12 تا از خوشمزهترین غذاهای سنتی مالزی
آیا میدانید کشور مالزی یک کشور مسلمان است؟ به همین دلیل است که اطلاع از غذاهای سنتی مالزی یکی از مهمترین مباحثی است که ایرانیان قبل از سفر باید حسابی درباره آن تحقیق کنند. همانطور که میدانید غذاهای هر سرزمینی براساس ذائقه و فرهنگ آن خطه طبخ میشود. به همین دلیل خوب است قبل از سفر درباره غذاهای مشهور آن شهر یا کشور و همچنین ترکیبات غذاها مطالعه کرد. با این روش با آگاهی به غذاهای محلی و سنتی شهر مقصد میتوانید براساس ذائقهی خود یکی از غذاهای سنتی را تست کنید و یک تجربه غذایی جدید برای خود رقم بزنید. در این مقاله ما میخواهیم به معرفی غذاهای معروف کشور مالزی بپردازیم؛ پس همراه چارتر 118 باشید.
معرفی معروفترین غذاهای سنتی مالزی
کشور مالزی در آسیای جنوبی قرار گرفته و پس از ترکیه توریستیترین کشور قاره آسیا محسوب میشود. در مقاله جاهای دیدنی مالزی به صورت مفصل شما را با جاذبههای این کشور آشنا کردیم. حال در این صفحه قرار است غذاهای مشهور مالزی و ترکیبات آن را به شما بشناسانیم. به این صورت با خیال راحت میتوایند یکی از غذاهای سنتی این کشور را میل کنید. این نکته قابل به ذکر است که با صرف کردن غذاهای هر شهر و کشوری در واقع با بخشی از فرهنگ و آداب و رسوم آن سرزمین نیز آشنا خواهید شد که تجربه بسیار ارزشمند و جالبی است.
بهترین غذاهای سنتی مالزی عبارتند از:
- می گورنگ مامک
- پلو مرغ هاینانی
- نودل سرخ شده
- ناسی داگانگ
- ایام پرچیک
- ناسی کرابو
- روتی جان
- ناسی لماک
- روجاک
- باکوته
- ساتای
می گورنگ مامک مالزی
کشور مالزی از نظر غذایی یک کشور عجیب و غریب است. در واقع چیزی که سبب شده تا نام عجیب را بر غذاهای این کشور بگذاریم؛ چند فرهنگی یا چند ملیتی بودن غذاهای مالزی است. در کشور مالزی برخی از غذاها از کشورهای همسایه مالزی چون هند وارد کشور شده است. می گورنگ مامک نیز یکی از این غذاهاست که از ترکیب فرهنگ مالزی و هند به وجود آمده است. مواد تشکیل دهنده می گورنگ مامک شامل گوشت گاو یا مرغ، رشته فرنگی زرد، سبزی، سس سویا، میگو و تخم مرغ است. همانطور که از یک غذای هندی و مالزی انتظار میرود این غذای محلی نیز طعمی تند و تیز و بسیار خوشمزه دارد.
با مراکز خرید مالزی نیز آشنا شوید.
پلو مرغ هاینانی مالزی
یکی از همه پسندترین غذاهای مالزی پلو مرغ هاینانی است. پلو مرغ یک غذای لذیذ ایرانی است که در مالزی نیز با تغییرات خاص طبخ میشود. این غذا نیز ریشه در هاینان دارد و با کمی ابتکار و تغییر در مالزی یک غذای محبوب شده است. در این غذا مرغ آبپز شده و برنج در آب مرغ پخته میشود که یک طعم بی نظیر لذیذ دارد. اضافه کردن ادویههایی چون سیر، زنجبیل و فلفل نیز به طعم جذاب این پلو مرغ نیز میافزاید. پیشنهاد میکنیم پلو مرغ هاینانی را از دست ندهید.
با غذاهای سنتی گرجستان نیز اشنا شوید.
