همه چیز درباره حافظیه شیراز

اگر بخواهید یکی از توریستی‌ترین شهرهای ایران را بشناسید و یا آن را به فردی خارجی معرفی کنید، بهترین انتخاب شهر شیراز است. این شهر را مهد شعر و شاعری می‌دانند و حافظیه شیراز شناخته‌ شده‌ترین جاذبه‌ی شهر شیراز است. ما نیز در این مقاله قصد داریم هرآنچه لازم است تا درباره این مکان دیدنی بدانید را به شما عزیزان معرفی کنیم. اطلاع از سرگذشت این مکان، تاریخ، معماری، آدرس و به طور کلی ویژگی‌های حافظیه به شما کمک می‌کند تا قدر این مکان مقدس را بهتر بدانید. علاوه بر این با شناخت بیشتر درباره قطب‌های گردشگری ایران آن را به دیگر کشورهای بزرگ دنیا نیز بشناسید. با کسب اطلاعات کلی می‌توانید در تربیت کودکانی پرمعلومات و ادبیات دوست قدم‌های مثبتی بردارید.
آژانس مسافرتی چارتر 118 در این مجله گردشگری به طور اختصاصی درباره یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی شیراز صحبت خواهد کرد. مسافرانی که قصد سفر و گشت و گذار کردن در شهر زیبای شیراز را دارند با ما همراه باشند. خوب است بدانید برای رزرو بلیط هواپیما شیراز می‌توانید به صورت حضوری و یا آنلاین اقدام کنید.

حافظیه شیراز

حافظیه شیراز در کجا قرار گرفته است؟

حافظیه در واقع آرامگاه شاعر بزرگ و نامی ایران حافظ شیرازی است. به همین دلیل است که این مکان را حافظیه نام گذاری کرده‌اند. حافظیه در جنوب شهر شیراز و در نزدیکی دروازه قرآن قرار گرفته است. برای رسیدن به این مکان دیدنی باید از به چهار راه ادبیات و از آنجا به چهار راه حفظیه برانید. آرامگاه حافظ درست روبه روی ورزشگاه حافظیه قرار گرفته است. برای دستیابی به این مکان زیبا می‌توانید از هر یک از اهالی شیراز نیز پرس و جو کنید. شما می‌توانید با تاکسی تا نزدیکی آرامگاه به راحتی بروید و از این آرامگاه سرشار از حس خوب دیدن کنید.

حافظ شیرازی را کمی بشناسید!

آرامگاه حافظ
حافظ از شعرای قرن هشتم ایران است که به سبب اشعار و غزل‌هایی که سروده است در تمام جهان مشهور است. نام اصلی این شاعر بزرگ خواجه شمس الدین محمد بن بهاالدین حافظ شیرازی است. همانطور که از نام حافظ برمی‌‌آید این شاعر خوش آوازه در شهر شیراز به دنیا آمده و در شهر شیراز نیز وفات می‌کند. سال تولد و سال وفات حافظ شیرازی به ترتیب سال 727 هجری و سال 792 هجری می‌باشد. با این اوصاف مشخص می‌شود که حافظ 65 سال عمر کرده و در این دوران گنجینه‌ای باارزش برای ایرانیان به جا گذاشته است.
حافظ شیرازی را لسان الغیب نیز می‌دانند و به دلیل حفظ بودن تمامی آیات قرآن لقب حافظ را برای او در نظر گرفته‌اند. حافظ شیرازی پرچم دار و به عبارت دیگر پدر ادب فارسی است. هرساله بیست مهر یعنی روز این شاعر بلند مرتبه شیراز و حافظیه شیراز مملو از توریست‌ها و مسافرانی است که برای مراسم بزرگداشت در این آرامگاه دور هم جمع می‌شوند.

اگر قصد شناخت آرامگاه سعدی شیراز را نیز دارید کلیک کنید.

