10 تا از خوشمزهترین غذاهای سنتی کیش
شناخت غذاهای سنتی کیش از لازمات سفر به کیش است. هر ساله میلیونها ایرانی و خارجی در فصول مختلف سال از کیش دیدن میکنند. جزیرهی زیبای کیش یک جزیره مدرن و بسیار پیشرفته است. اما مدرنیته و لوکس بودن این جزیره چیزی از فرهنگ غنی این شهر کم نمیکند. جزیره کیش یک جزیره کهن است که دارای آداب و رسوم خاصی است. غذا، خوراک، پوشاک، گویش و... نیز جزء فرهنگ و آداب و رسوم هر شهر فرق دارد و برای شناخت آن محیط خوب است با در این باره تحقیق کنید. ما همراه شما عزیزان هستیم تا در این بلاگ با 10 تا از پرطرفدارترین غذاهای محلی کیش آشنا گردید.
آشنایی با برترین غذاهای سنتی کیش
یکی از بهترین تفریحات در سفر به کیش تست کردن غذاهای سنتی است. شما ما با مراجعه به بهترین رستورانهای کیش میتوانید انواع غذاهای سنتی جزیره کیش، ایرانی و بین المللی را نوش جان کنید. اما لازم به ذکر است که غذاهای سنتی کیش به دلیل موقعیت جغرافیایی و دسترسی به آبهای آزاد بیشتر غذاهای دریایی است. بومیان ساکن جزیره کیش نیز اصولا عرب نشینان هستند. ذائقهی غذایی عربها نیز غذاهای پر از ادویه و تند و تیز است که در غذاهای محلی جزیره نیز کاملا مشهود است. در ادامه محبوبترین غذاهای این شهر را معرفی میکنیم.
بهترین غذاهای سنتی کیش عبارتند از:
- مضروبه ماهی
- ماهی کله کندی
- حمسه الخرت
- سمک مشوی
- قلیه میگو
- دال عدس
- مارگوگ
- سمبوسه
- پودینی
- هریسه
مضروبه ماهی کیش
مضروبه ماهی در واقع نوعی ماهی بسیار لذیذ است که در نواحی جنوبی ایران زندگی میکند. اگر این ماهی به صورت تازه صید شود طعمی خوشمزه و بوی کمی دارد. مضروبه ماهی پخت خاصی دارد که مختص بومیان است. برای سرو این غذا ابتدا ماهی مضروبه را در سیر تازه، سبزیجات طعم دار کرده و سپس در روغن داغ میپزند. یکی از ویژگیهای مضروبه ماهی طعم تند و تیز ماهی است. چرا که در ماهی مضروبه از ادویههای جنوبی استفاده میشود. اضافه کردن ادویه و سیر و سبزیجات معطر بوی بد ماهی را از این غذا میگیرد. ماهی مضروبه را میتوانید با برج زعفرانی، برنج ساده، سبزی پلو و یا حتی با نان سرو کنید. اگر از علاقه مندان به ماهی هستید؛ این غذای خوشمزه را از دست ندهید.
کله کندی کیش
کله کندی یکی از اصیلترین غذاهای محلی جزیره کیش است. همانطور که از نام کله کندی میتوان حدسهایی زد ترکیبات اصلی این غذا نیز ماهی است. در واقع برای تهیه کله کندی نیاز به ماهی ساردین پهلو طلایی است. برای پخت این غذا کله ماهی ساردین را جدا میکنند. به دلیل پاک کردن خاص این غذا و کندن سر ماهی نام این غذای دریایی کله کندی شهرت دارد. ماهی ساردین پهلو طلایی یک ماهی دردسترس نیست و در هر جایی طبخ نمیشود. در دستور این غذا آمده است که ماهی کله کندی با سبزیجات و ادویههای خوش عطر و بویی مزه دار میشود. این غذا را در رستورانهای بومی شهر کیش میتوانید سفارش دهید.
