همه چیز درباره مسجد سلیمانیه استانبول

این بار با معرفی کامل مسجد سلیمانیه استانبول در کنار شما عزیزان هستیم تا سفری ایده آل را در ترکیه تجربه کنید. مسجد سلیمانیه یک مسجد باشکوه تاریخی است که در میان گردشگران بسیار محبوب است. این مسجد زیبا دارای معماری جالب توجهی است که با ظرافت تمام اجرا شده است. مسجد شناخته شده سلیمانیه ترکیه از دوران حکومتی عثمانیان باقی مانده است و یک نمونه کامل از معماری و سبک جذاب دوران قدرتمند عثمانیان در ترکیه است. مسجد سلیمانیه جزء شاخص‌ترین بناهای دیدنی در کشور ترکیه است که خوب است برای درک و شناخت بیشتر درباره این بنای مهم همراه این صفحه از مجله گردشگری چارتر 118 باشید.

مسجد سلیمانیه استانبول

معرفی کوتاهی درباره مسجد سلیمانیه

مسجد سلیمانیه یک مسجد تاریخی بسیار ارزشمند در ترکیه است. این مسجد مثل مسجد ایاصوفیه یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی استانبول است. این مسجد جامع شاهکار به سبک معماری عثمانیان در سال 1550 ساخته شده است. مسجد نامبرده شده وابسته و پیرو دین مبین اسلام است. در سبک معماری مسجد سلیمانیه دارای مشخصات بناهای اسلامی می‌باشد. این مسجد به دستور سلطان سلیمان اول پادشاه قدرتمند عثمانیان ساخته شده و به نام همین پادشاه، مسجد سلیمانیه نام گرفته است. در ادامه درباره تاریخچه، معمار، نوع معماری، بخش‌های مختلف مسجد، آدرس و... صحبت می‌کنیم.

با آب انبار باسیلیکا استانبول نیز آشنا شوید.

اطلاعات تاریخچه مسجد سلیمانیه ترکیه

مسجد سلیمانیه در قرن شانزدهم و در دوران فرمانروایی عثمانیان به دستور سلطان سلیمان اول بنا شده است. گفته شده است که ساخت این مسجد از سال 1550 آغاز شد و در سال 1558 به پایان رسید. یعنی برای ساخت مسجد باشکوه و مجلل سلیمانیه 8 سال وقت صرف شده است. برای ساخت این مسجد از 3500 کارگر در طول 8 سال استفاده شده است. مسجد سلیمانیه درست بر روی یک تپه ساخته شده و برای ساخت آن 3000 کیلوگرم طلا بکار برده شده است. 
آنچه ذکر شد خود نشان از عظمت و شکوه بسیار این مسجد اسلامی دارد. مسجد سلیمانیه از بخش‌های زیادی تشکیل شده که هر یک کاربری خاصی داشته است.  جالب است بدانید که به سبب آنکه سلطان سلیمان چهارمین پادشاه عثمانیان پس از فتح قسطنطنیه بوده است برای این مسجد 4 مناره زیبا می‌سازند. این مناره‌های نشانی از قدرت این حکومت بزرگ دارد. مسجد سلیمانیه در طی سال‌های سال در رویدادهای چون آتش سوزی و زلزله دچار ویرانی شده که سپس مورد بازسازی قرار گرفته و نوسازی شده است.

