی آن از دست هر کسی برنمی‌آید. خورش فسنجان یزدی سرشار مواد مقوی برای حافظت از مغز، استخوان، کم خونی، اعصاب، سردرد، افسردگی و... است و به افراد مسن به شدت پیشنهاد می‌شود.

آش شولی یزدی

آش شولی یزد
آش‌های از مهم‌ترین غذاهای سنتی یزد هستند که در سفره‌های رنگین مردمان این خطه از دیرباز جای مخصوصی داشتند. آش شولی نیز از قدیمی‎‌ترین آش‌های یزد است که قدمتش را به بیش از 500 سال قبل نسب دادند. در واقع این آش از نظر فرهنگی در شناخت شهر یزد جایگاه والایی دارد. این آش به دو روش طبع گرم‌تر و سردتر با کمی تغییرات برای فصول سرد و گرم سال طبخ می‌شود. این آش طبیعی به نسبت ترش دارد چرا که از سرکه یا رب انار برای ترشی استفاده می‌شود. آش شولی برای سرماخوردگی بسیار مناسب است.

 آش انار یزدی

آش انار یزد
آش انار نوعی آش متفاوت و خوشمزه است که به دلیل اناری که در آن استفاده می‌شود، معمولا از غذاهای سنتی شب یلدا در شهر یزد است. این غذا بهترین گزینه برای افرادی است که گیاه‌خوار هستند و به دنبال یک آش سنتی در سفر به یزد می‌باشند. نخود، عدس، برنج، گوشت دنده، چغندر، انار، نعنا خشک و ادویه از مواد اصلی سازنده آش انار یزدی هستند. از آنجایی که اگر انارها ترش باشند، آش ترش خواهد شد می‌توان به صورت دلخواه برای گرفتن ترشی آش از شیره یا شکر نیز استفاده شود. خیساندن حبوبات، چرب بودن گوشت، تزئین روی آش با کوفته ریزه از نکات کلیدی خوشمزه شدن آش انار یزدی است.

قلیه کدو یزدی

قلیه کدو یزدی
کدوها از کدو سبز تا کدو حلوایی در غذاهای یزدی نقش مهمی دارد. کدو حلوایی کالری پایینی دارد و سرشار از آنتی اکسیداناست. بنابراین در طب سنتی برای کدو حلوایی ارزش بالایی قائل هستند. قلیه کدو نیز از غذاهای سنتی یزد است که بسیار خوشمزه و مقوی است. برای تهیه این غذا لازم است لوبیا قرمز و ماش را پس از خیساندن نیم پز کنید و سپس ماش و کدو حلوایی سرخ شده را به آن اضافه کنید. پس از اضافه کردن شکر و دارچین غذا آماده است و می‌توانید خورش را با گردو و پودر نارگیل تزئین کنید. 

کوفته نخودچی یزدی

کوفته نخودچی یزدی
کوفته نخودچی یزد جزء غذاهایی است که در سفر به یزد می‌توانید از خوردن آن لذت ببرید. اکثر سفره‌ خانه‌های سنتی یزد این غذا را سرو می‌کنند. کوفته نخودچی از گوشت چرخکرده، آرد نخودچی، تخم مرغ، هویچ، پیاز، تره، جعفری، سیب زمینی و ادویه تهیه می‌شود. طرز تهیه کوفته نخودچی به جزء آن که موادش کمی فرق دارد با کوفته تبریزی اصیل ایرانی فرقی نمی‌کند. فقط لازم است مواد را حسابی ورز داده و خوب گرد کنید تا به اصطلاح کوفته‌های شما باز نشود. دقت کنید که این کوفته رب ندارد و برای پخت کوفته‌ها به حدود 2 ساعت زمان نیاز خواهید داشت. کوفته نخودچی از غذاهای سنتی یزد می‌باشد که مادربزرگ‌های یزدی این غذا را به بهترین شکل و طعم طبخ می‌کنند. شما نیز برای شناخت بیشتر این شهر خوب است کوفته نخودچی را امتحان کنید.

