بهترین غذاهای سنتی کرمان
آیا میدانید یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی، غذاهای سنتی کرمان است؟ کرمان یکی از شهرهای تاریخی مشهور و دیدنی ایران است. اگر در میان شهرهای توریستی و گردشگری ایران به دنبال یک مقصد گردشگری جذاب هستید؛ پیشنهاد ما به شما عزیزان سفر به کرمان است. با سفر به این شهر تاریخی میتوانید علاوه بر بازدید جاذبههای گردشگری کرمان از غذهای سنتی این شهر نیز تغذیه کنید و لذت سفر خود را دو چندان کنید. با چارتر 118 تا پایان این مقاله در بلاگ سفری و گردشگری ما همراه باشید تا بهترین غذاهای سنتی کرمان را بشناسید و برای تست کردن آماده باشید.
معروفترین غذاهای سنتی کرمان
کرمان در بخش کویری کشور ایران واقع شده است. جالب است بدانید که هر گوشه از ایران پهناور ما دارای فرهنگ، گویش، پوشاک، ذائقه و حتی خوارکی هستند. برای شناخت کامل یک خطه و یک شهر تنها بازدید از جاهای دیدنی آن شهر کافی نیست. بلکه خوب است با آداب و رسوم و غذاهای آن شهر نیز آشنا گردید. امتحان کردن غذاهای محلی و خوشمزه کرمان خود یکی از لذتبخشترین و مرفهترین قسمتهای سفر شما خواهد بود.
معروفترین غذاهای سنتی کرمان عبارتند از:
- زیره پلو
- اشکنه کرمانی
- کشک و کدو
- گیپا کرمانی
- خورش به
- کباب زرگری
- آش اوماج
- آبگوشت بزقورمه
- کله جوش
- آش گندم شیر
زیره پلو کرمان، برنجی خوش عطر
حتما تاکنون نام زیره و کرمان را کنار هم شنیدهاید. زیره یکی از ادویههای ناب و مشهور کرمان است. بنابراین خارج از تصور نیست که زیره در غذاهای کرمانی نقش بسزایی داشته باشد. اما یکی از خوشمزهترین ترکیبات زیره در کرمان همین زیره پلو است. برای تهیه زیره پلو تنها در مرحله دمی گذاشتن برنج روی برنج زیره ریخته میشود. زیره میتواند سبز و یا سیاه باشد اما قابل حذف نیست. در صورتی که از طعم زیره خوشتان نمیآید پس به سراغ این غذا نروید. زیره پلو کرمانی در کنار مرغ و گوشت گوسفندی سرو میشود. البته میتوان این برنج را به صورت ساده یا با خورش نیز امتحان کرد.
با غذاهای سنتی قزوین نیز آشنا شوید.
اشکنه کرمانی، آب گرمو کرمان
اشکنه یکی از غذاهای سنتی کرمان است. البته اشکنه با طبخهای مختلف جزئی از غذاهای اصلی و محلی در هر یک از شهرهای ایران است. این غذای ساده در کوتاهترین زمان ممکن آماده شده و بیشتر در وعده شام و صبحانه سرو میشود. البته در روزهای گرم و تابستانی نیز اشکنه یک غذای محبوب است. در شهر کرمان به اشکنه نیز آب گرمو نیز گفته میشود. مواد اصلی اشکنه کرمانی شامل رب گوجه، سیب زمینی، تخم مرغ، سبزی ترخون و به صورت دلخواه زیره اصیل کرمانی است. این غذا با سبزی خوردن، پیاز و ترشی یک غذای سبک و پرطرفدار است که بدون نگرانی میتوانید آن را امتحان کرده و لذت ببرید.