بررسی معماری مسجد باشکوه 

مسجد سلیمانیه
همانطور که قبل‌تر نیز اشاره شد؛ مسجد سلیمانیه استانبول از یک معماری تلفیقی تبعیت کرده است. در واقع دومین مسجد بزرگ ترکیه از ترکیب سبک معماری اسلامی و بیزانسی ساخته شده است. بخش‌هایی از این مسجد نمود از بناهای ایرانی و اسلامی دارد و بخش‌های دیگر آن به تقلید از معماری روم باستان طراحی شده است. مسجد سلیمانیه یک مسجد معمولی تک گنبدی نیست و هر چیزی در آن نمادی است. علاوه بر 4 مناره مسجد که نشان دهنده چهارمین پادشاه عثمانی است. این بنا به که دست معماری قهار به نام سنان ساخته شده؛ 10 تراس وجود دارد که نشان از 10 پادشاهی دارد که در دوران حکومت عثمانیان فرمانروایی کردند.
 حیاط بزرگ مسجد سلیمانیه در بخش غربی قرار گرفته است. در این حیاط ستون‌های سنگی از مرمر، سنگ آذرین و گرانیت وجود دارد. 4 مناره آن در چهار گوشه مسجد واقع شده است. مسجد سلیمانیه سه در دارد که تمامی درها با کنده کاری و سنگ‌های مرمر زینت شده است. فضای داخلی مسجد نیز 58 در 59 متر مربع است و کف آن از مرمر و سنگ سماقی سیاه مفرش شده است. جالب توجه است که مسجد سلیمانیه 130 پنجره دارد و به کانال‌های زیرزمینی آن به مخازن آب دسترسی دارد که همگی از تدابیر هوشمندانه معمار مسجد مس‌باشد.

جاهای دیدنی ازمیر را نیز از دست ندهید.

معرفی معمار معروف مسجد سلیمانیه

معمارهایی که آثار و شاهکاری چون مسجد سلیمانیه و یا کاخ دولما باغچه استانبول را ساختند نامشان همیشه جاوید است. معماری مسجد سلیمانیه نیز یک معماری عادی نیست. بلکه یک معماری پیچیده، تلفیقی و همچنین نمادین است. همین ویژگی‌هاست که معماری این مسجد را قابل تامل کرده است. شخصی که پدید آورنده مسجد سلیمانیه استانبول است معماری به نام سینان است.
سینان معمار ارشد سلطنتی در زمان حکومت عثمانیان بوده است. سینان در ابتدا مهندس ارتش پادشاهی بوه است. اما به دلیل مهارت و ذکاوتی که در حوزه معماری از خود نشان می‌دهد مقام او به معمار سلطنتی ارتقاء پیدا می‌کند. سیان معمار به مدت 50 سال معمار سلطنتی بوده و بناهای ماندگاری را ساخته است که مسجد سلیمانیه یکی از شاخص‌ترین این بناهاست.

جاذبه‌های دیدنی اطراف مسجد سلیمانیه

مسجد سلیمانیه ترکیه
منطقه اروپایی نشین استانبول که یک منطقه تاریخی است که اکثر جاهای دیدنی ترکیه در این بخش قرار دارد. بنابراین با رسیدن به این منطقه هرگز نباید بازدید از دیگر جاذبه‌های دیدنی تاریخی و مهم این کشور را از دست بدهید.

جاهای دیدنی نزدیک مسجد سلیمانیه عبارتند از:

  • بازار بزرگ استانبول
  • مسجد سلطان احمد
  • مسجد رستم پاشا
  • مسجد ایاصوفیه
  • مسجد شاهزاده
  • کاخ توپکاپی
  • بازار ادویه
  • پل گالاتا

آشنایی با بخش‌های مختلف مسجد سلیمانیه

مسجد سلیمانیه دومین مسجد بزرگ استانبول است. این مسجد عظیم علاوه بر بنای به چندین بخش نیز تقسیم می‌شود. ساختمان‌های مختلفی که در اطراف مسجد ساخته شدند هر کدام کاربری خاصی داشتند که در ادامه به معرفی آن خواهیم پرداخت.

عمارت اصلی:
عمارت اصلی همان بخشی است که محراب، ستون‌ها، گنبدهای بزرگ و کوچک، سالن اصلی، مناره‌ها، درهای ورودی، کوشک‌های کوچک، حیاط بزرگ و صحن زیبا در بخش اصلی عمارت سلیمانیه قرار دارد.

