غذاهای سنتی قشم | بهترین غذاهای جنوب

قشم را به جزیره شگفتانه‌ها، رنگ‌ها، طعم‌ها و زیبایی‌ها می‌شناسند. یکی از جذابیت‌های سفر به قشم پس از بازدید از جاهای دیدنی قشم و لذت امتحان کردن غذاهای سنتی قشم است. این جزیره منحصربه‌فرد یک جزیره کاملا محلی است که هنوز بیشتر بخش‌های آن سنتی است. جزیره سنتی قشم جزیره‌ای با تاریخچه‌ی چندین و چند ساله است که غذاهای محلی آن نشان دهنده طبع غذایی و مواد اولیه غذایی و کشاورزی موجود در این سرزمین جنوبی است. ما در این مطلب می‌خواهیم خوشمزه‌ترین و مشهورترین غذاهای محلی جزیره قشم را به شما معرفی کنیم تا بدانید در سفر به این جزیره کدام غذاها را امتحان کرده و کیف کنید.
خرید ارزان‌ترین بلیط هواپیما قشم از طریق سایت چارتر 118 به شما عزیزان کمک می‌کند که یک سفر اقتصادی و خانوادگی را تجربه کنید. جهت رزرو فوری بلیط هواپیما در فصل خوب سال قشم قبل از تکمیل ظرفیت اقدام کنید.

غذاهای سنتی قشم

معروف‌ترین غذاهای سنتی قشم را بشناسید!

جزیره قشم غذاهای محلی زیاد و متنوعی دارد. در میان غذاهای متعدد این جزیره برخی از آنان دریایی، شیرینی، نانی، کبابی و... است. شما براساس ذائقه خود و پس از شناخت بهترین غذاهای جنوبی می‌توانید غذای مدنظر خود را انتخاب کنید. جالب است بدانید اکثر غذاهای جنوبی تند و تیز است. بنابراین اگر نمی‌توانید غذای تند مصرف کنید، دقت کنید که غذای شما را زیادی تند نکنند. در مقاله بهترین رستوران‌های قشم می‌توانید در رستوران‌های برتر این غذاهای سنتی را نوش جان کنید.


معروف‌ترین غذاهای سنتی قشم عبارتند از:قلیه ماهی، کلمبا، ماهی برشته، زیبون، موفلک، هواری، نان تموش، پودینی کوسه، برنج دیشو، عنکاس و موارد دیگر که به آنها اشاره خواهیم کرد.
 

قلیه ماهی قشم

قلیه ماهی قشم
قلیه ماهی یکی از غذاهای محبوب در کشور ایران است. این غذای خوشمزه دریایی را می‌توانید در شهرهای شمالی و جنوبی ایران که به آب و دریا دسترسی دارند، بخورید و لذت ببرید. اما طبخ قلیه ماهی شمالی و قلیه ماهی جنوبی باهم کمی متفاوت است. قلیه ماهی قشم آنقدر طرفدار دارد که بومیان این جزیره تقریبا هفته‌ای یک بار قلیه ماهی را در سبد غذایی خود جای می‌دهند. جنوبی‌ها برای خوش عطر شدن این غذا از سبزیجاتی چون گشنیز و شنبلیله استفاده می‌کنند. علاوه بر این سیر تازه و در کنار آن تمبر هندی طعمی ترش و شیرین به این غذا می‌بخشد که با ادویه‌های جنوبی ترکیب شده است.

بهترین مراکز خرید قشم را نیز از دست ندهید.

کلمبا قشم

کلمبا از غذاهای سنتی قشم
کلمبا نیز از ساده‎ترین و محبوب‌ترین غذاهای سنتی قشم است. این غذای سنتی نیز همانند اکثر غذاهای جنوبی نیز طعم و عطر دریایی دارد. این بدان معناست که یکی از مواد تشکیل دهنده اصلی کلمبای قشم، ماهی است. کلمبا در واقع نوعی حلیم ماهی است که بسیار مقوی و سرشار از ویتامین و مواد مفید برای بدن است. مواد تشکیل دهنده کلمبا قشم شامل ماهی شور، پیاز، گندم نیمه کوب یا پرک، ادویه، زردچوبه، روغن و پودر فلفل می‌شود. البته سبزی‌های معطر جنوبی نیز در این غذا از بوی بد ماهی کم می‌کند.

با تنگه چاهکوه قشم نیز آشنا شوید.

