غذاهای سنتی بندرعباس | غذای خوش جنوب

غذاهای سنتی بندرعباس را چقدر می‌شناسید؟ آیا تاکنون به این شهر جنوبی و زیبا سفر کردید؟ همانطور که می‌دانید برای شناخت کامل یک شهر بهتر است به بررسی همه جانبه آن شهر از جاذبه‌های فرهنگی، طبیعی، تاریخی، مذهبی و... بزنیم. تست کردن غذاهای محلی هر شهر و دیار مربوط به حوزه فرهنگی آن خطه می‌شود. هر شهری براساس ذائقه و البته مواد مورد نیازی که در شهر یافت می‌شود؛ خوراک مخصوص به خود را دارد. شهر بندرعباس نیز که یک شهر اصیل ایرانی است؛ دارای غذاهای سنتی لذیذی است. اگر به فکر سفر به این شهر جنوبی هستید؛ برای کسب اطلاع درباره غذاهای محلی این شهر در این صفحه همراه چارتر 118 باشید.

غذاهای سنتی بندرعباس

غذاهای سنتی بندرعباس چیست؟

استان هرمزگان جزء استان‌های جنوب کشور است. شهرهای زیبای این استان در کنار خلیج زیبای همیشه فارس واقع شده است. در مقاله جاهای دیدنی هرمزگان به صورت مفصل به دیدنی‌های استان پرداخته شده است. شهر بندرعباس نیز از اصلی‌ترین شهرهای این استان است که از نظر توریستی و گردشگری نقش مهمی در صنعت گردشگری دارد. با شناخت غذاهای محلی بندرعباس می‌توانید خوشمزه‌ترین غذاها و شیرنی‌ها را نوش جان کنید. یکی از غذاهای فاخر و جدایی ناپذیر در شهر بندرعباس غذاهای دریایی است که طرفداران بسیاری دارد. 

غذاهای سنتی بندرعباس عبارتند از:

  • عنکاس خشک شده
  • قلیه ماهی و میگو
  • گبولی گوشت
  • کوفته مومغ
  • برنج دیشو
  • هواری
  • سوراغ
  • هزاری
  • زیبون
     

عنکاس خشک شده بندرعباس

غذاهای سنتی بندرعباس عنکاس
عنکاس خشک شده از عجیب‌ترین غذاهای محلی بندرعباس برای گردشگران است. نام این غذا و عدم اطلاعات کافی گردشگر را به اشتباه می‌انذارد که عنکاس چیست؟ عنکاس ماهی مرکب است که یکی از غذاهای سنتی کیش نیز می‌باشد. عنکاس یک پیش غذا یا غذایی ارزشمند است. چرا که برای تهیه آن زحمت بسیار می‌کشند. برای تهیه این غذا ابتدا گوشت ماهی مرکب عنکاس را تکه تکه می‌کنند. سپس ماهی را حدود 10 دقیقه در آفتاب داغ جنوب پهن می‌کنند. پس از آن نیز ماهی خشک شده را کباب کرده و کمی می‌کوبند. در این مرحله عنکاس خشک شده آماده‌ی طبخ است. خوب است بدانید که سرو ماهی مرکب خشک شده با خارک خرما یا لیمو است. اگر اهل تست غذاهای جدید هستید؛ عنکاس خشک شده را از دست ندهید.
 

قلیه ماهی و میگو بندرعباس

غذاهای سنتی بندرعباس قلیه
جنوب است و غذاهای دریایی بی نظیرش. پس نمی‌توان به جنوب کشور سفر کرد و از غذاهای دریایی این شهر غافل بود. قلیه ماهی و میگو بندرعباس از سری پرطرفدارترین غذاهای جنوبی محسوب می‌شود. طرز پخت قلیه ماهی و میگو بندرعباس با قشم که یکی از غذاهای سنتی قشم است؛ کمی متفاوت است. در این نوع قلیه ماهی و میگو از موادی چون پیاز، سیر، ادویه، رب گوجه فرنگی، تمرهندی، سبزی قلیه و ماهی استفاده می‌شود. در این غذای بی نظیر از انواع ماهی بی استخوان چون شوریده، حلوا سیاه، سنگسر، هامور و... استفاده می‌کنند. قلیه ماهی و میگو یک خورش بی نظیر است که با برنج سرو می‌شود. بهتر است پس از صرف ماهی از گرمیجاتی نظیر خرما و ارده استفاده کنید.