کتابخانه:
کتابخنه یکی از مهم‌ترین قسمت‌های مسجد سلیمانیه است. این کتابخانه بین 90 تا 120 هزار نسخه کتاب دارد. برخی از این کتاب‌ها به زبان عربی، فارسی، ترکی یا عثمانی و دیگر زبان زنده ملل نوشته شده است.

موزه:
موزه مسجد سلیمانیه یکی از ساختمان‌های اطراف عمارت اصلی را پوشش می‌دهد. این موزه به نام موزه اسلامی شناخته می‌شود و از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده است. در این موزه ظروف، لوازم خطاطی، پوشاک، نسخه خطی، لوازم حمام و... تاریخی نگهداری می‌شود.

بیمارستان:
مسجد سلیمانیه دارای یک ساختمان مجزای بیمارستان بوده است. این بیمارستان دارای 20 اتاق بوده است که در زمان خود به پیشرفته و مجهز بودن شهرت داشته است. ساختمان بیمارستان معماری بسیار باشکوهی دارد که به دست معمار ارشد سلطنتی ساخته شده است. این بیمارستان امروزه تغییر کاربری داده  به کارخانه چاپ بدل شده است.

مدرسه: 
پادشاهان عثمانی به پیشرفت علمی کودکان بسیار اهمیت می‌دانند. برای پیشبرد این زمینه مدرسه‌ای برای فراگیری علوم مختلف به خصوص مطالب مذهبی و دینی برای کودکان و نوجوانان عثمانی ساخته شد.÷

 مهمانسرا:
در گذشته برای رفاه زائرانی که برای زیارت مسجد به ترکیه سفر می‌کردند یا برای تاجران و بی بضاعتان مهمانسراهایی برای اتراق ساخته شده بود تا موجبابت رفاه مردم را فراهم کند.

آشپزخانه:
سلطان سلیمان پس از ساخت مهمانسرا دستور می‌دهد که در محوطه مهمانسرا یک آشپزخانه و یا رستوران بسازند. این آشپزخانه مختص مسافران و افرادی بوده است که ساکن مهمانسرای مسجد بودند.

حمام:
یکی دیگر از بخش‌های مهم مسجد سلیمانیه استانبول حمام است. حمام باستانی مجموعه مسجد سلیمانیه از بخش‌های جذاب برای گردشگران است. این حمام نشان دهنده سبک حمام‌های ترکی قدیمی است.

رویدادهای مهم تاریخی مسجد سلیمانیه

رویدادهای مسجد سلیمانیه
مسجد سلیمانیه یک بنای مذهبی بسیار قدیمی است که در قرن شانزدهم ساخته شده است. پس طبیعی است که در طی گذر زمان آسیب‌ها و ویرانی‌هایی حاصل از بلایای طبیعی به ساختمان و معماری مسجد سلیمانیه وارد شود. در تمامی این رویدادها مسجد به صورت کامل بازسازی و حفظ شده است.

فاجعه آتش سوزی:
اولین حادثه‌ای که برای مسجد سلیمانیه رخداد در سال 1660 بود. در سال نامبرده شده استانبول دچار یک آتش سوزی بزرگ می‌شود که شعله‌های آن مسجد تاریخی سلیمانیه را نیز می‌سوزاند و به سبک باروک بازسازی کاملی می‌شود.

فاجعه زلزله:
پس از آتش سوزی در سال 1766 زلزله‌ای عظیم الجثه کشور ترکیه را درگیر می‌کند. در این زلزله بخش‌های زیادی از بناها و ساختمان‌های شهر را ویران می‌کند. مسجد سلیمانیه نیز در همین زلزله در بخش‌های دچاری آسیب جدی شده و سپس بازسازی می‌شود.