تاریخچه‌‌ی آرامگاه حافظ شیرازی 

براساس آنچه درباره تاریخچه آرامگاه حافظ در دست داریم، حافظیه یا مقبره‌ای به یاد و نام حافظ اولین با به دستور فرماندار تیموری فارس ساخته شد. این آرامگاه در ابتدا به صورت گنبدی بر روی قبر حافظ که درون باغ مصلی و نزدیک رودخانه معروف و پرآب رکن آباد بود ساخته شد. سال ساخت همین مقبره نخستین را به سال 856 هجری قمری یعنی حدود 65 سال پس از درگذشت حافظ نسبت داده‌اند. اما پس از آن در دوره‌های مختلف تاریخی چون دوران شاه عباس اول صفوی و نادرشاه افشار حافظیه شیراز به صورت کلی مورد ترمیم و بازسازی قرار می‌گیرد. بعد از آن نیز یعنی در سال 1187 هجری قمری نیز کریم خان زند دست به تغییرات جدی آرامگاه حافظ می‌زند.
در این دوران بزرگ‌تر کردن فضا، جداسازی محوطه به بخش جلویی و پشتی، اضافه کردن طاق‌هایی سنگی، قرار گیری قبرستام حافظ در وسط این مکان، گذاشتن سنگ قبر مرمری و با کیفیت به بلندی 40 سانتی متر و پهنای 80 سانتی متر، نوشتن اشعار حافظ با خط نستعلیق بر روی سنگ مرمر از سری اقدامات کریم خان بوده است. از آن زمان تا سال 1386 نیز همواره تغییراتی برای بهتر شدن این آرامگاه انجام می‌شود. امروزه مسئولیت این جاذبه ارزشمند به دست آموزش و پرورش استان فارس است.

آشنایی با معماری و بخش‌های مختلف آرامگاه حافظ

مقبره حافظ
حافظیه در واقع یک مجموعه عظیم دو هکتاری است که از دو بخش اصلی مجزا به نام‌های صحن جنوبی و صحن شمالی و بخش‌های فرعی شرقی و غربی تشکیل شده است. این دو بخش با یک تالار 56 متری و 20 ستون سنگی زیبا که هر کدام 5 متر ارتفاع دارند جداسازی شده‌اند. این بخش همانند یک دالان یا تالار باشکوه است که به سبک و سیاق معماری هخامنشیان ساخته شده است. این تالار به نام‌هایی چون رواق چهار ستونه، ایوان میانی، بیست ستون و تالار حافظیه شناخته می‌شود. برای دستیابی به آرامگاه حافظ نیز لازم است به صحن شمالی قدم بگذارید. این محوطه نیز تقریبا 50 در 60 متری است و یک محیط باصفا است که قبرستان، کتابخانه، ساختمان حافظ شناسی، حوض و... به چشم می‌خورند. 
در بخش شرقی و غربی حافظیه شیراز نیز دو آرامگاه دیگر قرار دارد که به ترتیب از آن خاندان معدل و قوام می‌باشد. بخش غربی حافظیه نیز مقبره شعرا و عرفای بسیاری است که بازدید از آن‌ها نیز خالی از لطف نیست. ورودی اصلی این آرامگاه زیبا نیز از سمت حیاط جنوبی است که هر دو سمت آن به باغچه‌ها و گل‌های زیبا مزین شده است. گردشگران که از این در وارد می‌شوند معمولا از زیبایی‌های بخش اولیه حافظیه شیراز شگفت زده می‌شوند. 

غذاهای سنتی شیراز را نیز از دست ندهید.

آشنایی با رموز و نمادهای آرامگاه حافظ

جالب است بدانید هر یک از 4 بخش تشکیل دهنده آرامگاه حافظ نمادی مخصوص دارند. طراحان و معمارانی که دست به ساخت آرامگاه حافظ زده‌اند خواهان ساختن اثری ماندگار و درخور و شایسته عارف عزیزمان بوده‌ و الحق که در این راه نیز بسیار موفق عمل کرده‌اند. اولین نکته درباره محل ساخت آرامگاه یک عارف و صوفی گوشه نشین این است که حافظیه شیراز درست در شلوغی شهر ساخته شده است که این خود نشان از خارج شدن از کالبد مادی و این دنیایی به آن دنیاست. 
خوب است بدانید نماد حیاط جنوبی حافظیه نماد مادیات، نماد آرامگاه مرکزی آسمان و یا ملکوت و نماد حیاط یا محوطه شمالی با آن هشت درب زیبایش هشت درب بهشت را به تصویر کشیده است. خود آرامگاه هم نیز به عنوان نمادهایی چون خورشید، حقیقت زندگی و حتی دنیای پس از مرگ و عدم تعلق به این دنیای فانی را نشان می‌دهد.

بخش اصلی حافظیه شیراز کجاست؟

حافظ
همانطور که در این مقاله نیز خوانید، حافظیه از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است که هر بخش از آن جذابیت‌های خاصی برای مسافران و توریست‌ها دارد. اما سوالی که برای گردشگران پیش می‌آید این است که مهم‌ترین بخش یا بخش اصلی حافظیه کجاست؟ مشخص است که مهم‌ترین بخش قسمت آرامگاه و یا محل دفن و مقبره‌ی حافظ است. برای رسیدن به مقبره لازم است از 5 پله سنگی بالا بروید. سپس در زیر گنبدی زیبا و مدور با ستون‌های سنگی، سنگ قبر شاعر بزرگ ما یعنی حافظ قرار گرفته است. برای ارج و قرب از شخصیت والای این عارف نامی مزار از سطح زمین بالاتر قرار گرفته است. همچنین گنبد از جنس مس و تمام سقف آن از کاشی‌ها کاری‌ها و معرق کاری‌های ضعیف تشکیل شده است.

