10 تا از بهترین غذاهای سنتی ارومیه
در این مقاله بناست تا به معرفی غذاهای سنتی ارومیه بپردازیم. ارومیه، شهری در غرب ایران با غنیترین تاریخچه فرهنگی و آشپزی سنتی است. غذاهای ارومیه، تنوع غنی از دستورهای محلی و سنتی را ارائه میدهند که نمایانگر تنوع جغرافیایی و فرهنگی این منطقه هستند. غذاهای این شهر اکثر شامل غذاهای گوشتی و نانی میشود. شهر ارومیه یک شهر تمام عیار و بسیار پرطرفدار است که از همه نظر یک گزینه خوب گردشگری برای مسافران محسوب میشود. این شهر در کنار دریاچه ارومیه، بزرگترین دریاچهی آب شیرین در جهان، قرار گرفته است و دارای مناظر طبیعی زیبا، تاریخچهی فرهنگی باارزش و غنیمتهای گردشگری فراوانی است. و اما نوع آشپزی این منطقه با استفاده از مواد اولیه محلی و ادویههای خاص، طعمی خاص و متفاوت به غذاها میبخشد. در ادامه خوشمزهترین غذاهای شهر ارومیه را در مجله گردشگری چارتر 118 معرفی خواهیم کرد.
معرفی غذاهای سنتی ارومیه
ارومیه، مرکز استان آذربایجان غربی ایران است. با تاریخچهی طولانی و فرهنگ چند لایه، ارومیه یکی از شهرهای باورنکردنی ایران در تمامی حوزه از تاریخ، طبیعت، گردشگری، غذا و... است. با دستیافتن به جاهای دیدنی ارومیه، مانند قلعهٔ تاریخی، موزههای متنوع، بازار شهری با صنایع دستی متنوع و ابنیهٔ تاریخی جذاب شهر ارومیه بیشتر آشنا گردید. همچنین شهر ارومیه فرهنگ غذایی بسیار غنی و متنوعی دارد که شامل غذاهای محلی مانند قیمه، کباب محلی، آشهای متنوع و دسرهای خاصی است که برترین آنان را به شما معرفی میکنیم تا براساس سلیقه خود در سفر به ارومیه از غذاهای این شهر لذت ببرید.
معروفترین غذاهای سنتی ارومیه عبارتند از:
- خورش آق ماش
- سوپ بلغور
- آش برگ مو
- خورش کنگر
- یرالما کباب
- کوفته مرغ
- آش دوغ
- آش کلم
- گیزاتما
- گوزلمه
خورش آق ماش ارومیه
خورش آق ماش یک غذای محلی ارومیه است که از عدس آق ماش، سبزیجات مختلف مانند اسفناج، تره، پیاز و ادویههای خاص تهیه میشود. عدس آق ماش که نوعی از عدس است، به همراه سبزیجات و ادویهها در دیگی با هم پخته میشوند تا یک خورش خوشمزه و معطر بوجود آید. این خورش معمولاً با برنج یا نان محلی سرو میشود و طعمی ملایم و دلچسب دارد. با استفاده از ادویههای متنوع، این غذا به غنای ذائقهی مردم اضافه میکند و یکی از غذاهای پرطرفدار و محبوب در این منطقه است.
با بهترین رستوران های ارومیه نیز آشنا شوید.
سوپ بلغور ارومیه
سوپ بلغور یک غذای محلی ارومیه است که از بلغور (گندم آسیاب شده)، گوشت گاو یا گوسفند، سبزیجات مانند سیبزمینی، پیاز و گوجهفرنگی، و ادویههای خاص تهیه میشود. بلغور به عنوان مواد اصلی این سوپ مورد استفاده قرار میگیرد و به همراه گوشت و سبزیجات در دیگی مخصوص آماده میشود. طبقهبندی گوشت و سبزیجات، پخت بلغور و اضافه کردن ادویههای مخصوص این سوپ را تکمیل میکند. سوپ بلغور با طعم و ارزش غذایی بالا، معمولاً بهطور گسترده در مناطق سردسیر شهر ارومیه و مناطق دیگر مصرف میشود و از ترکیب مواد محلی و ساده، یک غذای خوشمزه و مغذی بهوجود میآید.