کشک و کدو، طعم جدید کشک و بادمجان
کشک و بادمجان را دیگر هر کسی که حساست نداشته باشد قطعا دوست دارد. کشک و کدو نیز یک ترکیب جدید برای مسافران و به طور کلی گردشگران داخلی در سفر کرمان است. توصیه ما به تمامی افرادی که به کرمان سفر میکنند این است که حتی برای یک بار هم که شده کشک و کدو را در یکی از بهترین رستورانهای کرمان نوش جان کنند. مواد اولیه این غذا کاملا شبیه به کشک و بادمجان است با این تفاوت که به جای بادمجان از کدو استفاده میشود. کدو سبز، کشک، پیاز داغ، سیر داغ، نعنا داغ، مغز گردو و ادویه مواد اصلی این غذای خوش عطر و بو را تشکیل میدهند.
با حمام گنجعلی خان کرمان نیز آشنا شوید.
گیپا کرمانی، برای دوستداران سیرابی
یکی از متفاوتترین غذاهای سنتی کرمان گیپا کرمانی است. گیپا جزء غذاهای همه پسند کرمان محسوب نمیشود. در واقع باید اهل کله پاچه و سیرابی باشید تا بتوانید از این غذا لذت ببرید. گیپا در واقع نوعی دلمه است که به جای برگ مو یا کلم از سیرابی استفاده میشود. برای تهیه این غذا به موادی نظیر شکمبه یا سیرابی گوسفند، برنج، پیاز، زعفران، ادویه جات، گوشت چرخ کرده گوسفندی، لپه، روغن و رب گوجه نیاز دارید. پس از پخت مواد نامبرده شده تمامی مواد را درون سیرابی ریخته و با نخ آن را میدوزید. پس از آن دلمهها را در آبجوش گذاشته تا خوب پخته شود و آماده سرو گردد.
خورش به کرمانی، خورشی ملس
خورش به از اصلیترین غذاهای محلی کرمان است. این خورش دارای طعمی ترکیبی است. ترکیب به و آلو بخارا با مواد دیگری چون گوشت خورشی، زعفران، ادویه، پیاز و شکر سبب ساخت یک ترکیب ملس و جذاب میشود. اگر طرفدار غذاهایی با تم ترش و شیرین دارید پس بهتر است خورش به کرمانی را از دست ندهید. خورش به را میتوانید برای وعده شام یا افطاری با نام نیز بخورید. اما به طور معمول خورش به در کنار برنج آن هم برنجی از نوع زعفرانی و یا ساده سرو میشود. خورش به معمولا از آن غذاهایی است که باب طبع بزرگترهاست. این غذا با با پلو زیره نیز ترکیبی فوق العاده است.
کباب زرگری کرمان، کبابی به سبک کرمان
یکی از قدیمیترین غذاهای سنتی کرمان، کباب زرگری است. این کباب خوشمزه از روزگاران قدیم در سفرههای کرمانیها به چشم میخورد. کباب کرمانی نوعی کباب است که برای طبخ آن نیاز به ماهیتابه تفلون و یا سیخ و... نیست. برای تهیه کباب زرگری از گوشت چرخ کرده گوسفندی، سیب زمینی، گوجه فرنگی، پیاز، ادویه، فلفل دلمهای و... نیز استفاده میکنند تا یک کباب خوشمزه اصیل را به وجود آورند. کباب زرگری برای وعده شام با نان سنتی ایرانی به علاوه دوغ، پیاز و سبزی خوردن سرو میشود. اگر اهل پلو کباب نیز باشید؛ کباب زرگری را میتوانید با زیره پلو و یا برنج ساده نیز صرف کنید.
آش اوماج کرمان، آش فصل سرد
آشها در میان غذاهای سنتی و ایرانی نقش پررنگی دارند. در شهر کرمان نیز آشهای خوشمزه بسیاری تهیه میشود که بهتر است یک بار امتحان کردن این آشها را از دست ندهید. آش اوماج از آن خوراکی است که در میان غذاهای سنتی یزد نیز وجود دارد. آش اوماج، آشی شبیه به آش شولی یزدیهاست که در یزد بسیار محبوب است. البته به آش اوماج، آش اوماچو نیز گفته میشود. چغندر، آرد، نعنا خشک، سرکه یا قره قروت، سبزی آش، پیاز، عدس و ادویه جاتی چون زیره، سیاه دانه، زنیان، تخم شوید و... مواد تشکیل دهنده آش اوماج هستند. این آش به دلیل مواد مقوی و گرمی که دارد برای سرماخوردگی و فصل سرد سال یک گزینه مناسب است.
