
غذاهای سنتی اهواز | ترکیبات تند جنوبی
اگر کمی دقت کنید؛ متوجه خواهید شد که غذاهای هر خطه از ایران با یکدیگر فرق دارد. غذاهای سنتی اهواز نیز با عطر و طعمی منحصربهفرد نشان دهنده ذائقه جنوبیهای خونگرم و مهربان کشورمان است. در شهر اهواز که یکی از شهرهای جنوبی کشور است نیز غذاهای خوشمزه بسیاری طبخ میشود که در این بلاگ قصد معرفی این غذاهای جذاب جنوبی را داریم. قابل توجه است که اگر تمایل دارید به شهر تاریخی و پر از شگفتی اهواز سفری کامل داشته باشید؛ برای شناخت جاذبههای این شهر بهتر آن است که مقاله جاهای دیدنی اهواز را در مجله گردشگری چارتر 118 مطالعه فرمایید.
معرفی برترین غذاهای سنتی اهواز
غذاهای شهر اهواز ویژگیهای مخصوص به خود را دارد. اما یکی از بارزترین این ویژگیها که سبب شهرت غذاهای جنوبی اهوازی شده است؛ استفاده از ادویههای اصیل و تند و تیز در غذاهای جنوبی است. در شهر اهواز بیش از 100 مدل غذای محلی با ترکیبات متفاوت طبخ میشود که هر یک طعمی بی نظیر دارند. در ادامه این مقاله ما چند تا از غذاهای سنتی و گلچین شده شهر اهواز را به شما معرفی خواهیم کرد.
بهترین غذاهای سنتی اهواز عبارتند از:
- قلیه ماهی
- فلافل
- پاکوره
- نافله
- امگشت
- آش ارده
- ماهی صبوری تنوری
- سمبوسه
- یتیمچه
- قلیه تخم مرغ
قلیه ماهی اهواز
اولین غذایی که برای معرفی به شما انتخاب شده است؛ قلیه ماهی میباشد. قلیه ماهی مشهورترین غذای سنتی شهر اهواز است. این غذا در بهترین رستورانهای اهواز سرو میشود و طرفداران زیادی دارد. اگر از خوردن غذاهای دریایی لذت میبرید؛ سفارش قلیه ماهی که به خورش ماهی نیز شهرت دارد را به شما پیشنهاد میکنیم. البته این نکته شایان ذکر است که قلیه ماهی در میان غذاهای سنتی رشت و همچنین غذاهای سنتی قشم نیز دیده میشود. اما طعم قلیه ماهی جنوبی با ادویههای تازه و ناب چیز دیگری است. در قلیه ماهی موادی چون گشنیز، تمبر هندی، ادویههای مخصوص، شنبلیله .و… را باهم ترکیب کرده .و سپس ماهی تازه جنوبی را که حسابی سرخ شده است به آن اضافه میکنیم و پس از جا افتادن غذا سرو میشود.
فلافل اهواز
اهواز است و فلافلهای خوشمزه و پرطرفدار. به جرات میتوان گفت یکی از بهترین غذاهای سنتی اهواز فلافل است. فلافل غذایی است که در اکثر شهرهای ایران در غذاخوریها و یا حتی در خانههای ایرانی تهیه میشود. فلافل بهترین گزینه انتخابی برای افرادی است که گیاه خوار هستند. چرا که مواد تشکیل دهنده فلافل جنوبی شامل نخود خیس خورده و چرخ شده، جعفری ساطوری، تخم گشنیز و ادویه است. ساندویچ فلافل با نان ساندویچی یا نانهای تنوری با مخلفاتی چون گوجه، خیارشور، کاهو و انواع سسهای تند و خوش عطر جنوبی و همچنین نوشابه سرد به مشتریان عرضه میشود. تست نکردن فلافل اصیل جنوبی در سفر به جنوب کشور اجحاف در حق خودتان است. در بیشتر خیابانهای اهواز و در کنار رودخانه میتوانید طعم فلافلهای اهواز را بچشید.
مراکز خرید اهواز را نیز بشناسید.
