وسایل مجاز در هواپیما
چه وسایلی مجاز به آوردن در داخل هواپیما می باشند؟
با توجه به قوانینی که برای حمل بار در سفر های هوایی وجود دارد جمع کردن وسیله برای سفر با هواپیما کمی پیچیده می باشد .در واقع این موضوع که چه وسایلی اجازه ورود به درون هواپیما را دارند یک امر مهم می باشد چون قوانین فرودگاه ها هر روز در حال تغغیر و تحول است پس در نتیجه مجبور می شوید به خاطر یک وسیله کوچک که ته چمدانتان است کل چمدان را بیرون بریزید و دوباره ببندید با این حال اگر این اتفاقات بیفتد سفر شما به سفری تلخ تبدیل می شود پس بهترین گزینه این می باشد که بدانید چگونه چمدان خود را ببندید تا دچار مشکل در فرودگاه نشوید در ادامه با چارتر 118 همراه باشید:
شما می توانید برای رزرو و خرید بلیط از طریق موتور جستجو چارتر118 بلیط ارزان قیمت و مناسب را برای سفرهای هوایی خود رزرو کنید.
چه وسایلی اجازهی ورود به هواپیما دارند؟
در واقع گروه بندی ها ی متفاوت و مختلف زیادی برای بستن چمدان وجود دارد اما ما دو دسته ی اصلی آن را برایتان بازگو می کنیم:
مایعات و وسایل الکترونیکی، و وسایلی که میتوانید بهعنوان بار به انبار هواپیما بسپارید.
مایعات و غذاها
در واقع ورود مایعات به درون هواپیما تحت شرایط خاصی امکان پذیر می باشد.
مقدار و چگونگی آوردن آن، مسئلهای است که قانونی بودن یا نبودنش را مشخص میکند. بر اساس قانون شمارهی «1-1-3»، آوردن بیشتر مایعات، ائروسل و ژلها به داخل هواپیما قانونی هستند، فقط به شرطی که در مخزنهای 100 گرمی یا کمتر قرار گیرند. تمام مخزنها باید در یک کیسهی تمیز، یک لیتری، پلاستیکی و زیپدار قرار داده شوند؛ و هر مسافر اجازه حمل فقط یک کیسه حامل مخزن مایعات را دارد. این قانون برای مایعاتی است که در کیفهای دستی و همراه حمل میشوند. اما برای بارهای تحویل داده شده به انبار هواپیما چنین محدودیتی نیست.
در اینجا لیستی از خوراکیها و مایعاتی وجود دارد که باید بر اساس قانون شمارهی «1-1-3» بستهبندی شوند یا اگر بیش از 100 گرم باشند به انبار هواپیما انتقال یابند:
✔ خوراکیهایی مثل مربا، کره، پنیر
✔ ریمل
✔ کرم صورت و لوسین
✔ ژل مو و شامپو
✔ ژله
✔ انواع سس
✔ ادکلن
✔ روغن و سرکه
✔ عطر
✔ آب
✔ سوپ
کادوها را بستهبندی نکنید، چون حراست فرودگاه آنها را باز میکند تا نگاه دقیقتری به آنها بیندازد. مایعات ضروری در میزان معقولی بدون آن که آنها را داخل کیسه بگذارید، اجازهی ورودشان به هواپیما وجود دارد. لطفا از قبل این وسایل را برای بازرسی آماده کنید:
✔ شیر خشک
✔ شیر مادر یا آبمیوه برای مواقع سفر کودک
✔ تمام داروهای دارای نسخه و بینسخه (قطرهی چشم، سرم سالین)
✔ مایعات غذایی برای مسافران بیمار یا معلول
✔ مایعات احیاء و پشتیبان حیات (محصولات خونی)
✔ لوازم پزشکی یا آرایشی (پروتز سینه، سوتین، پوستههای ژلی)
✔ وسایل یخزدهای هم که زمان بازرسی جامد باشند
چه وسایلی اجازه ورود به درون هواپیما را ندارند
✘ مایعات مشتعل، رنگهای ائروسل
✘ اسپری رنگ
✘ باتریهای اسیدی
✘ مایع سفیدکننده
✘ کپسولهای آتشنشانی و مخزنهای فشردهی گاز
