10 تا از بهترین غذاهای سنتی قزوین
آیا غذاهای سنتی قزوین را میشناسید؟ قزوین یکی از شهرهای تاریخی و زیبای ایران است. این شهر در یک منطقهی خوش آب و هوا و حاصلخیز واقع شده است. ویژگی حاصلخیزی شهر قزوین تاثیر مستقیمی روی غذاهای این شهر گذاشته است. در قزوین تعداد زیادی غذاهای متنوع و خوش رنگ و لعاب وجود دارد که در ایران نظیر ندارد. غذاهای این شهر با چاشنیهای خوش عطر و بو، طعمی فوق العاده را ایجاد کرده است که در هیچ کجای دنیا مثل آن وجود ندارد. اگر برنامه سفر به شهر زیبای قزوین را دارید؛ برای کسب اطلاع درباره غذاهای خوشمزه و جذاب این شهر تاریخی با چارتر 118 همراه باشید.
بهترین غذاهای سنتی قزوین
شهر قزوین پر از جاذبههای تاریخی است که در مقاله جاهای دیدنی قزوین مفصلا درباره آن صحبت کردیم. دیدنیهای این شهر از دوران صفویه بیادگار مانده است و توجه گردشگران را به سمت خود جذب میکند. شهری با قدمت قزوین دارای فرهنگ و تمدن خاص خود است. برای ریشه یابی و شناخت فرهنگ یک خطه آشنایی با غذاهای سنتی، پوشش، باورها، پیشه و... بسیار حائز اهمیت است. علاوه بر این شناخت غذاهای یک شهر برای بحث شکم گردی نیز یک تفریح محسوب میشود.
مشهورترین غذاهای سنتی قزوین عبارتند از:
- قیمه نثار
- شیرین پلو
- حلیم قزوینی
- آش آلو
- بادمجان پلو
- دیماج
- انار پلو
- کوکو شیرین
- آش امام
- جوجه بروستد
قیمه نثار قزوین
معروفترین غذای سنتی شهر قزوین، قیمه نثار است. این غذا جزء غذاهای پرزحمت ایران است. قیمه نثار به دلیل مواد اولیه خوب و گران قیمتی که دارد برای اکرام مهمانان در مجالس و ضیافتهای مهم طبخ میشود. مواد اصلی این غذا شامل برنج ایرانی، گوشت تازه و فراوان، پسته و بادام و همچنین زعفران، پوست پرتقال و زرشک میشود. در قیمه نثار تمامی مواد ذکر شده به صورت لایه لایه بین برنج ریخته شده و در نهایت با خلال و پسته و زرشک و... تزئین میشود. قیمه نثار در تمامی رستورانهای خوب شهر قزوین جزء جدایی ناپذیرترین غذاهای منوی غذایی است. قیمه نثار قزوینی با سالاد، سبزی، ترشی و نوشیدنی یکی از بیادماندگارترین غذاهایی است که در طول زندگی خود نوش جان کردید. در سفر به قزوین تست این غذا را از دست ندهید.
با غذاهای سنتی اردبیل نیز آشنا شوید.
شیرین پلو قزوین
شیرین پلو قزوینی همان غذایی است که در مجالس و رستورانها بخشی را به خود اختصاص داده است. شیرین پلو یک غذای همه پسند ایرانی است که در میهمانیها و ضیافتها طرفداران خاص خود را دارد. این غذای مجلسی قزوینی در میهمانیها و عزاداریها و... وجود دارد. شیرین پلو با شکر یا شیره شیرین میشود. برنج، خلال پرتقال، شربت، گلاب، زعفران، خلال پسته و بادام، کره و برنج، پیاز، رب، ادویه، گوشت و... از سری مواد اصلی تشکیل دهنده شیرین پلو هستند. گوشت شیرین پلو مجلسی به سلیقه آشپز و میهمانان میتواند گوشت سفید یا قرمز باشد. اگر طبع غذایی شما به سمت غذاهای شیرین است؛ پس بهتر است در حق خود جفا نکنید و شیرین پلو قزوینی سفارش دهید.