فاجعه جنگ:
پس از گذر از آتش سوزی و زلزله نوبت به جنگ است که تاثیرات مخرب خود را روی این مسجد تاریخی زیبا بگذارد. در طول جنگ جهانی دوم مسجد سلیمانیه به پناهگاهی برای نظامیان و همچنین انبار مهمات جنگی تبدیل می‌شود. پس از جنگ نیز آخرین بازسازی و نوسازی مسجد سلیمانیه صورت می‌گیرد. حاصل تمامی این اتفاقات و بازسازی‌های پس از آن سبک و معماری مسجد سلیمانیه تغییر می‌کند.
 

آدرس مسجد سلیمانیه استانبول

مسجد سلیمانیه در بخش اروپایی شهر استانبول و در محله فاتح قرار دارد. این مسجد زیبا درست بر روی یک تپه و در موقعیت جغرافیایی بکر با آب و هوای خوش واقع شده است. چشم انداز مسجد نیز تنگه بسفر است. قابل به ذکر است که مسجد سلیمانیه ترکیه درست بین دو ساختمان مهم چون وزات خانه و همچنین دفتر شیخ الاسلام قرار گرفته است. بهترین راه برای دسترسی به این مسجد تاریخی آن است که از وسایل نقلیه عمومی چون اتوبوس، مترو و تاکسی استفاده کنید که سبب کاهش هزینه‌ها می‌شود. این مسجد زیبا در خیابان پروفسور صدیق واقع شده است با انتخاب هر یک از وسایل نقیله عمومی می‌توانید به نزدیکی این مسجد برسید.
آدرس دقیق مسجد سلیمانیه: بخش اروپایی استانبول، منطقه فاتح، محله سلیمانیه، خیابان پروفسور صدیق سامی اونار
 

یکی از تفریحات استانبول بازدید از جاهای دیدنی و تاریخی این کشور چون مسجد سلیمانیه استانبول است که در این مقاله به طور مفصل به معرفی آن پرداختیم. اما در کشور ترکیه جاذبه‌های دیگری چون اقامت در هتل‌های استانبول و یا تست کردن یک وعده ناهار یا شام در یکی از بهترین رستوران‌های استانبول است. علاوه بر این تفریحات دریایی این کشور و مراکز خرید استانبول خود سبب جذب توریست می‌شود.
با خرید بلیط هواپیما ارزان قیمت استانبول می‌توانید اقتصادی‌ترین سفر خارجی را تجربه کنید. به شما نوید می‌دهیم که با خرید بلیط هواپیما از سایت رزواسیون چارتر 118 می‌توانید یک بلیط خوب و در عین حال ارزان را در کوتاه‌ترین زمان ممکن رزرو کنید.


خرید بلیط هواپیما

بدلیل گذشت 15 دقیقه از زمان آخرین بروز رسانی باید جستجوی خود را تکرار نمایید.


جستجوی جدید
×
English العربی

راهنمای نصب اپلیکیشن iOS

1. در مرورگر سافاری در نوار پایین همین صفحه این دکمه را فشار دهید :

2.در منو باز شده ردیف پایین را به سمت چپ بکشید (در iOS13 به سمت بالا بکشید) و این دکمه را فشار دهید :

3. در بالای صفحه این دکمه را فشار دهید :

4. پس از بستن مرورگر، آیکون اپلیکیشن به گوشی شما اضافه شده و آماده استفاده میباشد.

1.في أسفل متصفح Safari ، انقر فوق :

2.في القائمة المنبثقة ، اسحب الصف السفلي إلى اليسار (iOS13 اسحب إلى أعلى) واضغط على هذا الزر:

3. في الجزء العلوي من الشاشة ، اضغط على هذا الزر:

4. بعد إغلاق المتصفح ، أيقونة التطبيق على الهاتف لقد أضفت وجاهزة للاستخدام.

1. In the toolbar on the bottom of the Safari browser, click on :

2. Select the :

3. In the next step, in the top right corner, click on :

4. A shortcut of the app will appear on your home screen, and the app is ready to use.