ماهی برشته قشم

ماهی برشته قشم
ماهی برشته که به ماهی کبابی نیز شناخته می‌شود یک غذای جذاب و معروف است. ماهی برشته جزء غذاهای مجلسی جزیره قشم است که پای ثابت میهمانی‌ها و ضیافت جنوبی است. ماهی انتخابی برای تهیه این غذا ماهی‌هایی چون سرخو و سنگسر می‌باشد. پس از آن که شکم ماهی تخلیه شود، ماهی با سبزی معطر، ادویه، فلفل، پیاز، روغن و... مزه دار می‌شود و پس از قرارگیری روی یک صفحه فلزی روی آتش یا ذغال گذاشته می‌شود. این ماهی طعمی خوشایند و عالی می‌گیرد اما طبعی سرد دارد. بنابراین بهتر است که پس از صرف ماهی از خرماهای بی نظیر جنوب استفاده کنید.

غذاهای سنتی بندرعباس را نیز از دست ندهید.

زیبون قشم

غذا سنتی قشم زیبون
زیبون نیز از غذاهای سنتی قشم به شمار می‌رود. این غذای محلی در میان خود ساکنان قشم یک غذای پرطرفدار است. مردم قشم و رستوران‌های قشم این غذا را به بهترین حالت و با طعمی عالی طبخ می‌کنند. زیبون غذایی شبیه به ته چین است با این تفاوت که به جای مرغ از ماهی تهیه می‌شود برای مهیا کردن زیبون قشمی از مواد تشکیل دهنده‌ای چون ماهی، نان تموشی و برنج و ادویه و... بهره برده می‌شود. زیبون یک غذای سنتی ساده است که زود آماده می‌شود. اما برای آن که این غذا درست طبخ شود نیاز به مهارت زیادی است.

موفلک قشم

موفلک از غذاهای سنتی قشم
موفلک قشم را در سفر به قشم هرگز از دست ندهید. چرا که موفلک غذایی محلی است که از قدیم الایام در جزیره قشم به عنوان یک وعده غذایی چه در شام و چه ناهار مصرف می‌شد. برای تهیه این غذا از گندم یا جوی پرک شده، ماهی، پیاز، زردچوبه، ادویه و روغن استفاده می‌کنند. در ابتدا پرک یا گندم تف داده می‌شود تا برشته گردد و سپس این گندم‌ها خیس می‌خورد. ماهی را در آب و نمک و زردچوبه می‌جوشانند. سپس گندم به این ترکیب اضافه می‌شود تا با بخار و آبی باقی مانده حسابی دم بکشد و جا بیفتد.

هواری قشم 

هواری قشم
هواری در اولین غذاهای لیست غذاهای محلی قشم قرار دارد. ترکیبات سازنده هواری در واقع چیز خاص و عجیبی به نسبت دیگر غذاهای سنتی این شهر ندارد. اما طریقه پخت این غذا با دیگر غذاهای معرفی شده کمی متفاوت است. در ابتدا پیاز باید تفت داده شود و سپس سبزی‌های معطر به آن اضافه می‌گردد. پس از آن نیز سیر، ماهی، ادویه و زردچوبه به روغن اضافه می‌شود. پس از سرخ شدن تمامی مواد، برنج خیس شده را با آن قاطی کرده و می‌گذاریم برنج و مواد تهیه شده با یکدیگر دم بکشند.

نان تموشی قشم

نان تموشی قشم
نان تموشی از قدیمی‌ترین غذاهای سنتی قشم است. در قدیم مردم در خانه‌های خود نان می‌پختند و نان تموشی یک نان خوشمزه است که از قدیم در میان بومیان رواج داشته و جزئی از غذاهای روزمره قشم بوده است. این نان هنوز هم در ماه رمضان در خانه‌ها پخته می‌شود و برای پذیرایی از میهمان ویژه یک گزینه عالی محسوب می‌شود. نان تمومشی خمیر پخته شده و نازکی است که با مهیاوه که ترکیبی از ماهی خشک شده، گندم، خردل، گشنیز، فلفل و... ترکیب شده و پخته می‌شود. نان تموشی در وعده شام، صبحانه و عصرانه سرو می‌شود.

پودینی کوسه قشم

پودینی کوسه قشم
پودینی کوسه نیز باز هم یک غذای دریایی و محلی است. درست است که برای تهیه این غذا نیاز به گوشت کوسه است اما می‌توان به صورت جایگزین از ماهی نیز استفاده شود. پودینی کوسه در اکثر رستوران‌های کلاس بالای قشم یافت می‌شود. گوشت کوسه در پودینی کاملا ریز یا چرخ می‌شود و با ادویه و سبزی و لیمو و سیر و رب آغشته می‌شود. پس از آن تمامی مواد باهم پخته می‌شود و با نان یا برنج این غذا مصرف می‌شود. جالب است بدانید جایگزین دیگری نیز برای کوسه در این غذا وجود دارد و آن هم سفره ماهی است که طعم و عطری شبیه به گوشت کوسه دارد و بسیار لذیذ است.