حلیم قزوینی، قزوین
حلیم قزوینی یکی از برترین غذاهای سنتی قزوین است. حلیم یا هلیم یک نوع آش است که در خاورمیانه بسیار محبوب است. ترکیبات اولیه و اصلی حلیم در همه جای ایران یکی است. اما طرز پخت، برخی از ادویهها و برخی تغییرات جزئی سبب تفاوت در طعم در حلیم شده است. حلیم قزوینی بسیار غلیظ و خوشمزه است که در ماه رمضان، وعده صبحانه و شام بسیار مورد توجه قرار میگیرد. برای طبخ حلیم در قزوین از مغز ران بی استخوان، گندم، پیاز، کره و دارچین استفاده میشود. برای پخت حلیم با حجم زیاد باید از بیش از یک شبانه روز آش را روی حرارت همزد تا حلیم ما حسابی جا بیفتند. حلیم قزوینی با بهترین کیفیت و بافتی لطیف در غذاخوریهای قزوین عرضه میشود.
آش آلو قزوین
آش، غذایی است که در هر گوشه از ایران به یک روش طبخ میشود. در کشور ما تنوع آش بسته به ذائقه هر خطه متفاوت میباشد. در غذاهای سنتی یزد، غذاهای سنتی اصفهان و به طور کلی اکثر شهرهای ایران آش مخصوص به خود را دارند و آش آلو قزوین از این قاعده مستثنی نیست. آش آلو به آش رشته مشهور است. در این آش لپه، سبزی، آلو، ادویه، رشته، لپه، نعنا داغ، روغن، پیاز استفاده میشود. آش آلو براساس ذائقه با رشته سوپی یا آشی و شکر یا آبلیمو صرف میشود. جالب است بدانید که در آش آلو، گوشت چرخ کرده را با ادویه و پیاز ترکیب کرده و به صورت کوفته قلقلیهای کوچک به آش اضافه میشود. این آش طعمی متفاوت با تمامی آشهای سنتی ایرانی دارد.
بادمجان پلو قزوین
بادمجان و غذاهایی که بادمجان ترکیب میشوند؛ از محبوبیت بالایی برخوردارند. در واقع اگر فردی به بادمجان حساسیت نداشته باشد؛ قطعا عاشق بادمجان است. بادمجان پلو یکی از اصیلترین غذاهای سنتی قزوین است. پس در صورتی که بادمجان دوست دارید؛ بادمجان پلو را از دست ندهید. برای تهیه بادمجان پلو به برنج، بادمجان، پیاز، سیر، گوشت چرخ کرده، گوجه، رب گوجه، گوجه فرنگی، روغن و ادویه نیاز است. در این غذا باید بادمجان و گوجه را به صورت حلقهای برش زده و سرخ کرده و با گوشت چرخ کرده و دیگر مواد بپزید. سپس تمامی مواد را به برنج اضافه کرده و گوجه فرنگی و بادمجان را روی برنج چیده و بگذارید حسابی دم بکشد. بادمجان پلو غذایی بسیار ساده و خوشمزه است.
دیماج قزوین
میان وعدهها جزئی از غذاهای یک شهر به شمار میرود. به همین دلیل کم لطفی بود که در لیست غذاهای سنتی شهر قزوین، دیماج را از قلم بیندازیم. دیماج یا دگماژ یک میان وعده بسیار مقوی با ترکیبات جذاب است که خاستگاه آن به استان آذربایجان شرقی باز میگردد. جالب توجه است که این میان وعده یکی از غذاهای سنتی زنجان و همدان نیز میباشد. در دیماج، نان خشک، آب، دوغ، پنیر، گردو، پیازچه، خامه، کره و گاها میوههایی چون هندوانه و انگور نیز استفاده میشود. دیماج در شبهای تابستان پای ثابت سفرهی قزوینیهای عزیز است. شما نیز میتوانید به عنوان میان وعده دیماج قزوین را امتحان کنید.
انار پلو قزوین
شاید برایتان جالب باشد که یکی از غذاهای محلی شهر زیبای قزوین، انار پلو است. انار پلو نیز یک غذای مجلسی و جذاب است که با خلال و انار ترکیب شده است. البته در انار پلو دیگر موادی چون کشمش، زعفران، گشنیز و برنج ایرانی و ادویه مخصوص چون دارچین و زردچوبه نیز وجود دارد. انار پلو غذایی است که بدون گوشت نیز سرو میشود. بنابراین این غذا برای افراد گیاهخوار یک گزینه مناسب است. این نکته قابل به ذکر است که انار پلو در مجالس قزوینی مخصوصا شب یلدا پای سفرههای قزوینی به چشم میخورد. انار پلو را با گوشت نیز سرو میکنند. این غذا با انار پلوی شیرازی تنها در اضافه کردن هویج که یکی از غذاهای سنتی شیراز است توفیر دارد.