پاکوره اهواز
پاکوره یا پاکورا یک غذای متفاوت و جذاب است که در شهر جنوبی اهواز بسیار مشهور است. شاید برایتان جالب باشد؛ اگر بدانید که ریشه اصلی پاکوره اهوازی به کشور هندوستان باز میگردد. برای اطلاع از جاهای دیدنی هندوستان به مقاله مربوطه مراجعه کنید. پاکوره غذایی سبک است که بیشتر برای وعدههای عصرانه و یا میان وعده صرف میشود. اما پاکوره آنقدر خوشمزه است که در میان غذاهای محلی شهر اهواز جایگاه خاصی دارد. در واقع پس از بازدید از جاذبههای اهواز برای رفع گرسنگی میتوانید این غذا را سفارش دهید. آرد نخود خام، تخم مرغ، تره تازه خرد شده به علاوه ادویههای جنوبی مواد تشکیل دهنده این میان وعده بی نظیر و خیابانی هستند.
نافله اهواز
نافله نیز در لیست بهترین غذاهای سنتی اهواز قرار دارد. نافله اهوازی از آن دست غذاهایی است که به محض تست کردن از طرفداران نافله خواهید شد. با خوردن نافله اهواز به این نکته پی خواهید برد که نافله طعمی شبیه به شامی دارد. شامی نیز جزء غذاهای سنتی گیلان است. اما طرز تیهه شامی شمالی با شاملی جنوبی کمی متفاوت است. چرا که شامی جنوبی طعمی ملس دارد. شکر و سرکه در این غذا سبب این طعم جدید شده است. مواد اصلی نافله جنوبی عبارتند از: گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، پیاز و ادویه است. شکل ظاهری شامی جنوبی یا همان نافله با کباب شامی شمالی، ظاهر دوناتی شکل آن است که باعث میشود شامیها به خوبی سرخ شود.
امگشت اهواز
تاکنون هر کدام از غذاهای محلی اهواز را که معرفی کردیم؛ برنج در آن نقشی نداشت. اما برنج یا پلو در سبد غذایی ما ایرانیان نقش مهمی را ایفا میکنند و برخی از افراد تنها با خوردن برنج احساس سیری پیدا خواند کرد. امگشت در واقع پلو با ماهی است که به صورت متفاوت تهیه میشود. البته ماهی استفاده شده در امگشت پلو ماهی تن است که پدید آورنده یک طعم فوق العاده شده است. استفاده از تن ماهی و سبزیهای معطری چون گشنیز و شنبلیه به امگشت پلو طعمی خوب و خوشایند بخشیده است. این برنج در خانههای اهوازی و همچنین در رستورانهای این شهر یکی از غذاهایی است که برای میهمان طبخ میشود. زیرا امگشت پلو غذایی است که باب طبع انواع سلیقهها و ذائقههاست.
آش ارده اهواز
از غذاهای نانی، خورشها و غذاهای پلویی شهر اهواز سخن گفتیم. حال به معرفی آش ارده که یکی از آشهای برتر این شهر است میپردازیم. آش ارده جزء متفاوتترین و خوشمزهترین آشهای سنتی ایران است. طعم دلچسب آش ارده به قطع شما را از طرفداران پر و پا قرص این آش خواهد کرد. برای تهیه آش اراده اهواز به موادی چون برنج، ماش، سیر و حبوبات نیاز داریم. این آش نیز با سرکه و شیره و ارده تزئین میشود و طعم ترش و شیرین خوبی را به وجود میآورد. اگر دوست دارید آش ارده اهواز را در وعده شام یا به صورت میان وعده نوش جان کنید و لذت ببرید؛ میتوانید سری به آش فروشیها و یا حلیم فروشیهای اهواز بزنید. البته در برخی از رستورانهای سنتی نیز آش ارده به چشم طبخ میشود.
ماهی صبوری تنوری اهواز
یکی از غذاهای سنتی اهواز ماهی صبوری تنوری است. به صورت کلی نیز ماهی در غذاهای اهوازی نقش مهمی دارد. بنابراین اگر به غذاهای دریایی علاقه مند هستید؛ اهواز بهشتی برای شما خواهد بود. ماهی صبوری از آن غذاهایی است که پای ثابت میهمانیها و ضیافتهای اهواز است. برای تنوری کردن این غذا در گذشته از تنوری چون تنور نان استفاده میشد. اما امروزه این غذا در فر و یا روی منقل به صورت کبابی آماده میشود. ماهی صبوری با پوست و با ادویههای جنوبی حسابی طعم دار میشود و سپس روی منقل یا توی فر کبابی میشود. پس از پخت ماهی صبوری تنوری براساس ذانقه روی ماهی شیره خرما ریخته میشود. اضافه کردن شیره خرما سبب میزان کردن طبع سرد ماهی پیشنهاد میشود.
