غذاهای سنتی گرجستان را بشناسید!
اگر قصد سفر به کشور گرجستان را دارید از ملزمات است که غذاهای سنتی گرجستان نیز بشناسید! شناخت غذاهای سنتی گرجی از آن جهت قابل اهمیت که است که غذاهای این کشور بسیار خوشمزه است. همچنین غذاهای سنتی هر شهر و دیار نشان دهندهی بخشی از فرهنگ و تمدن هر منطقه به شمار میرود. در حال حاضر یکی از جاذبههای گردشگری پرطرفدار برای توریستها، انتخاب یک رستوران زیبا و امتحان کردن غذاهای خوشمزه محلی است. اما چگونه میتوانید یک غذای محلی باب میل خود را سفارش دهید؟ بهترین راه این است که غذاهای سنتی شهر مقصد خود را بشناسید و درباره مواد تشکیل دهنده آن اطلاع کسب کنید. با ما همراه باشید تا در ادامه این بلاگ به معرفی برترین خوراکیهای گرجستان در چارتر 118 بپردازیم.
معرفی بهترین غذاهای سنتی گرجستان
به جرئت میتوان گفت؛ غذاهای گرجی از بی نظیرترین غذاهایی است که به مذاق ما ایرانیان خوش میآید. غذاهای محلی گرجستان به نوعی ترکیبی از غذاهای سنتی استانبول است. یا بهتر است بگوییم؛ غذاهای کشورهای همسایه گرجستان چون ایران، هند، عرب، عثمانی و... نیز بر غذاهای این کشور تاثیر مستقیم گذاشته است. غذاهای این کشور رنگ و لعابی چشمگیر دارد. با همراهی ما تا انتهای این بلاگ و شناخت کلی غذاهای گرجی میتوانید لذت چشیدن غذاهای جدید را در این سفر به تجربیات خود اضافه کنید.
بهترین غذاهای سنتی گرجستان عبارتند از:
- چاشوشولی
- مرغ تاباکا
- اوجاخوری
- آجاپسندلی
- شکمرولی
- سانسیوی
- خینکالی
- لوبیانی
- نادوگی
- خرچو
- تولما
چاشوشولی گرجستان
چاشوشولی از محبوبترین غذاهای گرجی است. این غذا با وجود نام عجیب و غریبی که دارد اما یکی از پیشنهادات برتر ماست. این غذا در میان ایرانیان نیز شهرت بسیاری دارد. مواد اصلی تشکیل دهنده چاشوشولی را گوشت قرمز و تازه است. برای تهیه این غذا ابتدا گوشت قرمز را به صورت ورقههای نازک درآورده و سپس با پیاز فراوان سرخ میکنند. برای طعم دار شدن چاشوشولی یک سس جادویی به آن اضافه میشود. در این سس موادی چون گوجه فرنگی، سیر، کمی روغن، ریحان، مرزه، جعفری و ادویه استفاده میشود. در گرجستان چاشوشولی را پس از طبخ با نان تازه تنوری در کنار مخلفات نوش جان میکنند.
با جاهای دیدنی باتومی نیز آشنا شوید.
مرغ تاباکا گرجستان
عده کسانی که گوشت سفید را به گوشت قرمز ترجیح میدهند؛ بیشتر است. بنابراین مرغ تاباکا یکی از غذاهایی است که هر شخصی با هر سلیقهای آن را میپسند. در ابتدا لازم است بدانید که تاپا به معنی نوعی ماهیتابه سنتی در گرجستان است. نام غذای سنتی مرغ تاباکا نیز از همین ماهیتابه گرفته شده است. دلیل این وام گیری مشخص است. مرغ تاباکا پس از مزه دار شدن درون ماهیتابه تاپا قرار گرفته و روی آن نیز وزنه قرار میگیرد. به این صورت تمامی طعمها در حین پخت به خورد مرغ رفته و یک مرغ بسیار خوشمزه را پس از چند ساعت تحویل میگیرید. این غذا براساس ذائقه با نان و یا برنج سرو میشود.