تاس کباب یزدی

تاس کباب یزدی
تاس کباب یزدی از ساده‌ترین غذاهای سنتی یزد است. این غذا برای وعده شام یک گزینه‌ی فوق العاده است. تاس کباب از مواد بسیار دسترسی تهیه می‎شود و یک غذای همه پسند و بسیار خوشمزه است. سیب زمینی، پیاز، گوشت خورشتی، رب گوجه فرنگی، هویج، ادویه، پیاز تهیه می‌شود. تمامی مواد تاس کباب به صورت مکعبی است و لیموعمانی، زعفران، زنجبیل و زیره به تاس کباب عطر و طعم بهتری می‌بخشند. در کنار این غذا سبزی خوردن و دوغ خنک، ترشی و پیاز را فراموش نکنید. تاس کباب یزدی را در هر خانه‌ی مردمان یزد و در هر سفره‌ خانه‌ی سنتی می‌توانید سفارش بدهید و از طعم و عطر این غذای سالم لذت ببرید.

کله گیپا یزدی

کله گیپا یزدی
شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید کله گیپا یا دلمه سیرابی یکی از بهترین غذاهای یزد است که به صورت ناملموس در فهرست میراث فرهنگی ایران ثبت شده است. کله گیپا یک غذای کمتر شناخته شده است که قدمت آن به 100 سال پیش باز می‌گردد. مردمان شهرستان‌های بافق و اردکان یزد از طرفداران پر و پا قرص این غذا هستند. سیرابی، برنج، عدس نیم پز، پیاز و ادویه مواد اصلی کله گیپا هستند. درمان کم خونی، تقویت معده و روده، درمان ریزش مو، عدم افسردگی، تقویت سیستم ایمنی و... از خواص دلمه سیرابی یا کله گیپا می‌باشند. این غذا در وعده صبحانه، ناهار و شام جایگاه ویژه‌ای دارد.
 

 

سخن آخر
در این مقاله به معرفی 10 تا از غذاهای سنتی یزد پرداختیم. با مطالعه این مطلب و با اطلاع از نام و مواد تشکیل دهنده هر غذا می‌توانید غذای باب سلیقه خود را انتخاب کنید. با مقالات دیگر مجله گردشگری چارتر 118 همراه باشید تا بهترین رستوران‌های یزد را نیز به شما معرفی کنیم. شهر کویری یزد یک شهر تاریخی است که مطالعه مطالب مربوط به آن می‌توانید سفر خود را تکمیل کرده و یک سفر ایده آل و همه جانبه داشته باشید.
بلیط هواپیما لحظه آخری یزد به شما این امکان را می‌دهد که یک سفر اقتصادی داشته باشید. چرا که معمولا بلیط‌های لحظه‌ آخری با سود کمتری به فروش می‌رسند و این یک فرصت خوب برای داشتن یک سفر کم هزینه در این شرایط اقصادی یک برد محسوب می‌شود. اعتماد به مجموعه چارتر 118 و رزرو بلیط چارتر هواپیما یزد و یا هر نقطه از ایران و خارج از کشور توسط سایت مسافرتی ما مزایایی زیادی برای خود مشتریان دارد که سبب وفادارسازی آنان در مجموعه‌ی ما می‌شود.


خرید بلیط هواپیما

بدلیل گذشت 15 دقیقه از زمان آخرین بروز رسانی باید جستجوی خود را تکرار نمایید.


جستجوی جدید
×
English العربی

راهنمای نصب اپلیکیشن iOS

1. در مرورگر سافاری در نوار پایین همین صفحه این دکمه را فشار دهید :

2.در منو باز شده ردیف پایین را به سمت چپ بکشید (در iOS13 به سمت بالا بکشید) و این دکمه را فشار دهید :

3. در بالای صفحه این دکمه را فشار دهید :

4. پس از بستن مرورگر، آیکون اپلیکیشن به گوشی شما اضافه شده و آماده استفاده میباشد.

1.في أسفل متصفح Safari ، انقر فوق :

2.في القائمة المنبثقة ، اسحب الصف السفلي إلى اليسار (iOS13 اسحب إلى أعلى) واضغط على هذا الزر:

3. في الجزء العلوي من الشاشة ، اضغط على هذا الزر:

4. بعد إغلاق المتصفح ، أيقونة التطبيق على الهاتف لقد أضفت وجاهزة للاستخدام.

1. In the toolbar on the bottom of the Safari browser, click on :

2. Select the :

3. In the next step, in the top right corner, click on :

4. A shortcut of the app will appear on your home screen, and the app is ready to use.