حمسه الخرت کیش
به جزء ماهی در جزیره کیش غذاهای دریایی دیگری نیز وجود دارد که در هیچ جای دیگر نظیر آن وجود ندارد. به عبارت دیگر حمسه الخرت را لاکچریترین غذای دریایی جزیره میدانند. حمسه الخرت همان گوشت صدف مروارید است. این غذا را کمتر کسی تست کرده و اگر شما اهل ریسک پذیری هستید؛ میتوانید گوشت مروارید پخته شده را نوش جان کنید. برای تهیه حمسه الخرت ابتدا باید گوشت صدف را از دو کفه جدا کرد و سپس گوشت مروارید را با پیاز ادویه حسابی تفت داد. سپس این غذا را براساس ذائقه میتوان با برنج یا نان امتحان کرد. حمسه الخرت یک غذای لوکس است که در برخی از بهترین رستورانهای دریایی کیش عرضه میشود.
سمک مشوی کیش
سمک مشوی از سری غذاهای محلی شهر کیش است. ریشه این غذا به غذاهای عربی میرسد. زیرا همانطور که اشاره شد؛ عدهای زیادی از بومیان کیش را عربها تشکیل میدهند. سمک مشوی از غذاهای دریایی محبوب جنوبی است که از ترکیب ماهی و ادویه مخصوص تهیه میشود. ماهی مورد استفاده برای طبخ این غذای اصیل عربی در دستور اصلی، ماهی سرخ شده است. برای تهیه این سمک مشوی اصیل عربی باید ماهی طعم دار شده را در روغن داغن و فراوان به مدت طولانی سرخ کرد تا ماهی سرخ شده کاملا چیپسی و ترد شود.
قلیه میگو کیش
قلیه میگو یا خورش میگو نیز یکی از غذاهای سنتی کیش است. قلیه میگو از میگوهای تازه و ریز تهیه میشود. اگر تاکنون قلیه میگو تست نکردهاید؛ برای شناخت بیشتر شما باید بگوییم که ترکیبات اصلی این خورش بی نظیر تقریبا شبیه به قورمه سبزی است. اما نوع سبزیجات در خورش میگو کمی متفاوت است و همین سبزیجات است که سبب طعم فوق العاده این خورش اصیل دریایی میشود. علاوه بر این در قلیه ماهی از تمرهندی، رب انار و آلوچه نیز برای ترش کردن غذا استفاده میشود. البته لازم به ذکر است که خورش میگو همه پسندی که در اکثر رستورانها طبخ میشود؛ خورشی با طعم ملس است.
دال عدس کیش
دال عدس یک غذای ساده اما لذیذ است که یک بار تست کردن آن را به هر کسی با هر سلیقهای پیشنهاد میدهیم. دال عدس از محبوبترین غذاهای جنوبی کشور ایران است. دال عدس یک غذای مقوی شبیه به عدسی است. پس اگر عدسی دوست دارید؛ قطعا از این غذا نیز لذت خواهید برد. عدس نارنجی یا دال عدس، سیب زمینی نگینی، سیر و پیاز، گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی و ادویه جات مواد اصلی این غذا را تشکیل میدهند. دال عدس سرشار از ویتامین، پروتئین و آهن است. به همین دلیل یکی از بهترین و سالمترین غذاها برای افراد گیاهخوار است.
مارگوگ کیش
اگر در سفر به کیش از غذاهای دریایی خسته شدهاید؛ میتوایند مارگوگ را امتحان کنید. مارگوگ یک غذای جنوبی و بسیار خوشمزه است. این غذای خوشمزه که نوعی خورش است از ماهی درست نمیشود. مارگوگ با نامهای دیگری چون مرگوگ یا مرقوق هم نامیده میشود. مواد اصلی مارگوگ را گوشت استخوان دار سفید یا قرمز، سیب زمینی، هویج، بادمجان، سیر و پیاز، رب گوجه فرنگی، فلفل سبز تند، گوجه فرنگی است. این غذا شبیه به خوراک است و طعمی همه پسند و دلنشین دارد. مارگوگ با برنج نیز سرو میشود. یکی از متفاوتترین مواد این غذا برای خوشرنگی و قوام استفاده از آرد نان سنگک است.