آش برگ مو ارومیه
آش برگ مو یکی از غذای سنتی ارومیه است که از برگهای جوان و تازهٔ گیاه برگ مو، نخودچی، سبزیجات مختلف مانند اسفناج، تره، پیاز، و گوشت گوسفند یا گاو، بههمراه ادویههای خاص تهیه میشود. ابتدا نخودچی و سبزیجات در دیگی آماده میشوند و به آن برگ مو اضافه میشود. سپس گوشت اضافه میشود تا تمام مواد در دیگ با هم پخته شوند. این غذا با افزودن ادویههای خاص مانند زردچوبه و زعفران به خورشتی خوشمزه و معطر تبدیل میشود. آش برگ مو معمولاً با نان یا برنج سرو میشود و یکی از غذاهای محبوب و مورد علاقهٔ این منطقه است.
خورش کنگر ارومیه
خورش کنگر یکی از غذاهای سنتی و محلی است که در برخی مناطق ایران، از جمله ارومیه محبوب است. این خورش از گوشت کنگر، سبزیجات نظیر پیاز، سیر، گوجه فرنگی، ادویههایی مانند زردچوبه، زعفران و دارچین تهیه میشود. گوشت کنگر پس از پخته شدن، به همراه سبزیجات و ادویهها در دیگی خاص، در حالی که طعم و مزه خود را حفظ میکند، آماده میشود. این غذا به دلیل طعم متفاوت و خوشمزهای که از گوشت کنگر به دست میآید و همچنین ادویههای متنوعی که به آن اضافه میشود، جایگاه خاصی در آشپزی محلی این منطقه دارد و معمولاً با برنج یا نان محلی سرو میشود. خورش کنگر جزء غذاهای پرطرفدار در میان مردم ارومیه است.
کباب یرالما ارومیه
کباب یرالما از سری مشهورترین غذاهای سنتی ارومیه است. این کباب از گوشت چرخکرده گاو یا گوسفند به همراه پیاز، سیر، نمک، فلفل و ادویههای خاصی چون زردچوبه و زعفران تهیه میشود. مواد تهیه کباب آماده میشوند و سپس به شکل استوانهای یا استکانی در آمادهسازی برای پخت قرار میگیرند. سپس در چشمههای زیرزمینی یرالما که شعله آتش درون آن را میافزاید، کبابها پخته میشوند. این روش اختصاصی پخت کباب، به طعم و ارزش غذایی آن افزوده و آن را از دیگر کبابها متمایز میکند. کباب یرالما معمولاً با نان سنگک یا تافتون و همراه با سبزیجات تازه سرو میشود و یکی از دلایل گردشگری در منطقه است.
کوفته مرغ ارومیه
کوفته مرغ، یک غذای ایرانی محبوب است که از گوشت مرغ چرخکرده، پیاز رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه، نعناع خشک و نان خرد شده تهیه میشود. مواد را با هم مخلوط کرده، به شکل گلولههای کوچک میپردازند و سپس آنها را سرخ میکنند یا در آب میپزند. کوفته مرغ معمولاً بهصورت پخته و یا سرخشده مصرف میشود و با نان، برنج یا همراه با سالاد و یا سس مخصوص سرو میشود. طعم مطبوع و خوشمزهای دارد و از جمله غذاهای مورد علاقه کسانی است که گوشت قرمز دوست ندارد. کوفته مرغ خاصیت بسیار زیادی دارد و بهترین کوفته مرغ در شهر ارومیه ارائه میشود و بسیار خوشمزه است.