آبگوشت بزقورمه، آبگوشتی متفاوت
آبگوشت بزقورمه از غذاهای سنتی کرمان است. این غذا نوعی آبگوشت است که به صورت خورش نیز در کنار برنح نیز سرو میشود. بز قورمه غذایی است که خوراک افراد گوشت خور است. برای تهیه آبگوشت بز قورمه باید از گوشت پر چرب تازه و گوسفندی را با سیر و پیاز و ادویه جات بپزید. در آبگوشت بز قورمه به جای نخود از لپه استفاده میشود. در نوع اصیل و قدیمی این آبگوشت، ترکیبات دیگری چون سیب زمینی، زیره، کشک و گردو نیزبه غذا اضافه میگردد. شما با توجه به سلیقه خود میتوانید برخی از مواد را حذف کرده و آبگوشت بزقورمه را با برنج و یا با نان نوش جان کنید.
کله جوش کرمانی، غذای مشترک ایرانی
کله جوش یکی دیگر از غذاهای محلی شهر دیدنی و تاریخی کرمان است. البته خوب است بدانید که کله جوش در لیست غذاهای سنتی اصفهان و همچنین غذاهای سنتی تبریز نیز به چشم میخورد. اما کله جوش کرمانی با کله جوش دیگر شهرهای ایران کمی متفاوت است. این غذا چیزی شبیه به اشکنه است. مواد اصلی کله جوش شامل کشک، گوجه، نعنا، پیاز، گردو و ادویه میشود. کله جوش سرشار از کلیسم است و یک غذای اصیل ایرانی است که در گذشته در خانههای ایرانی پخته میشده است. اما امروزه دیگر کله جوش از سفرههای ایرانی کمرنگ شده است. شما میتوانید این غذا را در کرمان میل کنید.
آش گندم شیر کرمان، آشی مقوی و عالی
و اما آخرین غذایی که در این مقاله برای معرفی به شما عزیزان در نظر گرفتهایم؛ آش گندم شیر است. آش گندم شیر با بلغور درست میشود و یک غذای مقوی و بسیار مفید برای سیستم گوارشی بدن است. برای تهیه این آش علاوه بر بلغور و شیر از گوشت خرد شده، پیاز، رشته آش، سیرداغ و پیازداغ، زعفران، زیره، ادویه، نخود و... مصرف میشود. آش گندم شیر برای کودکان، سالمندان و نوجوانان یک غذای فوق العاده مقوی و سالم است. آهن، کلسیم و پروتئین بسیار بالای آش گندم شیر سبب شده است که این غذا برای هر نوع گروه سنی مخصوصا گروه سنی حساس یک وعده غذایی خوب و مقوی محسوب گردد. این آش در اکثر سنتی سراهای کرمان برای مسافران به بهترین نحو ممکن طبخ میشود.
با همراهی مجله گردشگری چارتر 118 در این صفحه نیز با 10 مدل از بهترین غذاهای سنتی کرمان آشنا شدید. حالا در صورت سفر به شهر تاریخی کرمان میدانید که با توجه به ذائقهی غذایی خود و خانوادتان میتوانید کدام یک از غذاهای محلی کرمانی را سفارش بدهید.
شما میتوانید جهت خرید بلیط هواپیما ارزان قیمت کرمان و یا هر شهر دیگر ایران روی مجموعه چارتر 118 حساب باز کنید. چرا که یکی از ویژگیهای بارز آژانس گردشگری ما ارائه بلیط ارزان هواپیما حال به صورت پرواز چارتری و یا سیستمی است. برای اطلاع از قیمت بلیط هواپیما از صفحه رزواسیون ما دیدن فرمایید.