اوجاخوری گرجستان
اوجاخوری یکی از غذاهای سنتی گرجستان است. این غذا از اصیلترین غذاهای گرجی است که به غذای خانواده نیز شناخته میشود. چرا که اوجاخوری از آن دست غذاهایی است که نسل به نسل منتقل شده و هر خانوادهای این غذا را به اندک تغییری به سبک خود طبخ میکند. برای تهیه اوجاخوری به موادی چون گوشت، سس آجیکا، سس دست ساز، ادویه، سبزی جات تازه، سیر و فلفل نیاز است. گوشت که ترکیب اصلی غذای اوجاخوری است نیز براساس نوع دستور پخت در هر خانواده گوشت مرغ، گاو، گوسفند، گوساله، بره و حتی خوک انتخاب میشود. در هر خانواده بنا به ذائقه برخی از مواد تشکیل دهنده حذف و موادی دیگر چون سیب زمینی، هویج و... اضافه میشود.
آجاپسندلی گرجستان
آجاپسندلی یک غذای خوشمزه و بسیار اصیل گرجی است. این غذا شباهت زیادی به یتمیچه ایرانی دارد. یتیمچه از غذاهای سنتی تهران است که اکثر ما ایرانیان عاشق این غذا هستیم. آجاپسندلی گرجستان هم چیزی کاملا شبیه به یتمیچه است. در واقع مواد تشکیل دهنده این غذا هم عبارت است از؛ بادمجان، گوجه فرنگی، سیب زمینی، فلفل دلمه، سیر، فلفل سبز، گشنیز و ادویه. طبخ آجاپسندلی با یتمیچه نیز کمی متفاوت است اما در کل طعمی شبیه به یتمیچه دارد. بنابراین اگر هوس غذای ایرانی در سفر به گرجستان کردید؛ نام آجاپسندلی را به خاطر بسپارید.
شکمرولی گرجستان
اکثر غذاهای سنتی گرجستان نامی عجیب دارند که ریشه در زبان مردمان این کشور دارد. شکمرولی یکی دیگر از غذاهای دوست داشتنی در گرجستان است. شکمرولی یک غذای چرب و خوشمزه است که کمتر کسی با تست این غذا از طرفداران پر و پا قرص آن نشود. شکمرولی در واقع نوعی مرغ سرخ شده است. پس از سرخ کردن مرغ برای طعم دار شدن غذا این ترکیب را درون سس قرار میدهند. ترکیبات این سس ساده اما خوشمزه شامل شیر، کره، سیر و ادویه میشود. شکمرولی یک غذای نانی بسیار خوشمزه است که برای وعده ناهار یا شام یک انتخاب هوشمندانه و همه پسند میباشد.
سانسیوی گرجستان
یکی از ویژگیهای بلاگ گردشگری ما این است که به صورت همه جانبه یک موضوع را تحت پوشش قرار میدهد. به همین دلیل خوب است که برای احترام به تمامی سلیقهها یک غذا مناسب گیاهخواران را نیز معرفی کنیم. سانسیوی یکی از غذاهای گیاهی گرجی است. این غذا با وجود گیاهی بودن یک غذای بسیار مقوی است که به شدت توصیه میشود. گردو آسیاب شده، سیر، سبزی و سرکه و ادویه مواد تشکیل دهنده سانسیوی هستند که مناسب افراد گیاهخوار است. این خوراک خوشمزه و مقوی با نان سرو میشود. اما در نوعی دیگر نیز اگر گیاهخوار نباشید؛ میتوانید به این ترکیب مرغ یا بوقلمون اضافه کنید.
خینکالی گرجستان
یکی از مهمترین غذاهای سنتی گرجستان، خینکالی نام دارد. این غذا نیز با اضافه و کم کردن برخی از محتویات باب میل گیاهخواران و گوشت خواران است. خینکالی غذایی گوشتی شبیه به کوفته است. کوفته تبریزی از غذاهای سنتی تبریز است که موادی خمیری از گوشت با محتویات سبزیجات در درون آن را تشکیل میدهد. شما میتوانید براساس سلیقه خود گوشت یا سبزیجات آن را حذف کنید. اما خینکالی اصیل گرجی غذایی با ترکیباتی چون گوشت، سیب زمینی، قارچ، جعفری، ادویه، پیاز و... است. اگر دوست دارید از میان غذاهای محلی گرجی یکی از این غذاها را امتحان کنید؛ خوب است خینکالی که به غذا و نماد ملی گرجستان شناخته میشود را تست کنید.