برنج دیشو قشم

برنج دیشو قشم
برنج دیشو نیز یکی از غذاهای سنتی قشم است. اما در همین ابتدا باید بگوییم این غذای خوشمزه یک غذای شیرین است و افرادی که تمایل به خوردن غذای شیرین دارند، می‌توانند این غذای جنوبی را در سفر به قشم امتحان کنند. برنج دیشو غذایی است که از ماهی و برنج تهیه می‌شود اما طبع آن سرد نیست. چرا که یکی از مواد تشکیل دهنده آن شیره خرماست. در واقع برنج خیس خورده در شیره خرما جوشانده می‌شود و در کنار آن ماهی سرخ شده گذاشته و سرو می‌شود. این غذا برای افرادی که طبع سرد دارند و افراد سالمند به شدت توصیه می‌شود.

عنکاس قشم

عنکاس قشم
و اما عنکاس آخرین غذایی است که در این مقاله از سری غذاهای محلی جنوب کشور و جزیره قشم برای معرفی به شما انتخاب کرده‌ایم. عنکاس که همان ماهی مرکب به زبان جنوبی است. به عنکاس خشک شده نیز شناخته می‌شود. در این غذای عجیب اما خوشمزه و پر زحمت ماهی مرکب به ورقه‌های نازک برش داده شده و پس از آن به مدت 10 روز در آفتاب خشک می‌شود. پس از آن که ماهی کاملا خشک شد و آب آن تبخیر شد. ماهی خشک شده یا عنکاس خوشمزه قشم پس از 10 الی 15 بر روی ذغال یا شعله‌ی گاز کباب می‌شود. سپس ماهی کبابی شده را می‌کوبند تا بافت گوشت از هم باز و سپس نرم شود. پس از آن عنکاس آماده است تا روی آن لیمو بریزند تا و بافت گوشت نرم‌تر و خوشمزه‌تر گردد. عنکاس را معمولا با خرما مصرف می‌کنند تا طبع سرد آن را خنثی کند.

سخن نهایی
سفر به قشم امروزه بسیار باب شده است و طرفداران خاص خود را دارد. با سفر کردن به این جزیره در واقع در دیگری از کشور عزیزمان ایران به روی شما باز خواهد شد. در کنار جاذبه‌های دیدنی، خوردن غذاهای سنتی قشم تجربه‌ای جالب برای آشنایی با غذا و فرهنگ مردم جنوب کشور است. 
بهترین زمان برای سفرهای جنوبی فصل پاییز و زمستان و نهایتا اوایل بهار است. در این بازه زمانی تقاضای خرید بلیط چارتری هواپیما بسیار افزایش می‌یابد و به دنبال آن بلیط هواپیما قشم کم می‌شود. بنابراین اگر قصد سفر به جزیره زیبای قشم را دارید؛ بهتر است از کمی قبل‌تر و تکمیل ظرفیت پروازها با مراجعه به سایت چارتر 118 اقدامات رزرو بلیط و هتل را انجام دهید.


خرید بلیط هواپیما

بدلیل گذشت 15 دقیقه از زمان آخرین بروز رسانی باید جستجوی خود را تکرار نمایید.


جستجوی جدید
×
English العربی

راهنمای نصب اپلیکیشن iOS

1. در مرورگر سافاری در نوار پایین همین صفحه این دکمه را فشار دهید :

2.در منو باز شده ردیف پایین را به سمت چپ بکشید (در iOS13 به سمت بالا بکشید) و این دکمه را فشار دهید :

3. در بالای صفحه این دکمه را فشار دهید :

4. پس از بستن مرورگر، آیکون اپلیکیشن به گوشی شما اضافه شده و آماده استفاده میباشد.

1.في أسفل متصفح Safari ، انقر فوق :

2.في القائمة المنبثقة ، اسحب الصف السفلي إلى اليسار (iOS13 اسحب إلى أعلى) واضغط على هذا الزر:

3. في الجزء العلوي من الشاشة ، اضغط على هذا الزر:

4. بعد إغلاق المتصفح ، أيقونة التطبيق على الهاتف لقد أضفت وجاهزة للاستخدام.

1. In the toolbar on the bottom of the Safari browser, click on :

2. Select the :

3. In the next step, in the top right corner, click on :

4. A shortcut of the app will appear on your home screen, and the app is ready to use.