گوبلی گوشت بندرعباس

غذاهای سنتی بندرعباس گوبلی
گبولی گوشت یا گوبولی یکی از بهترین غذاهای سنتی بندرعباس است. مواد اصلی تشکیل دهنده این غذا گوشت قرمز یا سفید می‌باشد که به ادویه آغشته شده است. در گوبلی گوشت ابتدا گوشت را با پیاز تف می‌دهند و به آن ادویه اضافه می‌‎شود. سپس گوشت را با آب حسابی می‌پزند و در آخر به آن نمک می‌افزایند. دارچین، میخک، هل و پودر لیمو عمانی از افزودنی‌های اصلی این غذا هستند. برنج این غذا به صورت دمی طبخ می‌شود و روی آن کره، کشمش، سیب زمینی خلالی با پیاز نیز اضافه می‌کنند. گوبلی گوشت یک غذای فوق العاده طعم‌دار است که با چاشنی‌های بسیار عطر و طعم بی نظیری به گوشت می‌دهد. 

کوفته مومغ بندرعباس

کوفته بندرعباس
کوفته مومغ نیز به جزء ظاهر گردی که دارد؛ دیگر هیچ شباهتی ندارد. در واقع این غذا نه از نظر مواد اولیه و نه از نظر ظاهر به کوفته تبریزی که از غذاهای سنتی تبریز است ندارد. کوفته مومغ بیشتر شبیه به کتلت یا کوکو است. ماهی ساردین پخته شده، تخم مرغ، سیب زمینی آب پز، سبزی محلی و ادویه تند و تیز جنوبی مواد اصلی تشکیل دهنده کوفته مومغ بندرعباس هستند. برای تهیه این کتلت لذیذ باید قبل از مخلوط کردن ماهی به مواد، تیغ ماهی را از گوشت با دقت خارج کرد و پس از اضافه کردن تمامی مواد، کتلت را به صورت دایره‌ای در تابه روغن داغ ریخته و سرخ کرد. به طوری که کتلت‌های ماهی حسابی ترد شوند. این غذا به دلیل افزودنی‌هایی چون ادویه و سبزی و سیب زمینی و گرفتن بوی ماهی طرفداران زیادی دارد.

برنج دیشو بندرعباس

برنج دیشو بندرعباس
غذاهای سنتی بندرعباس تنوع بسیار زیادی دارد. شما با هر نوع زائقه‌ای می‌توانید در میان غذاهای فوق العاده جنوبی یک غذای خوشمزه را تست کنید. یکی از غذاهای اصیل و کهن استان هرمزگان برنج دیشو است. این غذا امروزه در برخی از بهترین رستوران‌های بندرعباس سرو می‌شود. برنج دیشو یک برنج جنوبی است که طبعی گرم دارد. علت گرمی طبع این برنج نیز اضافه کردن شیره خرما به برنج است. برای پخت این غذا از خرمای جنوب بهره می‌برند و به همین علت است که برنج دیشو از غذاهای شیرین است. بنابراین اگر اهل غذاهای شیرین هستید؛ برنج دیشو را به شدت به شما پیشنهاد می‌دهیم. برنج دیشو با ماهی نیز سرو می‌شود و عطر و طعمی متفاوت دارد.

هواری بندرعباس 

غذاهای سنتی بندرعباس هواری
هواری یا هووی نیز یکی دیگر از غذاهای سنتی بندرعباس است. این غذا در کل استان هرمزگان طرفداران زیادی دارد. هواری از سری غذاهای مخلوطی  است که در استان‌های جنوبی کشور با میگو و ماهی تهیه می‌شود. به همین دلیل با استفاده از گوشت ماهی یا میگو استفاده شده در این غذا نام هواری میگو یا هواری ماهی می‌شود. ماهی مورد نیاز برای طبخ هواری بندرعباسی ماهی هوور است که طعم و عطری بی نظیر دارد. هواری میگو یا ماهی به این صورت درست می‌شود که گوشت را با سبزیجات معطر، سیر تازه، پیاز داغ فراوان، رب گوجه فرنگی، زعفران و ادویه حسابی تفت می‌دهیم. پس از آن نیز مواد آماده شده و طعم دار شده ماهی یا میگو را با برنج مخلوط می‌کنند و برنج مخلوط شده دم می‌شود. این غذا طعمی بی نظیر دارد که با یک بار امتحان عاشق آن می‌شوید.

سوراغ بندرعباس

سوراغ غذا سنتی بندرعباس
سوراغ یک نوع دسر، خورش یا طعم دهنده بسیار پرطرفدار و خوشمزه است. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که سوراغ بندرعباس غذایی با قدمت بیش از هزار سال است. این خورش در واقع از قدیم و الایام در شهرهای جنوبی به عنوان یک افزودنی به غذا اضافه می‌شود. در خورش سوراغ از ماهی مومغ یا حشینه و آب نمک، پوست نارنج و از همه عجیب‌تر خاک سرخ جزیره هرمز که یکی از جاهای دیدنی هرمز می‌باشد؛ استفاده می‌شود. این خاک قرمز رنگ که به نام گلک نیز خوانده می‌شود یک خاک خوراکی است که مصارف دارویی و خوراکی نیز دارد. تمامی این مواد به جزء ماهی به مدت 10 روز با هم مخلوط می‌شوند و سپس ماهی به آن اضافه می‌شود تا آب سوراغ آماده گردد. این خورش روی برنج ریخته و دم می‌شود و یا روی نان می‌ریزند و نوش جان می‌کنند.