کوکو شیرین قزوین
کوکو شیرین یکی از غذاهای سنتی قزوین است. این غذا به صورت وعدهای برای شام و ناهار و یا به صورت یک میان وعده و پیش غذا در کنار غذای اصلی در سفرههای قزوین جایگاه خاصی دارد. برای انتخاب کوکو شیرین باید طرفدار غذای شیرین باشید. چرا که کوکو شیرین کاملا شیرین است. چرا که کوکو پس از پخت درون شهدی از شکر، هل، زعفران و گلاب غوطه ور میشود. برای تهیه کوکو شیرین سیب زمینی، ماست، تخم مرغ، زعفران، خلال پسته، خلال بادام، زرشک و گاها آرد برای قوام کوکو استفاده میشود. اگر از خوردن غذاهای شیرین با برنج یا نان لذت نمیبرید؛ میتوانید کوکو شیرین را به عنوان دسر نیز پس از غذا نوش جان کنید.
آش امام قزوین
آش امام در قزوین یک آش مقدس است. قزوینیها بر این باور و اعتقاد هستند که خوردن آش امام موجب شفای بیماران میشود. برای طبخ آش امام به صورت سنتی و قدیمی رسم بر این بوده است که تمامی مواد از نمک، ظرف، کبریت و مواد اولیه باید از همسایهها گرفته شود. گوشت، برنج، لپه، روغن، عدس، پیاز، ماش، جو و نخود مواد اصلی این غذا هستند. همانطور که مشاهده میکنید؛ مواد اصلی آش امام شباهت زیادی به آش شله قلمکار دارد. پس اگر این نوع آش را دوست دارید؛ قطعا از تست کردن آش امام قزوین لذت خواهید برد. افراد معتقدی که به قصد شفا آش امام را طبخ میکنند؛ آش را میان مردم پخش کرده و در هنگام پخت روضه میخوانند. امروزه این آش در رستورانهای سنتی سرو میشود.
جوجه بروستد قزوین
غذاهای محلی قزوین اصولا دارای ادویه، شیرینی، گوشت، خلال و... هستند. اگر از میان غذاهای معرفی شده این شهر تاریخی هیچ غذایی باب طبع شما نیست؛ بهتر است جوجه بروستند را امتحان کنید. جوجه بروستد جزء غذاهای فست فودی و همه پسند قزوین است. این غذا در واقع همان مرغ سوخاری است که به روشی خاص در کنار مخلفاتی مرتبط نوش جان میشود. برای سوخاری کردن مرغ در جوجه بروستد از آرد، سیر، پاپریکا، ادویه و فلفل سیاه استفاده میشود. مرغ و مواد در کیسهای بهم آغشته شده و پس از مخلوط شدن با تخم مرغ سرخ میشود. این غذای خوشمزه و پرطرفدار قزوینی با سوپ شیر، سیب زمینی سرخ شده، نان باگت و خیارشور صرف میشود. پس اگر هوس غذای فست فودی در قزوین داشتید؛ رانهای ترد و سوخاری شده قزوین را از دست ندهید.
بناهای تاریخی قزوین از دوران صوفیه باقی مانده است. پس از بازدید از دیدنیهای این شهر برای رفع خستگی به لیستی از غذاهای سنتی قزوین نیاز خواهید داشت. ما در این مقاله برترین و معروفترین غذاهای محلی قزوین را به شما عزیزان معرفی کردیم. شما میتوانید براساس سلیقهی غذایی خود و خانوادتان از میان این لیست بلند و بالا غذاهای محبوب خود را سفارش دهید.
رزرو پرواز چارتر بهترین گزینه برای آسایش خیال مسافران در یک سفر است. برای خرید بلیط هواپیما هر شهر توریستی ایران و یا شهر و کشورهای خارج از ایران به قیمت پایین میتوانید روی آژانس مسافرتی چارتر 118 حساب باز کنید. برای خرید بلیط پرواز مورد نظر خود از طریق سایت رزواسیون ما اقدام فرمایید.