اطلاعاتی که گردشگران باید در مورد حافظیه بدانند!

طراح و معمار آرامگاه حافظ شیرازی " آندره گدار" فرانسوی بوده است. بهترین فصل برای بازدید از حافظیه شیراز فصل بهار و به خصوص اردیبهشت ماه است. در این فصل هوای شیراز مساعد و شهر در بهشتی‌ترین و سبزترین حالت خود قرار دارد.
بهترین زمان برای سفر به شیراز و لذت بردن از جو شاعری حافظیه 20 مهر یعنی بزرگداشت حافظ شیرازی است. در این زمان مراسمات پرشوری در آرامگاه حافظ برگزار می‌شود.
آرامگاه حافظ در استان فارس، شهر شیراز، حد فاصل چهارراه ادبیات و چهارراه حافظیه، روبه روی ورزشگاه حافظیه قرار گرفته است.
هزینه بازدید از این جاذبه‌ی گردشگری زیبا  برای گردشگران داخلی زیر 10 هزار تومان و برای توریست‌ها 50 هزار تومان می‌باشد.
برای بازدید از کل مجموعه‌ی حافظیه نیاز بسته به ذوق و شوق و تماشای بخش‌های مختلف این مجموعه نیاز به 1 الی 2 ساعت زمان خواهید داشت.
جاذبه‌های اطراف آرامگاه حافظیه شیراز به ترتیب شامل باغ جهان نما، موزه هفت تنان و باغ عفیف آباد شیراز می‌شود.
در نزدیکی آرامگاه حافظ هتل‌هایی نظیر هتل هما شیراز، هتل بزرگ شیراز، هتل جهانگردی شیراز، هتل پرسپولیس شیراز، هتل پارک شیراز شیراز، هتل رویال شیراز و هتل اطلس شیراز قرار گرفته است.

رستوران های شیراز را نیز از دست ندهید.

جمع بندی
در این مقاله سعی کردیم درباره تمامی موضوعات مرتبط با حافظیه شیراز صحبت کنیم. هدف مجموعه مسافرتی چارتر 118 از نگارش این مقاله این بود که افرادی که به هیچ صورت اطلاعی راجع به شیراز و جاذبه‌های دیدنی آن و مهم‌ترین جاذبه‌ی آن یعنی حافظیه ندارند با مطالعه این مجله اطلاعات لازمه را به دست آورند. امید داریم اطلاعات آورده شده برای شما عزیزان که وقت خود را به ما داده‌اید؛ مفید واقع شده باشد.
برای رزرو بلیط هواپیمای چارتر شیراز و یا هر نقطه‌ی خارجی و داخلی ایران تنها کافیست به رزرواسیون مجموعه چارتر 118 مراجعه کنید. با خرید فوری بلیط هواپیما شیراز و یا بلیط لحظه آخری هواپیما شیراز می‌توانید در هزینه‌های سفری خود کاهش چشمگیری حاصل گردید. 
 


خرید بلیط هواپیما

بدلیل گذشت 15 دقیقه از زمان آخرین بروز رسانی باید جستجوی خود را تکرار نمایید.


جستجوی جدید
×
English العربی

راهنمای نصب اپلیکیشن iOS

1. در مرورگر سافاری در نوار پایین همین صفحه این دکمه را فشار دهید :

2.در منو باز شده ردیف پایین را به سمت چپ بکشید (در iOS13 به سمت بالا بکشید) و این دکمه را فشار دهید :

3. در بالای صفحه این دکمه را فشار دهید :

4. پس از بستن مرورگر، آیکون اپلیکیشن به گوشی شما اضافه شده و آماده استفاده میباشد.

1.في أسفل متصفح Safari ، انقر فوق :

2.في القائمة المنبثقة ، اسحب الصف السفلي إلى اليسار (iOS13 اسحب إلى أعلى) واضغط على هذا الزر:

3. في الجزء العلوي من الشاشة ، اضغط على هذا الزر:

4. بعد إغلاق المتصفح ، أيقونة التطبيق على الهاتف لقد أضفت وجاهزة للاستخدام.

1. In the toolbar on the bottom of the Safari browser, click on :

2. Select the :

3. In the next step, in the top right corner, click on :

4. A shortcut of the app will appear on your home screen, and the app is ready to use.