آش دوغ ارومیه
آش دوغ یکی پرطرفدارترین غذاهای سنتی ارومیه و به طور کلی آذربایجان به شمار میرود. این آش از موادی مانند دوغ، آب، خیار، گوجه فرنگی، ریواس (کشک)، نعنا و ادویههای مانند نمک و زردچوبه تهیه میشود. معمولاً دوغ و آب را با هم مخلوط کرده و سپس به مواد دیگر اضافه میشود. آش دوغ معمولاً به صورت خنک سرو میشود و ممکن است به عنوان یک غذای خنککننده در فصلهای گرم سال مصرف شود. آش دوغ غذایی خنک و خوشمزه است که به عنوان یکی از سوپهای محبوب و معروف در میان خانوادههای ایرانی شناخته میشود.
آش کلم ارومیه
و اما آش کلم شهر ارومیه از آن غذاهایی است که هرگز نباید تجربه چشیدن آن را در سفر به ارویمه از دست بدهید. آش کلم، از کلم، گوشت گاو یا گوسفند، نخودچی و ادویههایی چون زردچوبه، نمک، فلفل و آویشن تهیه میشود. ابتدا کلم و گوشت به همراه نخودچی و ادویهها در قابلمه پخته میشوند. سپس با افزودن آب و پخت مجدد، غلظت و طعم خاصی به آش داده میشود. آش کلم معمولاً با نان تازه یا انواع سبزیجات مانند سیر و ریواس سرو میشود. این غذا به دلیل سادگی آمادهسازی و مزه مطبوعی که دارد، جزء غذاهای پرطرفدار در ایران است و به عنوان یکی از غذاهای سنتی مورد توجه قرار میگیرد.
گیزاتما ارومیه
گیزاتما یکی از خوراکیهای بی نظیر ایرانی و از غذای سنتی ارومیه است که از گردو، شکر، زعفران و نمک تهیه میشود. برای آمادهسازی گیزاتما، گردوها پوستدار شده و با شکر و زعفران در یک قابلمه به آرامی تفت داده میشوند. سپس بهطور مرتب با آب افزوده میشوند و به مدت مشخصی پخته میشوند تا مزه و رنگ خاصی به خود بگیرند. گیزاتما بهعنوان یک دسر خوشمزه و سنتی معمولاً در مناسبتها و اعیاد بهخصوص نوروز مصرف میشود و جزء غذاهای خاص و مورد علاقه خانوادههای ایرانی است.
گوزلمه ارومیه
گوزلمه یک غذای محلی و سنتی از استان آذربایجان شرقی است که از موادی مانند گوشت گوسفند یا گوساله، پیاز، گندم، نمک، فلفل و ادویههای مخصوص مانند زردچوبه تهیه میشود. گندم را با آب خیسانده و سپس آبکشی کرده و با گوشت، پیاز و ادویهها مخلوط کرده و داخل کوفتههای کوچک شکل میدهند. سپس این کوفتهها را در سسی که از نمک، فلفل و آب تهیه شده، میپزند تا آب کاملاً جذب شود و گوزلمه آماده شود. این غذا معمولاً با نان و یا برنج سرو میشود و بهعنوان یک غذای سنتی و خوشمزه مورد توجه قرار دارد.
در این مقاله به معرفی پرطرفدارترین و پرامتیازترین غذاهای سنتی ارومیه پرداختیم. همانطور که میدانید شهرهای آذری و ترکی ایران دارای تنوع غذایی بالایی هستند. شهر ارومیه از شهرهای آذربایجان است که علاوه گردشگری خود از نظر خوشمزهجات نیز مورد توجه ایرانیان و توریستها واقع میشود. برای اطلاع از جاهای دیدنی آذربایجان نیز میتوانید مقاله مربوطه را با عنوان جاهای دیدنی آذربایجان در چارتر 118 رزرو کنید.
در صورتی که قصد سفر به شهر فرهنگی و تاریخی ارومیه را دارید؛ میتوانید برای خرید بلیط هواپیما ارزان روی سایت چارتر 118 حساب باز کنید. ارائه انواع بلیط پرواز و بلیط چارتری آن هم به قیمت مناسب از ویژگیهای سایت رزرواسیون ما میباشد.