هزاری بندرعباس

هزاری غذا سنتی بندرعباس
اگر به دنبال یکی از اصیل‌ترین غذاهای سنتی بندرعباس باید هزاری را امتحان کنید. هزاری یک غذای قدیمی است که پای ثابت مجالس و مهمانی‌های بندرعباسی‌های عزیز است. باز هم ماده اصلی هزاری ماهی است. اما طرز پخت انواع غذاهایی که با ماهی تهیه می‌شود در جنوب متفاوت است. هر غذایی طعم و طبخ مخصوص به خود را دارد. در هزاری ابتدا ماهی را با ادویه‌های جنوبی و آبلیمو حسابی طعم دار می‌کنند. بعد پیاز داغ فروان درست می‌کنند و ماهی را نیز در پیاز سرخ می‌کنند و سپس به صورت لایه‌ای در بین برنج می‌ریزند. در نهایت برنج را حدود یک ساعت و نیم دم می‌کنند تا مواد به خورد هم برود و حسابی طعم بگیرد و در آخر با فلفل دلمه‌ای صرف می‌کنند.

 زیبون بندرعباس

زیبون غذا سنتی بندرعباس
زیبون از ساده‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای خطه جنوبی کشور است. این غذا مواد بسیار ساده‌ای دارد که دسترسی به اجزای آن بسیار ساده است. مواد تشکیل دهنده زیبون نیز شامل ماهی، سیب زمینی، ادویه و گوجه فرنگی است. در واقع در زیبون خوشمزه سیب زمینی سرخ شده را با ماهی بدون تیغ و ادویه مخلوط می‌کنند. اضافه کردن فلفل دلمه‌ای، کمی سبزی معطر، سیر، پیاز، قارچ و دیگر افزودنی‌ها به زیبون نیز جایز است. زیبون یکی از بهترین گزینه‌های انتخابی برای وعده صبحانه، شام و حتی عصرانه است. اکثر کافه رستوران‌ها و رستوران‌های سنتی بندرعباس زیبون را سرو می‌کنند. البته شما می‌توانید خودتان نیز در خانه این غذای جنوبی ساده جذاب را درست کنید و از طعم آن لذت ببرید. 
 

در این مقاله با 10 تا از بهترین غذاهای سنتی بندرعباس آشنا شدید. با این وجود پس از بازدید از جاهای دیدنی بندرعباس می‌توانید خستگی خود را در یکی از غذاخوری‌های این شهر جنوبی صمیمی را از تن بیرون کنید و یک سفر خاطره انگیز را به یادگار داشته باشید.
امروزه دیگر جهت رزرو بلیط هواپیما نیازی به مراجعه حضوری نیست. بلکه با انتخاب یک آژانس گردشگری خبره می‌توانید به صورت آنلاین و مجازی تمامی اقدامات خود را برای خرید بلیط و مشاوره از راه دور انجام دهید. برای خرید ارزان‌ترین بلیط هواپیما به رزواسیون چارتر 118 مراجعه فرمایید.


خرید بلیط هواپیما

بدلیل گذشت 15 دقیقه از زمان آخرین بروز رسانی باید جستجوی خود را تکرار نمایید.


جستجوی جدید
×
English العربی

راهنمای نصب اپلیکیشن iOS

1. در مرورگر سافاری در نوار پایین همین صفحه این دکمه را فشار دهید :

2.در منو باز شده ردیف پایین را به سمت چپ بکشید (در iOS13 به سمت بالا بکشید) و این دکمه را فشار دهید :

3. در بالای صفحه این دکمه را فشار دهید :

4. پس از بستن مرورگر، آیکون اپلیکیشن به گوشی شما اضافه شده و آماده استفاده میباشد.

1.في أسفل متصفح Safari ، انقر فوق :

2.في القائمة المنبثقة ، اسحب الصف السفلي إلى اليسار (iOS13 اسحب إلى أعلى) واضغط على هذا الزر:

3. في الجزء العلوي من الشاشة ، اضغط على هذا الزر:

4. بعد إغلاق المتصفح ، أيقونة التطبيق على الهاتف لقد أضفت وجاهزة للاستخدام.

1. In the toolbar on the bottom of the Safari browser, click on :

2. Select the :

3. In the next step, in the top right corner, click on :

4. A shortcut of the app will appear on your home screen, and the app is ready to use.