نودل سرخ شده مالزی
نودل سرخ شده یکی از اصلیترین غذاهای سنتی مالزی است. اگر دوست دارید با غذاهای مالزی آشنا گردید؛ نودل سرخ شده یک گزینه مناسب و بدون ریسک است. نودل سرخ شده نیز یک غذای پر ادویه و تند است. نودل سرخ شده با ترکیباتی چون گوشت مرغ یا میگو، موسیر، پیاز، سیر و سبزیجات همراه است. این غذای سنتی و محلی مالزی را میتوانید در میان دکههای غذاهای خیابانی و همچنین رستورانهای لاکچری کشور مالزی سفارش دهید و از طعم جذاب این غذا لذت ببرید.
سوغات مالزی را از دست ندهید.
ناسی داگانگ مالزی
ناسی داگانگ نیز یکی غذای بسیار مشهور و خوشمزه در کشور مالزی است. ناسی داگانگ معمولا در وعده صبحانه صرف میشود. اما شما میتوانید در وعدههای دیگر غذایی ناسی داگانگ را سفارش دهید. ناسی داگانگ یک برنج بخار پز شده در شیر نارگیل است که طعمی شیرین و خوش عطر دارد. تخم مرغ آب پز، نارگیل و جو سرخ شده، ترشی، سبزیجات و زردچوبه دیگر مواد اولیه ناسی داگانگ خوشمزه مالزی هستند. برای سفارش بهترین و باکیفیتترین نوع ناسی داگانگ به محله کامپونگ لدانگ مراجعه کنید تا بتوانید طعم واقعی و اصیل این غذا را در این محله بچشید و از دیدنیهای محله نامبرده شده نیز دیدن کنید.
ایام پرچیک مالزی
ایام پرچیک یک نوع مرغ کبابی یا سرخ شده طعمدار شده است که با ادویههای خوش آب و رنگ لذید شده است. ایام پرچیک به دلیل ترکیب اصلی که مرغ است را هر نوع سلیقهای را راضی میکند. طعم دهندههای اصلی این غذا شامل پیاز، شیر نارگیل، زنجبیل، لیمو، سیر و فلفل است. برای تکمیل طعم دلنشین مرغ ایام پرچیک این غذا با برنج و سالاد نیز ترکیب میشود. ایام پرچیک غذایی جزء غذاهایی است که به سبب مواد مورد استفاده متعارف و معمول در بین گردشگران ایرانی بیشترین درخواست را دارد. اگر فردی سخت پسند هستید؛ میتوانید با خیالی راحت این غذا را سفارش دهید.
ناسی کرابو مالزی
یکی دیگر از غذاهای سنتی مالزی ناسی کرابو است. برنج آبی این غذا قطعا شما شگفت زده خواهد کرد. به طور کلی ناسی کرابو یک نوع غذای مالایی است که دارای طعم و رنگ عجیب است. برنج آبی رنگ ناسی کرابو حاصل خیس شدن برنج در گل کلیتوریا ترناتئاست. برای طعم بهتر برنج به آن کمی آبلیمو اضافه میشود. علاوه بر این در کنار برنج آبی گوشت و سسی خوشمزه نیز سرو میشود. گوشت ناسی کرابو براساس سلیقه ماهی یا مرغ انتخاب میشود. برای طعمدار شدن گوشت نیز از سس نارگیل، چیپس میگو و... نیز استفاده میکنند.
روتی جان مالزی
روتی جان یک ساندویچ بسیار خوشمزه است. این غذا جزء غذاهای خیابانی شهر مالزی است که توسط دست فروشان در کنار خیابان تهیه و به مشتریان عرضه میشود. اگر به ساندویچ همبرگر علاقه دارید؛ قطعا از طعم روتی جان نیز لذت خواهید برد. چرا که ترکیبات این غذای خوشمزه شامل گوشت چرخ کرده، تخم مرغ، ادویه و مخلفات است. پس از طعم دار و سرخ کردن گوشت آن را درون یک نان نازک و خوشمزه میپیچیند. این غذای لذیذ و مقوی را میتوان با انواع سس و نوشیدنی پس از گشت و گذار در شهر مالزی نوش جان کرد.