سمبوسه کیش
سمبوسه غذایی جدایی ناپذیر در خطههای جنوبی کشور است. سمبوسه از سری غذاهایی است که در اکثر دکههای غذا و رستورانهای کوچک و سرراهی کیش عرضه میشود. پس از گشت و گذار در مراکز خرید کیش و همچنین پس از تماشای جاهای دیدنی کیش میتوانید با سفارش یک سمبوسه داغ، تند و ترد یک میان وعده خوشمزه و جنوبی سفارش دهید. اکثر سمبوسههای جنوبی از سیب زمینی هستند اما در جزیره کیش سمبوسههایی با گوشت ماهی یا دیگر آبزیان نیز وجود دارد. شما میتوانید هر دو این سمبوسههای خوش و عطر و بوی تازه را با سسهای دست ساز محلی نوش جان کنید.
پودینی کیش
در صورتی که اهل تست کردن غذاهای جدید هستید؛ پودینی همان غذایی است که به دنبال آن هستید. پودینی از متفاوتترین غذاهای سنتی کیش محسوب میشود. پودینی در واقع نوعی گوشت ماهی است. این غذا به پودینی کیش، پودینی کوسه و پودینی جنوب شهرت دارد. ماهی مورد نیاز برای تهیه کردن این غذا، گوشت کوسه ماهی است. این ماهی گوشتی سفت دارد و برای نرم شدن آن از ادویه و آبلیمو استفاده میشود. سپس گوشت کوسه ماهی را فشار داده تا آب آن گرفته شود. بعد از گذارندن این مراحل گوشت نرم شده کوسه ماهی را با ادویه و سبزیجات طعمدار میکند و در روغن سرخ میکنند. پودینی را به دو صورت با برنج یا نان نوش جان میکنند.
هریسه کیش
هریسه یا حلیم یک غذای بین المللی است. حیلم در کشورهای همسایه ایران نیز جزء غذاهای محبوب است و به نامهایی چون هریسا، هریسه، کشک، اریزا و... شهرت دارد. حیلم در گوشه گوشه ایران تهیه میشود اما طرز پخت آن در هر شهر با شهر دیگر متفاوت است. در ایام ماه رمضان، در وعده صبحانه و در مراسمات مذهبی حیلم یا هریسه مصرف بیشتری دارد. همانطور که احتمالا بدانید؛ در این غذا از ماهی استفاده نشده و مواد تشکیل دهنده هریسه شامل گوشت گوسفندی، بلغور گندم، ادویه به خصوص دارچین، روغن یا کره میشود. حیلم باب طبع سلایق مختلف با شکر و یا نمک سرو میشود.
اگر همراه این صفحه از بلاگ چارتر 118 بوده باشید با 10 تا از بهترین غذاهای سنتی کیش آشنا شدهاید. درست است که جزیره کیش مهد رستورانهای آنچنانی و لوکس است که غذاهای بین المللی را عرضه میکنند. اما امتحان کردن یک یا دو مورد از غذاهای سنتی هر خطه برای شناخت بیشتر فرهنگ آن شهر خالی از لطف نیست. شما میتوانید برای اطلاع بیشتر درباره جاذبههای این جزیره چون کاریز زیرزمینی کیش مقاله مربوطه را مطالعه فرمایید.
آژانس هواپیمایی چارتر 118 بیش از ده سال است که در حوزه گردشگری و هواپیمایی فعالیت میکند. آژانس به نسبت نوپای ما با ارائه ارزانترین بلیط هواپیما و همچنین بلیطهای همیشگی لحظه آخری در کمترین زمان ممکن به محبوبیت رسید. شما نیز میتوانید جهت مقایسه قیمت بلیط هواپیما در آژانس ما به سایت رزواسیون چارتر 118 مراجعه کنید.