لوبیانی گرجستان
باز هم با معرفی لوبیانی گرجستان بناست تا یک غذای گیاهی دیگر را به شما معرفی کنیم. لوبیانی یک غذای بسیار پرطرفدار است که به عنوان میان وعده و یا در وعده غذایی اصلی یا به صورت پیش غذا مورد استفاده قرار میگیرد. لوبیانی نانی است که در آن لوبیا، ادویه، کره و سیر وجود دارد. به عبارت دیگر لوبیانی گرجی که از نامش مشخص است ترکیبات اصلی آن چیست؛ نوعی پیراشکی لوبیاست. لوبیانی اصیل و محلی در تنور پخته میشود که امروزه در فر طبخ میشود. لوبیانی در اکثر خیابانهای توریستی که به جاهای دیدنی گرجستان منتهی میشود در گاریها به فروش میرسد.
نادوگی گرجستان
نادوگی نیز هم در دسته غذاهای گیاهی است. اگر گیاهخوار هستید؛ گرجستان بهشت شماست. چرا که در این کشور پر از غذاهای گیاهی خوشمزه و مقوی وجود دارد. نادوگی غذایی است با قیمت بسیار پایین است که برای رفع گرسنگی به عنوان میان وعده یک گزینه عالی است. نادونگی از غذاهای خیابانی تفلیس است که با نان سرو میشود. محتویات این غذای خیابانی و سنتی شامل خامه ترش، پنیر مخصوص گرجی، سیر، نعناع و فلفل میباشد. نادونگی به نان و پنیر و سبزی بسیار نزدیک است اما طعم و عطری جدید دارد.
خرچو گرجستان
از سری غذاهای سنتی گرجستان که از آن اصالت میبارد؛ خرچوست. خرچو غذایی است که در هیچ کجای دنیا دیگر نظیر آن را نمیبینید. چرا که طعم دهنده اصلی این غذای آبکی ادویهای گرجی است. این ادویه از برگ بو، نعنا، تخم گشنیز، زعفران، کرفس و... تشکیل شده و یک ادویه سنتی و ملی گرجی است که در برخی از غذاهای محلی این کشور از این گوهر خوش عطر استفاده میشود. خرچو نوعی سوپ است که با گوشت گاو، برنج، گیلاس و ادویه تهیه میگردد. سوپ خرچو را در اکثر رستورانهای گرجستان میتوانید در کنار غذای اصلی تست کرده و لذت ببرید.
تولما گرجستان
همانطور که قبلتر نیز اشاره شد؛ اکثر غذاهای گرجی ترکیبی ردپایی از غذاهای ایرانی و ترکی نیز دارد. تولما نیز همان دلمه ترکی است که وارد کشور ایران نیز شده است. تولما را برادر دلمه میدانند. محتویات تولما کاملا شبیه به دلمه میباشد. در تولما نیز گوشت چرخ کرده و ادویه و برنج در دل برگ مو، بادمجان و برگ کلم پخته میشود. تفاوت تولما با دلمه نیز اضافه کردن برخی از ادویجات گرجی به علاوه خامه ترش است. در صورتی که در غذا کمی سختگیری دارید و یا ریسک پذیر نیستید؛ سفارش تولما بهترین گزینه برای شما خواهد بود.
در این مقاله با معرفی غذاهای سنتی گرجستان در خدمت شما عزیزان بودیم. کشور گرجستان از همسایگان ایران است که مورد توجه ایرانیان واقع میشود. زیباترین تصاویر طبیعی خاورمیانه را در این کشور خوش آب و هوا و رنگی میتوانید؛ ببنید و کیف کنید. کشور گرجستان با امکان دیدنی، رستورانها، غذاها و... همه جانبه میزبان شما مسافران عزیز است.
چنانچه خواهان سفر به کشور گرجستان هستید؛ برای رزرو بلیط چارتری هواپیما در کوتاهترین زمان ممکن کافیست به سایت رزواسیون رسمی و معتبر چارتر 118 مراجعه فرمایید.