نانسی لماک مالزی
نانسی لماک یکی از غذاهای سنتی مالزی است. در واقع نانسی به غذاهای برنجی گفته میشود. پس اگر از دوستداران برنج برای وعدههای غذایی هستید؛ غذاهایی که نام نانسی دارند را انتخاب کنید. نانسی لماک برنجی است که با نارگیل، بادام زمینی، میگو، خیار و آنچو ترکیب میشود. اما آشپزها در رستورانهای مختلف در ترکیبات رسپی نانسی لماک کمی تغییرات ایجاد میکنند. اما موادی چون برنج، خیار و بادام زمینی سه جزء اصلی تشکیل دهنده نانسی لماک است که در هر دستور پختی غیرقابل حذف است. در این غذا تمامی مواد به صورت آبپز یا بخارپز تهیه میشود و بسیار سالم است.
روجاک مالزی
روجاک یک غذا یا پیش غذای ساده و سالاد مانند است. سالاد روجاک نیز یک سالاد ترکیبی و تلفیقی است که جزء غذاهای سنتی اندونزی، سنگاپور و مالزی میباشد. روجاک یک سالاد شیرین با مخلوط طعمهایی است که تاکنون نچشیدهاید. ساقه لوبیا، کیک آرد، تخم مرغ سفت، خیار خرد شده، پودر میگو، چغندر، سیب زمینی یا گریپ فروت از مواد تشکیل دهنده سالاد روجاک هستند. این سالاد به عنوان میان وعده یا پیش غذا سرو میشود. نکته جالب این است که سالاد روجاک را با سس شکلاتی دیزاین و سرو میکنند.
باکوته مالزی
باکوته یکی از مهمترین غذاهای سنتی مالزی است. حیف است که به کشور مالزی سفر کنید و این غذای خوشمزه را امتحان نکنید. البته باید بدانید که باکوته یک غذای گوشتی است که اصلیترین ماده آن دنده گوشت قرمز است. بنابراین اگر شیشلیک دوست دارید حتما از باکوته نیز خوشتان خواهد آمد. باکوته در واقع آبگوشت دنده است که با گیاهان، سبزیجات، ادویه جات و دیگر طعم دهنده به مدت طولانی پخته و یا به اصطلاح دم کشیده میشود. اگر بخواهند این غذا را با روش اصلی درست کنند باید گوشت را چند روز در مواد استراحت دهند.
ساتای مالزی
و اما ساتای یا کباب ساتای آخرین غذای محلی است که در این مقاله به معرفی آن خواهیم پرداخت. ساتای نامی است که باید به خاطر بسپارید. زیرا این کباب طعمی فوق العاده دارد که در هیچ کجای دیگر دنیا آن را پیدا نمیکنید. ساتای در واقع یک غذای ترکیبی از ژاپن و ترکیه که طرفداران زیادی دارد. گوشت تازه در این کباب پس از تیکه شدن در سس خاصی از شیره نارگیل، زردچوبه، بادام زمینی و ادویه استراحت داده میشود. کباب ساتای اصل باید بر روی زغال و آتش پخته شود و در انتها با یک سس بسیار خوشمزه سرو شود. این غذا بسیار ساده است و به دو صورت یعنی با نان و با برنج میل میشود.
همانطور که گفته شد؛ کشور مالزی یک کشور مسلمان نشین است. بنابراین ایرانیان میتوانند غذاهای سنتی مالزی که غذای حلال است را با خیالی آسوده سفارش دهند. در این کشور علاوه بر رستورانهای مدرن و لوکس و خیابانهای غذای بامزه در هر گوشه از شهر میتوانید دکههای غذاهای خیابانی را ببنید. با شناخت هر یک از غذاهای محلی کشور مالزی و مواد تشکیل دهنده آن میتوانید براساس مذاق خود در هنگام گرسنگی یکی از غذاهای مالزی را از غذاهای خیابانی خریداری کرده و بدون اتلاف وقت به بازدید از این کشور دیدنی ادامه دهید.
بهترین راه سفر به کشور مالزی خرید بلیط چارتر هواپیما مالزی است. برای آن که بتوانید بلیط هواپیما به هر مقصد خارجی و ایرانی را با کمترین قیمت خریداری کنید؛ کافی از طریق سایت رزواسیون چارتر 118 بلیط هواپیما لحظه آخری مقصد گردشگری مد نظر خود را رزرو کنید.