غذاهای سنتی اصفهان را بشناسیم و تست کنیم!

اصفهان گردی خود نوعی ایران گردی است. چرا که شهر اصفهان آنقدر از همه‌ی جهات فرهنگی و گردشگری و خوراکی غنی است که می‌تواند یکی از شهرهای نماینده برای شناساندن ایران باشد. علاوه بر جاذبه‌های تاریخی و تفریحی این شهر از نظر خوراکی نیز در کشور ایران زبانزد است. به همین دلیل است که در این مقاله می‌خواهیم به معرفی غذاهای سنتی اصفهان جهت شناخت بیشتر به گردشگران بپردازیم. با مطالعه این صفحه می‌دانید که در شهر تاریخی و اصفهان بهترین و خوشمزه‌ترین غذاها چیست و به این صورت اصیل‌ترین غذای اصفهانی را در شهر زیبای اصفهان نوش جان کنید و خاطره خوشی را برای خود رقم بزنید.
خرید بلیط هواپیما ارزان یکی از راه‌هایی است که می‌تواند یک سفر اقتصادی را برای خانواده فراهم کند. اما برای خرید بلیط هواپیما با قیمت مناسب باید به آژانس‌هایی چون چارتر 118 مراجعه کنید.

غذاهای سنتی اصفهان

معرفی غذاهای سنتی اصفهان 

اصفهان، نماد هنر، معماری و تاریخ و ایرانیان از دیرباز تاکنون است. در این شهر می‌توانید شاهد نبوغ و هنر ایرانیان باشید و کیف کنید. جاهای دیدنی اصفهان در میان مسجد جامع امام اصفهان، مسجد شیخ لطف الله اصفهان و میدان نقش جهان و... از مشهورترین این جاذبه‌ها هستند. اما پس از گردش در دل تاریخ و هنر و صرف انرژی نیاز به خوردن بسیار حس می‌شود. شهر کهن اصفهان با قدمتی چند هزارساله دارای غذاهای متنوع بسیاری از کبابی، دسری، آشی و... که در ادامه برترین‌ غذاها را به شما معرفی می‌کنیم.


معروف‌ترین غذاهای سنتی اصفهان عبارتند از:

  • بریان
  • کباب مشتی
  • قیمه ریزه
  • یخمه ترش
  • کوفته شوید باقالی
  • حلیم بادمجان
  • شله بریون زیره 
  • کله جوش
  • دسر خورشت ماست
  • پلو ماش و قمری
     

بریان اصفهان، غذای اصلی شهر

بریان اصفهان
بریانی یا بریونی اصفهان را مشهورترین غذای این شهر می‌دانند. بریانی پرآوازه‌ترین غذای اصفهان است که هر توریست و مسافری خواستار تست کردن این غذاست. به طور کلی در شهر اصفهان گوشت جایگاه مهمی را در غذاهای این شهر ایفا می‌کند. بریونی نیز از جگر سفید تازه چرخ‌شده گوسفندی به اضافه ادویه، نعنا و دارچین تهیه می‌شود. در کنار گوشت نیز آب گوشت سرو می‌شود که نان سنگک باید در آن خورد شود. این غذا بسیار مقوی و پر کالری است و با ترکیب دوغ، پیاز و سبزی خوردن طعم و عطری فوق العاده را به وجود می‌آورد که مناسب دوستداران غذای گوشتی است.

با غذاهای سنتی یزد نیز آشنا شوید.

کباب مشتی اصفهان یا کباب زرد خوشمزه

کباب مشتی اصفهان
شامی در اکثر غذاهای ایرانی به چشم می‌خورد. اما طرز تهیه پخت شامی در هر شهری از ایران کمی متفاوت است. پس اگر عاشق شامی و کتلت و این سبک غذاهای ترکیبی با گوشت چرخ‌کرده هستید، شامی یا کباب زردک اصفهان را از دست ندهید. مهم‌ترین تفاوت شامی اصفهان این است که این نوع غذا به صورت شیرین یا ملس طبخ می‌شود. طعم شیرین غذا نیز به دلیل استفاده از زردکی است که در شامی ریخته می‌شود. کباب زردک اصفهان با یک سس بسیار خوشمزه خورده می‌شود و روی زغال نیز پخته خواهد شد.

قیمه ریزه اصفهان یا کله گنجشکی 

قیمه ریزه اصفهان
یکی دیگر از غذاهای سنتی اصفهان کله گنجشکی است که به قیمه ریزه مشهور است. این غذا نیز از مواد تشکیل دهنده‌ای چون گوشت چرخ شده، پیاز، رب گوجه فرنگی، آرد نخودچی، سبزی معطر و ادویه است. قیمه ریزی حتما باید با گوشت گوسفندی تازه تهیه شود و طرز تهیه پخت آن شبیه به کوفته است. نعنا خشک و سبزی معطر نیز به این غذا عطری مست کننده می‌دهد. کله گنجشکی را می‌توانید در بهترین رستوران‌های اصفهان برای وعده ناهار در کنار ترشی و ماست و سبزی سفارش داده و غذای سالم و خوشمزه‌ را نوش جان کنید.