✘ کلر برای استخر و جکوزی
✘ تربانتین و تینر
✘ مایع فندک
✘ گازولین
✘ سوختها
✘ بسته غذا
✘ اسپرهای دفاع از خود (در صورت مجهز بودن به مکانیزم امنیتی، یک چهارم انس میتواند در انبار هواپیما حمل شود)
برقی
لپتاپ را هم میتوانید با خودتان به کابین هواپیما ببرید، هم در انباری هواپیما بگذارید. با توجه به خطرهای دزدی یا آسیب دیدن، وسایل برقی مانند لپتاپ، آیپد، تبلت و گوشیهای همراه را بهتر است در انباری هواپیما نگذارید، مگر آنکه به صورت ایمنی بستهبندی و قفل شده باشند. هنگام عبور از گیت امنیتی فرودگاه لازم است که لپتاپتان را از کیف خارج کنید. پس کیف لپتاپتان را سفت و محکم نبندید و قفل نکنید تا امکان دسترسی سریع به آن موجود باشد. چنین بازرسی برای دوربینهای فیلمبرداری وجود دارد. برای بازرسی سریع، کیفهای لپتاپی را که راحتتر بشود بازرسی کرد، تهیه کنید. این کیفها اکثرا باید قسمت جداگانهای برای لپتاپ داشته باشند و فقط لپتاپ بیرون آورده میشود، نه دیگر وسایل.
وسایل برقی کوچک مانند امپیتری پلیر و کنسولهای بازی دستی را در جیب بالای کیف یا نزدیک آن قرار دهید تا امکان دسترسی سریع به آنها باشد، تا اگر زمانی بخواهند وسایل شما را بازرسی کنند، راحت بتوانید آنها را بیرون آورید. اگر وسایل برقی را در کیف دستی خود بگذارید، بهعنوان وسایلی که وارد کابین هواپیما میشوند، در نظر گرفته میشود. لطفا از خدمه هواپیما در مورد استفاده از وسایل برقی در داخل هواپیما سوال کنید.
یک نکته درمورد باتری؛ باتریهای لیتیومی جدا را باید با خودتان داشته باشید و نباید وارد انبار هواپیما شوند. مگر آنکه داخل وسایلی مانند دوربین باشند که آن موقع میتوانند هم در انباری هواپیما گذاشته شوند، هم همراه خودتان در کابینه باشند.
وسایل تحویل داده شده به انبار
در زیر لیستی از وسایلی وجود دارد که تنها اجازه دارند به انبار هواپیما فرستاده شوند و بردنشان با خودتان به کابین هواپیما ممنوع است:
✔ وسایل بُرنده: تیزبُر، یخ خردکن، ساطور، تیغ اصلاح، شمشیر و چاقوها
✔ وسایل ورزشی: دستکشهای بیسبال، وزنه، چوبهای گلف، چوب اسکی، باتوم و چوب بیلیارد
✔ سلاحهای گرم: مهمات، تفنگ بادی، سلاح، منورانداز، تفنگ، اسلحهی کپیشده، اسلحههای ساچمهای، قسمتهای تشکیلدهندهی اسلحه
✔ وسایل سنگین: تبر، سیخونک دام، چکش، مته، اره، وسایلی با درازای هفت اینچ و بیشتر
✔ وسایل دفاع شخصی: باتوم، چماق، پنجه بوکس، شوریکن، باتوم پاسبان، جنگافزار
دیگر وسایل ممنوعه
لیستی از وسایلی که در هر صورت ورود آنها ممنوع است:
✘ باروت
✘ ترقه
✘ دینامیت
✘ مواد منفجرهی پلاستیکی
✘ بمب
✘ شعله
✘ وسایل منفجرهی کپی شده
✘ شعلههای گازی
✘ فندکهای شعلهای
✘ کبریتهایی که تحت هر شرایطی روشن میشوند
✘ کلر برای استخر و جکوزی
✘ کیسه هوای اتومبیل
✘ سموم
✘ وسایل رادیواکتیو
✘ فاسدکننده
✘ وسایل آهنربایی
✘ مواد آلی
✘ وسایل عفونی
پس فراموش نکنید این امر بسیار مهم است که قوانین مربوط به حمل و نقل هوایی و فرودگاه ها را بدانید تا هیچوقت در سفرهای خود سردرگم نشوید .