سمبوسه اهواز
سمبوسه اهواز در میان غذاهای بین المللی نیز قرار دارد. به طور کلی سمبوسه و فلافل اصلیترین غذاهای محلی این شهر هستند. تهیه سمبوسه و گاز زدن آن در کنار پلهای اهواز یک تجربه بیادماندنی هستند. سیب زمینی، جعفری ساطوری شده و ادویه و نان لواش مواد اصلی این غذا هستند. مواد سیب زمینی در نان لواش به صورت مثلثی پیچیده میشود و در روغن فراوان سرخ میگردد. سپس با سسهای طعم دار و تند اهوازی سرو میشود. سمبوسه در سمبوسه فروشیها و حتی گاریهای خیابانی شهر اهواز تهیه میشوند. یکی از ویژگیهای این غذا این است که افراد گیاهخوار نیز میتوانند آن را نوش جان کنند و در کنار خوشمزه بودن قیمتی بسیار خوب و اقتصادی دارد.
یتیمچه اهواز
و یتیمچه اهواز یکی دیگر از غذاهای سنتی اهواز میباشد که به جزء شهر اهواز در بوشهر نیز تهیه میشود. یتیمچه در اکثر رستورانهای سنتی در کنار کشک و بادمجان، آش، کوفته تبریزی که از غذاهای سنتی تبریز است و… در لیست غذاهای سنتی ایران قرار دارد. یتیمچه در تمامی شهرهای ایران با دستورهایی متفاوت تهیه میشود و اما یتیمچه یا یتیمک اهواز بسیار خوشمزهتر است. خوب است بدانید این غذا هم با گوشت برای گوشت خواران و هم بدون اضافه کردن گوشت و تنها با صیفی جات برای گیاه خواران قابل توجه است. اما در دستور یتیمچه اهوازی گوشت جایگاهی ندارد و گیاه خوران میتوانند این غذا را با خیال راحت سفارش دهند.
قلیه تخم مرغ اهواز
قلیه تخم مرغ یک غذای محلی است که از قدیم الایام تاکنون در خانههای اهوازی به آن توجه خاصی میشد. تخم مرغ، سیر، پیاز، سبزی معطر، رب گوجه فرنگی و ادویه مواد اولیه قلیه تخم مرغ یا خورش تخم مرغ هستند. این غذا با توجه به مواد تشکیل دهندهای که دارد یک غذای ساده است که در اهواز و خوزستان آماده میشود. قلیه تخم مرغ یک غذای بسیار مقوی با پروتئین بالاست که برای کودکان و نوجوان انرژی خوبی دارد. این غذا مواد تشکیل دهنده عجیب و غریبی ندارد و برای افرادی که دوست دارند غذاهای محلی اهواز را تست کنند یک انتخاب خوب است. در رستورانهای سنتی شهر اهواز قلیه تخم مرغ با برنج یا نان سرو میگردد.
در این مقاله شما را با 10 تا از برترین غذاهای سنتی اهواز آشنا کردیم. همچنین برای شما عنوان کردیم که در هر یک از غذاهای محلی شهر اهواز چه موادی ریخته میشود. به این صورت شما دیگر میتوانید با علم به هر غذا و مواد تشکیل دهنده آن براساس ذائقه یکی از غذاهای سنتی شهر اهواز را تست کنید و با سبک غذایی مردم خطه جنوب کشور نیز آشنا گردید.
خرید بلیط هواپیما در سفرهای امروزه کاری بسیار مشکل است. چرا که هزینههای بلیط پرواز بسیار بالا رفته است. بنابراین اکثر مسافران به دنبال خرید بلیط ارزان هواپیما هستند. اگر قصد سفر دارید و خواهان خرید بلیط اقتصادی هستید؛ بهتر است برای رزرو بلیط هواپیما به سایت رزواسیون رسمی و پرطرفدار چارتر 118 مراجعه کنید.
نویسنده
388 مطلب
ممکن است به این مطالب نیز علاقهمند باشید
0 دیدگاه
راهنمای سفر به جایجای ایران
پر بازدید ترین ها
خدمات چارتر 118