غذاهای سنتی تبریز را نیز از دست ندهید.

یخمه ترش اصفهان، غذایی با طبع شیرین

غذاهای سنتی اصفهان یخمه ترش
یخمه ترش یک غذای پارادوکسی است. چرا که این غذای خوشمزه اصلا ترش نیست و یک غذای کاملا شیرین یا ملس است! این غذا نیز یکی از مقوی‌ترین غذاهای سنتی این شهر تاریخی است که برای افزایش انرژی، کم خونی، پوکی استخوان، دردهای استخوانی و... بسیار مفید است. برای تهیه یخمه ترش به گوشت، آلو، برگه زردآلو، برنج، به، شکر یا شیره خرما و ادویه به مقدار لازم نیاز داریم. این غذا را به افرادی پیشنهاد می‌دهیم که از غذاهایی با طبع شیرین و یا ملس لذت می‌برند. چرا که شیره خرما و آلو ترکیبی ترش و شیرین را ایجاد می‌کند.

کوفته شوید باقالی اصفهان، غذایی همه پسند

کوفته شوید اصفهان
کوفته شوید باقالی از پرطرفدارترین غذاهای سنتی اصفهان است. این غذا از آن دست خوشمزجاتی است که هر کسی یک بار آن را امتحان کند، طرفدار پر و پا قرص این غذا خواهند شد. همانطور که از نام غذا مشخص است برای تهیه آن نیاز به باقالی، گوشت، برنج، جو یا بلغور، تخم مرغ، کشمش، گردو، آلو، زردچوبه، دارچین، فلفل و نمک است. تمامی مواد نامبرده شده در کوفته شوید بایکدیگر مخلوط شده و به شکل توپی از مواد خوش عطر و بو با چاشنی سبزی شوید در آبجوش پخته می‌شود و از بهترین غذاهای ایرانی به شمار می‌رود.

حلیم بادمجان، غذای معروف اصفهانی

حلیم بادمجان اصفهان
حلیم بادمجان اصفهان را می‌توان مشهورترین غذای ایرانی دانست که در که به جزء در شهر اصفهان در تمامی شهرهای ایران طبخ می‌شود. ترکیب گوشت و بادمجان معمولا برای ما ایرانی‌ها بسیار خوشایند است. حلیم بادمجان نیز از گوشت سردست یا گوشت بره تازه و بادمجان قلمی و ترد به علاوه مواد تشکیل دهنده دیگری نظیر برنج، پیاز، سیر، کشک، نعنا داغ، زعفران و ادویه درست می‌شود. در ابتدا لازم است گوشت پخته و ریش ریش شده و ورز داده شود. سپس برنج و بادمجان پخته شده را باید در غذاساز مخلوط کرده تا حسابی له گردد. در آخر کل مواد با یکدیگر مخلوط شده و کشک، سیرداغ، نعناداغ و گردو و... برای تزئین به غذا اضافه می‌گردد.

شله بریون زیره اصفهان، غذایی به قدمت اصفهان

شله بریون زیره اصفهان
غذاهای سنتی اصفهان بسیار زیاد است اما در این میان شله بریون زیره یک چیز دیگر است. این غذا یادگار دوران کودکی بزرگان اصفهانی است. شله بریون زیره بافت و ظاهری کاملا شبیه به حلیم دارد با این تفاوت که عطر زیره سیاه در آن خودنمایی می‌کند. این غذا نیز بسیار مقوی است و مواد تشکیل دهنده آن تقریبا شبیه به دیگر غذاهای اصفهانی چون حلیم‌ها و کوفته‌ها و... است. برنج، پیاز، گوشت، کره و ادویه و زیره این غذا را کامل می‌کنند. اما برای تست کردن شله بریون زیره سعی کنید به یک آشپز ماهر و قدیمی مراجعه کنید تا طمع اصلی غذا را بچشید.

کله جوش اصفهان، غذایی ساده و برای گیاهخوان

کله جوش اصفهان
تاکنون تمام غذاهای معرفی شده جزء غذاهای گوشتی بودند. چرا که در شهر اصفهان گوشت جایگاه ویژه‌ای در میان غذاهای اصفهانی‌ها دارد. اما کله جوش نیز یک غذای سنتی اما بدون گوشت است که کاملا مناسب گیاهخوان است. این غذا بسیار ساده و با کمترین مواد اولیه تهیه می‌شود. برای طبخ کله جوش معروف اصفهان به کشک، پیاز، گردو، نعنای خشک، روغن، آب و ادویه احتیاج خواهید داشت. کله جوش تاحدودی به اشکنه بدون گوجه شباهت دارد. این غذا در کوتاه‌ترین زمان ممکن آماده می‌شود و با وجود مواد کمی که دارد به دلیل کشک موجود در غذا بسیار مقوی است. کله جوش یک گزینه‌ی عالی برای وعده صبحانه و به خصوص شام است.

خورش ماست اصفهان، دسری بی نظیر

خورش ماست اصفهان
خورش ماست اصفهان به عنوان یکی از غذاهای سنتی اصفهان محسوب می‌شود. در واقع خورش ماست یک دسر یا پیش غذای خوشمزهاست که به نوعی در کنار غذا سرو می‌شود. خورش ماست پیش غذایی قدیمی است که در گذشته تنها افراد متمول و ثروتمند این دسر را مصرف می‌کردند. این پیش غذا از زمان قاجارها در اصفهان رایج شده است و هنوز نیز در این شهر بسیار محبوب است و جایگاه خاصی در غذاهای سنتی و قدیمی اصفهان دارد. ترکیبات خورش ماست شامل گوشت گردن، ماست چکیده پرچرب و زعفران تازه است. ترکیب گوشت و ماست یک پیش غذای لذیذ و نرم را به وجود می‌آورد که فوق العاده است.

پلو ماش و قمری اصفهان 

پلو ماش و قمری اصفهان
پلو ماش و قمری آخرین غذای سنتی است که در این مقاله درباره آن سخن خواهیم گفت. پلو ماش و قمری یک ترکیب عالی است که در رستوران‌های اصفهان نیز طبخ می‌شود. این غذا از کلم قمری، گوشت، برنج، ماش، سبزی پلو، ادویه و... تهیه شده است. گوشت در پلو ماش و قمری به صورت قلقلی آماده می‌شود. کلم نیز لازم است در آبجوش پخته شود. در انتها گوشت قلقلی، برنج و ماش آبکش شده و کلم قمری پخته شده به صورت لایه لایه روی هم دیگر قرار می‌گیرند و برنج به مدت یک ساعت دم می‌کشد تا یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای عمرتان را در اصفهان تست کنید و در شهر خود نیز به یاد اصفهان این غذا را درست کنید و از این شهر به یادگار ببرید.
 

جمع بندی
در این مطلب با بهترین غذاهای سنتی اصفهان آشنایی پیدا کردید. اما برای آن که بتوانید باکیفیت‌ترین غذاهای سنتی این شهر را تست کنید؛ لازم است بهترین رستوران‌های اصفهان را نیز بشناسید. برای اطلاع بیشتر درباره رستوران‌های این شهر تاریخی و توریستی با مقاله بهترین رستوران‌های اصفهان همراه باشید.
شما می‌توانید برای خرید تور اصفهان و خرید بلیط چارتری هواپیما اصفهان با کارشناسان مجموعه چارتر 118 تماس حاص فرمایید. خوب است بدانید؛ خرید فوری بلیط هواپیما از طریق سایت رزواسیون ما این امکان را به شما می‌دهد که سفری اقتصادی داشته باشید.


خرید بلیط هواپیما

بدلیل گذشت 15 دقیقه از زمان آخرین بروز رسانی باید جستجوی خود را تکرار نمایید.


جستجوی جدید
×
English العربی

راهنمای نصب اپلیکیشن iOS

1. در مرورگر سافاری در نوار پایین همین صفحه این دکمه را فشار دهید :

2.در منو باز شده ردیف پایین را به سمت چپ بکشید (در iOS13 به سمت بالا بکشید) و این دکمه را فشار دهید :

3. در بالای صفحه این دکمه را فشار دهید :

4. پس از بستن مرورگر، آیکون اپلیکیشن به گوشی شما اضافه شده و آماده استفاده میباشد.

1.في أسفل متصفح Safari ، انقر فوق :

2.في القائمة المنبثقة ، اسحب الصف السفلي إلى اليسار (iOS13 اسحب إلى أعلى) واضغط على هذا الزر:

3. في الجزء العلوي من الشاشة ، اضغط على هذا الزر:

4. بعد إغلاق المتصفح ، أيقونة التطبيق على الهاتف لقد أضفت وجاهزة للاستخدام.

1. In the toolbar on the bottom of the Safari browser, click on :

2. Select the :

3. In the next step, in the top right corner, click on :

4. A shortcut of the app will appear on your home screen, and the app is ready to use.